Pytanko o Dungi

Mam pytanie dotyczące Dungenów w Guild Wars 2 mianowicie ile zajmują średnio czasu ?

Oraz ile trwał w waszej historii najdłuższy Dungeon.

Nie posiadam elastycznego czasu wolnego i jestem dlatego ciekawych tych ram czasowych.

Ogólnie ile czasu trzeba poświecić by być w miarę na bieżąco z itemami oraz fabułą.

Zazwyczaj od 30 min do 1 godziny. Są też krótsze dungi typu Citadel of Flame, path 1 zajmie z 6-10 min :P. Ogólnie bardzo dużo zależy od grupy, z pugiem zdarza się failować na pewnych elementach - przez co trzeba próbować do skutku. I w konsekwencji dung przedłużał mi się o kolejne 10 do 30 min.

@UP CoF w 6 minut? No to kolego, jesteś wyśmienitym graczem, bo ja P1 na CoF-ie robiłem minimum 12 minut... Inne dungi są już trudniejsze i nie ma mowy (jeśli będzie je robił pierwszy raz) na skończenie ich szybciej niż w 1h. Potem jak już wie co się robić to do tych 40 minut można zejść. ;) Najdłuższy dungeon w mojej historii to był mój pierwszy CoE, chyba P3. Robiliśmy z kumplami bite 2,5h a i tak nie skończyliśmy, szło się pochlastać. :) Żeby być na bieżąco z itemami trzeba poświęcić albo to minimum 12 minut na CoFa, albo jakąś godzinę na daily, w max 2 tygodnie jest exo gear na 80lvl, czyli najlepszy w grze. Fabuła (główny wątek, te zielone gwiazdki) Ci nie ucieknie, więc tym się nie przejmuj. ;) Pozdrowionka i miłej zabawy. ;)

Od razu po premierze ac robilem w 2/3 godziny jak jeszcze nikt nie wiedzial o co biega ;D, a teraz na dunga musisz se poswiecic 20/40 min

liczac ze na kzdy dung idziesz teamem srednio zaawansowanym to mniejwiecej tak:

-najkrotszy - cof p1 - 8-15 minut

-najdluzszy arah p4 - 2h+

Raz mi sie zdarzylo pojsc na fractala o 2 w nocy, po 2,5h bylismy pod koniec 2 mapy(mlotek+dredge :> ), i naszemu hostowi wylaczyli prad, i nie skonczylismy go ;D

@RyukPL

To chyba masz pecha do grupy :) Full rush party, to jest: 4x Warrior (Berserker) + Mesmer i CoF p1 zrobione jest w 5-6 do max 7 minut.

Najdłużej dungeon zajął mi około godziny i był to ARAH, już nie pamiętam który path, mam aktualnie przerwę od GW2. Ale jak to napisałeś, jesteś graczem który nie ma nie wiadomo ile czasu, to bardzo dobrze, GW2 jest grą właśnie dla Ciebie, tam tak na prawdę nie musisz poświęcać nie wiadomo ile czasu dziennie. :D Wystarczy, że poświęcisz nawet tą godzinę-dwie dziennie i spokojnie wyrobisz się z ekwipunkiem (No jeszcze zależy od klasy i build'u z jakim grasz) i fabułą.

Faktycznie, tego typu rodzaju party jest teoretycznie w stanie wyrobić się w 7 minut. Jednak należy wziąć pod uwagę, że setup typu full berek jest uznawany tylko na CoF P1. Nie wyobrażam sobie robić CoE czy Arah z więcej niż 1 osobą w Ber secie.

W tej chwili najtrudniejszym i najdłuższym dungiem jest Arah P1, 2 i 4 (jednak poziom tego dunga w chwili obecnej jest o wiele, wiele niższy, jak był jeszcze na początku tego roku).

dziękuje za info a się zdziwiłem zero hejtu pod moim adresem.

Nono GW 2 drobiło się ciekawej społeczności PL

Pozdrawiam

OFF TOP

Nono GW 2 drobiło się ciekawej społeczności PL

Szkoda ze tego nie widać na serwerze... aktualnie Blacktide.

Dobrze ze w połowie tygodnia wracam na Piken...

TOPIC

Aktualnie nierobie dongów, bo i po co.

Ale raczej się to nie zmieniło, dobrze jest mieć własna ekipie a wtedy dungi nawet te dłuższe są przyjemne.

Na Arah musisz poświecić więcej czasu reszta to kwestia do pól godziny.

Ja też zrobie offtop, ale ja nie wyobrażam sobie jak w 2 tygodnie można wbić 80 lvl i załatwić set. Jak?!

Nie chce robić nowego tematu tylko dla jednego pytania, dlatego proszę autora o wybaczenie.

@ OFFTOP

Nie wiem czego chcecie od blacktide...od dawien dawna nie widziałem trollingu czy innego debilizmy na /map, czy /say, praktycznie sam angielski na czacie (poza reklamami gildii), sam już od dawna polskiego języka na /map, czy /say nie używałem. Ludzie jacyś tacy...mili? Być może to ja mam szczęście i udaje mi się uniknąć takich ludzi. Guild Wars 2 ma bardzo dobre community, nie jest to oczywiście poziom EvE online, niemniej dają radę, nawet polska społeczność.

@TOPIC

Jeżeli będziesz szedł z niedoświadczoną grupą na dung to spodziewaj się wipów, gra strasznie nie lubi ludzi, którzy nie potrafią używać dodge :).

Edit up

Dwa tygodnie to opcja hardkorowa, wbicie 80 poziomu dla człowieka, który wie co i z czym się je to kwestia 4-5 dni (nawet krócej jak ma się wsparci i można część leveli wbić na crafcie, na crafcie oplaca sie wbijac poziom 60 wzwyż, wcześniej jest to nieopłacalne). Farma CoFa przez conajmniej 10 dni (przez diminishing return opłaca się robić cofa max 2 razy dziennie, 2x2 pathy to około 180 tokenów, na cały set potrzeba gdzieś 1300, do tego broń 390 dwuręczna, 300 axe,mace, scepter, pistol itd, 180 warhorn, focus etc)

Na razie badam sytuację i dopiero próbuję ogarnąć bo niestety przestało mnie bawić poświęcanie 3 godzi na raidy by nic z tego nie mieć.

I wieczne żal GS za niski a ja się ku ubrać ja wiecznie GS za niski taki mój offtop :P

A wracając do pytania dziękuje za pomoc

wszystko zalezy od druzyny jaka masz

@Nehezbegar

Widzę małe pojęcie o grze xD Nie opłaca się? Wydajesz ok. 10golda na składniki do Cooking'u, następnie na samym tym gotowaniu wbijasz maksymalny craft lvl, co w przeliczeniu na Twój lvl postaci, wrzuci Ci od razu 30-40 lvl. 30-40lvl na start, nie opłaca się? :D Pierwsza postać jest najtrudniejsza, już później każdą inną wyexpisz w chwilę :)

Cooking kosztuje znacznie mniej... jak 10golda (kosztuje od 1,3 do 3,3 golda, w zależności czy korzystasz z npców)

Osobiście guardian'a wbiłem na 80lvl... nie wychodząc z miasta :D

Gdybyś chciał craftować skorzystaj z tej strony.

jeden craft daje ci okolo 10 lvli, wiec potrzeba wbic wszystkie, lub prawie wzystkie(boostery do craft expa+ czasem bonusowy exp) aby wbic 80.

Ja najczesciej wbijam sobie jeen craft na poczatku, zeby miec jakies traitsy itp.

jeśli zdecyduję się na grę to na pewno będę wolno wbijał lv wyścig szczurów mnie nie interesuję

Ja też zrobie offtop, ale ja nie wyobrażam sobie jak w 2 tygodnie można wbić 80 lvl i załatwić set. Jak?!Nie chce robić nowego tematu tylko dla jednego pytania, dlatego proszę autora o wybaczenie.

grasz codziennie po 2-3h robiąc wszytskie dynamic eventy podczas normalnego zwiedzania w międzyczasie odkrywasz receptury w craftingu oraz personal story, lvl sam wchodzi :)

Mam pytanie dotyczące Dungenów w Guild Wars 2 mianowicie ile zajmują średnio czasu ?

Oraz ile trwał w waszej historii najdłuższy Dungeon.

Nie posiadam elastycznego czasu wolnego i jestem dlatego ciekawych tych ram czasowych.

Ogólnie ile czasu trzeba poświecić by być w miarę na bieżąco z itemami oraz fabułą.