Quiz filmowy

Będzie krótko:Ni!@Salek: nie

Czy to może monty python holy grail ? :D

A jak zgadne to moge dać anime ? :D

Czy to może monty python holy grail ?

No końcu, widzę, że niewielu z Was ten film widziało, więc nadrabiać, nadrabiać! ;)

Dobra, jest to anime, opowiadające o facecie który przechadzając się laptopem po tokio wpadł przez portal do innego "świata" gdzie planeta ma 2 księżyce, a światem rządzą magowie. Co moge jeszcze powiedzieć... gościu popyla w niebieskim dresie i po pewnym czasie staje się właścicielem gadającego miecza ;)

The Familiar of Zero

The Familiar of Zero

tak :D

Ekranizacja powieści Stephena Kinga. Siedemnastoletnia licealistka jest nękana przez psychicznie chorą matkę i 'kolegów' ze szkoły. Nikt nie wie jednak, że nastolatka ma zdolności psycho-/tele-kinetyczne. Nie podam dokładnej daty premiery, ale chodzi o 70'. Podpowiem, że tytułowa bohaterka robi rozpierduche na studniowce ;)

Carrie

Dobrze, zadajesz.

Film wojenny pokazujący bitwe amerykanów podczas wojny witnamie w dolinie Ia Drang.

Byliśmy żołnierzami

zadajesz

Jest to film, w którym ciężarna kobieta umiera w wyniku ugryzienia niezidentyfikowanej istoty. Przed śmiercią rodzi syna.

Blade?

tak, zadajesz

Będzie trochę zagmatwane, mam nadzieje, że dacie sobie radę :)

Film w którym Al Pacino grał geja, w jego nikczemnych planach towarzyszył mu jego brat którego sam kazał wykończyć w innym filmie, gdy jego ojcem był młodszy o siedem lat Pułkownik Walter. Film został wpisany na listę Dziedzictwa Kulturowego Ameryki. Bohatera nazywają tak samo jak jego trzeciego brata, Santina.

Zadanie specjalne?

Nie :)

Cruising? Łudząco podobna nazwa do Twojego nicku :P

@Down Arghh... A chciałem Ci się odgryźć za zdemaskowanie mojego Lomaxa :P

Niestety, ale również nie, jeśli nie kojarzycie filmu, to podane są tam wskazówki co do imienia bohatera i obsady, trzeba tylko skojarzyć to z innym filmem o którym wspomniałem :)

@Dzz również nie ;)

Anioły w Ameryce?