Qcamain10x64.sys problem

mam też inny problem od paru dni. TYLKO I WYŁĄCZNIE NA WIFI bo na kablu wszystko ok; mianowicie :
Potrafi mi wywalić wifi jak gram. (jak siedze na necie jeszcze się nie zdarzyło) Nie można się połączyć z wifi dopiero uruchomienie komputera pomaga . Ponadto czasem wywali mi podczas diagnostyki po uwczesnym wywaleniu

neta BLUE SCREEN : błąd jest zawsze ten sam : Qcamain10x64.sys Poczytałem ,że ten plik jest odpowiedzialny za sterowniki od karty sieciowej a posiadam : qualcomm atheros qca61x4a

Sterowniki sciaglem z acera i zainstalowałem mimo ,że miałem aktualne. Nic nie pomogło . jest to dość męczące - problem występuje tylko na WIFI na kablu jest Ok.

Nie wiem co robić :(

Próbowałeś odinstalować całkiem sterowniki i zainstalować najnowsze z:
https://www.acer.com/ac/en/AE/content/drivers ?

Czytałem, że czasem również może być pomocna aktualizacja BIOSu.

Zdecydowana większość informacji na ten temat dotyczy właśnie aktualizacji sterownika/BIOSu.

Spoiler
<div class="ipsSpoiler_contents">
	<blockquote class="ipsQuote" data-ipsquote="">

This is a really easy fix. All you need to do is either re-install or update Qcamain10x64.sys. Don't know if it's just out of date or compromised.
I'd recommend re-installing the driver first in Safe Mode. If that works then load into Windows normally and take a backup. If you use a disk imager like Macrium Reflect or a snapshot tool like Rollback rx use that to back up the machine, then just run the update.
If the above solution doesn't fix in Safe Mode, you'll want to update the driver.
If all else fails, run Startup Repair.
</blockquote>

<p>

</p>
</div>

Jeśli to nie pomoże to, to można spróbować zainstalować sterowniki poprzez aplikacje SDI (snappy driver installer). Mi nigdy nie sprawiała problemów, zawsze sterowniki był w porządku, a testowałem na wielu komputerach.

Nie usuwałem sterowników tylko sciągnąłem te z acera i podczas instalacji dałem modify. Nie pomogło :/

Czy Bios aktualizuje się normalnie jak inne sterowniki czy to zaawansowane?

Jeżeli nie wiesz co robisz to po upgradzie biosu więcej nie odpalisz lapka a na gwarancje i tak się nie nada bo jeżeli padnie z twojej winy to prawdopodobnie ją stracisz. Z drugiej strony upgrade biosu to nie trudna rzecz, więc jak chcesz zrób to. Ale może najpierw lepiej wejdź C:\Windows\System32\drivers znajdź ten sys usuń driver zobacz czy zniknie ten pliczek i zainstaluj jakąś inną wersje. Chociaż na tych rzeczach systemooperacyjnych znam się przeciętnie/słabo :P

mam też inny problem od paru dni. TYLKO I WYŁĄCZNIE NA WIFI bo na kablu wszystko ok; mianowicie :
Potrafi mi wywalić wifi jak gram. (jak siedze na necie jeszcze się nie zdarzyło) Nie można się połączyć z wifi dopiero uruchomienie komputera pomaga . Ponadto czasem wywali mi podczas diagnostyki po uwczesnym wywaleniu

neta BLUE SCREEN : błąd jest zawsze ten sam : Qcamain10x64.sys Poczytałem ,że ten plik jest odpowiedzialny za sterowniki od karty sieciowej a posiadam : qualcomm atheros qca61x4a

Sterowniki sciaglem z acera i zainstalowałem mimo ,że miałem aktualne. Nic nie pomogło . jest to dość męczące - problem występuje tylko na WIFI na kablu jest Ok.

Nie wiem co robić :(