Quake Live - porady

Cześć,

niedawno zacząłem się bawić w QL, jakoś mi to idzie (przynajmniej na boty jakoś ogarniam) i nastawiam się głównie na tryb Duel, tylko mam wątpliwości, gdyż do tej pory albo wygrywam, albo przegrywam z dużą przewagą punktową (np. niedawno przegrałem -1:39). Może są tu jacyś bardziej zaawansowani gracze, którzy podpowiedzieliby coś, albo może pograli w ramach treningu? I jeszcze jedno pytanie: słyszałem, że w QL obecny jest ranking Elo, podejrzewam, że ci dobrzy gracze, z którymi przegrałem, mają o wiele wyższe elo, ale zatem dlaczego dobiera mi takich (lub też tacy dołączają), jeżeli wybieram nawet w filtrach 'Skill Matched'?

W tą gre grają hardkory z 16 letnim stażem także pamiętaj że jesteś bardzo low skillowym graczem z tymi co przegrywasz 1 : 39 ale właśnie od takich się najwięcej nauczysz albo powkurzasz.

QL nie jest grą dla mazgajów, darmozjadów czy lamusów ... to prawdziwa skillowa gra więc albo masz skilla (jesteś utalentowany) albo go nie masz i idziesz grać w simsy.

Pooglądaj sobie parę filmików , np ten https://www.youtube.com/watch?v=WloiU-YFpME i wkońcu sam wyłapiesz jak inni grają , przede wszystkim naucz się rocket jumpów , circle jumpów ogólnie movementu i celności po prostu musisz trochę pograć :)

Akurat tego się spodziewałem pobierając grę (ostatni raz grałem w Q3Arena jakieś 10-13 lat temu), no ale byłoby miło, gdybym umiał cokolwiek pograć ;d
Dzięki wielki za porady, czekam na więcej, jeżeli macie coś do dodania :)

Blastblue, gram duele od 3-4 miesiecy. Jestem slaby, wiadomo, brakuje wieloletniego doswiadczenia, ale moge cie podszkolic. Moj nick w grze to Dzz. Napisz do mnie. Mam premium, wiec moge stawiac servery i nikt nam nie bedzie przeszkadzac. CA gram od roku, wczesniej troche FFA i CTF, wiec nie jest tez tak, ze mam tylko 3 miesieczne doswiadczenie.

Napisałem na PW :)

Mógłbym z wami pograć ? :) nie jestem jakiś pro ale grałem trochę :)

Jak dla mnie spoko, zawsze to jedna więcej doświadczona osoba :)

Cześć,

niedawno zacząłem się bawić w QL, jakoś mi to idzie (przynajmniej na boty jakoś ogarniam) i nastawiam się głównie na tryb Duel, tylko mam wątpliwości, gdyż do tej pory albo wygrywam, albo przegrywam z dużą przewagą punktową (np. niedawno przegrałem -1:39). Może są tu jacyś bardziej zaawansowani gracze, którzy podpowiedzieliby coś, albo może pograli w ramach treningu? I jeszcze jedno pytanie: słyszałem, że w QL obecny jest ranking Elo, podejrzewam, że ci dobrzy gracze, z którymi przegrałem, mają o wiele wyższe elo, ale zatem dlaczego dobiera mi takich (lub też tacy dołączają), jeżeli wybieram nawet w filtrach 'Skill Matched'?