Quest

Posiadam kilka pytań dotyczących Black Desert.

Jak wygląda end-game?
W jakim stopniu jesteśmy uzależnieni od grania zespołowo tzn. w party/gildii?
Poziom P2W (jeżeli takowy istnieje)?
Czy istnieją tutaj pod klasy w znaczniku Supporta/Dpsa/Tanka?
Stopień botów w grze i gold sellerów (to w większych produkcjach jest zapewne nieuniknione, ale czy da się grac z nimi?)
Jak rozwijamy swoje postacie? Możemy jakoś wyróżniać się od innych graczy, czy nasze statystyki dodawane podczas gry/skille wpływają w dużym stopniu na end game?

Również jak ktos posiada jedno zaproszenie na tydzien do gry, to byłbym bardzo szczęśliwy jeżeli mógłby mi je użyczyć. Przed zakupem wolałbym przetestować grę i zobaczyć na ile mój sprzęt może sobie pozwolić.

Pozdrawiam,
Unicodem ;)

Jak wygląda end-game?
Stopień botów w grze i gold sellerów (to w większych produkcjach jest zapewne nieuniknione, ale czy da się grac z nimi?)
Jak rozwijamy swoje postacie? Możemy jakoś wyróżniać się od innych graczy, czy nasze statystyki dodawane podczas gry/skille wpływają w dużym stopniu na end game?
Również jak ktos posiada jedno zaproszenie na tydzien do gry, to byłbym bardzo szczęśliwy jeżeli mógłby mi je użyczyć. Przed zakupem wolałbym przetestować grę i zobaczyć na ile mój sprzęt może sobie pozwolić.
Pozdrawiam,
Unicodem 

Siema!

Usuń proszę jeden temat bo zrobiłeś 2 takie same.

End-Game to chodzenie na world bossy - PvP(zaraz będą siege) oraz high end spoty do farmy - do tego łowienie ryb/crafting itp - jeżeli grasz nie tylko dla levela to endgame jest bardzo odległym pojęciem między innymi dlatego że nie ma maksymalnego levelu :)

P2W wg mnie nie ma - można spokojnie grać bez kupowania jakichkolwiek przedmiotów ze sklepu. Oczywiście zakup kilku powoduje zwiększenie wygody gry(pety do zbierania dropa + stroje + zwiększenie udźwigu/limitu plecaka

Nie ma systemu subclass - zasadniczo nie ma też świętej trójcy(tank healer dps) - tzn można niby tak postaci skille ułożyć żeby Warrior był tankiem / Wizzard healerem itp - aczkolwiek przygotuj się na łykanie tysięcy potionów :)

Botów ostatnio nie uświadczyłem aczkolwiek problem cheatów istenieje. Co do Goldsellerów - NIE MA. Czyli zasadniczo musisz kupować na marketplace bo od graczy bezpośrednio nie kupisz nic, a kasę musisz wyfarmić sam.

O rozwoju postaci trzeba myśleć już na samym poczatku - bo poźniej może być problem z restartem skilli - tzn dostajemy na 45 lvl itemek, który pozwoli nam od nowa zrobić builda aczkolwiek trzeba myśleć od początku co i jak.

Statystyki, które dostajesz podczas levelowania są RNG(randomowe) tzn możesz dostać +5 hp ... albo +10 ... w jakimś niewielkim stopniu wpływa to na końcową rozgrywkę ale nie jakoś masakrycznie.

Co do wyróżnienia od innych graczy - są stroje oraz DYE ktore możesz nałożyć na swój sprzęt.

Jak potrzebujesz kodu odezwij się około 21-22 dzisiaj na moim streamie - powinienem jeszcze jakieś : https://www.twitch.tv/ulferus

Jak wygląda end-game?

Pozdrawiam,
Unicodem ;)