Pytanko o zakup stacjonarki

Witam jak w temacie mam pytanie w kwestii zakupu komputera stacjonarnego do gier w kwocie 4-5k bez monitora i systemu czy ceny podzespołów będą się jakoś zmieniać w najbliższym czasie? i kiedy najlepiej dokonać takiego zakupu

W tym miesiacu amd ma wyouscic swoje nowe grafiki vege . Wiec do konca miesiac ja sie wstrzyamsz bedzie ok.

O ile drastycznie nie wzrośnie kurs dolara to ceny się nie zmienią. Chyba, że któraś firma zrobi obniżkę z powodu ruchów konkurencji.

W najbliższym czasie mają nastąpić dwie ważne premiery. Nowe karty graficzne Vega od AMD i nowe procesory Coffee Lake od Intela. Obie te premiery uważam za ważne. Vega to wreszcie karty high end AMD które mają konkurować z high end NV (przez ostatni rok takiej konkurencji nie było bo AMD wypuściło tylko karty Polaris na średnią i niską półkę), więc jakieś mieszanie cenami może być. Coffee Lake to wreszcie 6 rdzeni od Intela w mainstreamowej platformie. Większa ilość rdzeni/wątków + wysoka wydajność pojedynczego rdzenia to rozwiązanie które jest zawsze dobre. Ewentualne zmiany cen mogą nastąpić z powodu tych premier i również uważam, że warto na te premiery poczekać.

mm to obadam co i jak przez ten miesiąc :) a i jeszcze jedno jak składać kompa z odbiorem osobistym to jakie miejsca polecicie? najlepiej blisko Katowic

o ile nie bierzesz w morele czy x komie to nie wiem :) bo maja stacjonarne punkty w których odbierasz gdzie Ci wygodniej i bliżej :)

mm to obadam co i jak przez ten miesiąc  a i jeszcze jedno jak składać kompa z odbiorem osobistym to jakie miejsca polecicie? najlepiej blisko Katowic 

Proline, jak kupowac stacjonarnie to chyba tylko tam

Witam jak w temacie mam pytanie w kwestii zakupu komputera stacjonarnego do gier w kwocie 4-5k bez monitora i systemu czy ceny podzespołów będą się jakoś zmieniać w najbliższym czasie? i kiedy najlepiej dokonać takiego zakupu