Witam dopiero zacząłem grę na globalu, i teraz tak, po wbiciu 15 lvl, tj. kiedy odblokujemy dungi, przestałem robić zadania i skupiłem się na dungach, w ten sposób w dwa dni w wbiłem 41 lvl, pytanie do weteranów, czy dobrze zrobiłem olewając questy, czy było to głupie posunięcie?!
Questy
Jeśli pierwszy raz wbijasz lvl capa na globcu polecał bym expić robiąc questy żeby liznąć trochę lore wowa, dzięki temu nazbierasz też w niektórych przypadkach sporo przydatnych itemków czy followersów (na WoD'zie)
To zależy. Jeżeli pierwszy, pierwszutki raz grasz w wow'a, no to mogłeś nie zobaczyć paru fajnych lokacji, stracić dużo golda, gdyż z questowania jest go najwięcej oraz low lvl materiałów na których też można na początku nieźle zarobić.
Jeżeli grałeś już w wow'a na prywatnych serwerach (jeśli tak to na 99% wotlk) to wszystko co jest do northrendu(włącznie) idzie się zarzygać, a questy dostają dobrego kopa w cata. Chociaż większość lokacji z przedziału 1-60 zmieniła się podczas cata więc i questy są tam inne, lepsze.
Okey, to chyba zacznę sobie grać od nowa, dzięki za pomoc
Jeśli chcesz to możesz cofnać się do starych lokacji i na tym 41lvlu je zrobić. Nie musisz robić nowej postaci.
Dokładnie, zawsze możesz się cofnąć i wykonać te zadania. Pamiętaj tylko o zaznaczeniu w opcjach minimapy, by pokazywało ci low lvl questy, ponieważ ta opcja domyślnie jest wyłączona.
Witam dopiero zacząłem grę na globalu, i teraz tak, po wbiciu 15 lvl, tj. kiedy odblokujemy dungi, przestałem robić zadania i skupiłem się na dungach, w ten sposób w dwa dni w wbiłem 41 lvl, pytanie do weteranów, czy dobrze zrobiłem olewając questy, czy było to głupie posunięcie?!