Ja szukam takich rzeczy na youtube dajmy na to
Tu jest z RX 480.... ale wiadomo R9 Fury bedzie jeszcze szybszy
Ja szukam takich rzeczy na youtube dajmy na to
Tu jest z RX 480.... ale wiadomo R9 Fury bedzie jeszcze szybszy
Nie kupuj Fury. Jednak nie z powodu zasilacza czy innych bzdur. Powodem jest 4GB vram. To jest teraz mało. Już teraz trafiają się gry, gdzie na wysokich/ultra Fury czy nawet Fury X dostaje w tyłek od RX480 8GB, bo te pierwsze mają za mało vram. Kolejną kwestią jest też narzut na CPU. Po prostu jest on większy w przypadku kart i sterowników AMD, więc trzeba mocniejszego procka a powiedzmy sobie szczerze... ten i5 2500k to niestety staroć i prezentuje poziom i3 6100 / Pentiuma G4560. Fakt w DX12 i Vulkanie ten narzut jest niwelowany, ale za dużo gier DX12 to nie ma, nie zapowiada się aby nagle miało być a Vulkan to już całkiem pominę.
@TOPIC
Do reszty Panów (wiadomo, nie wszystkich, widać do kogo piszę) wypowiadających się w temacie. Prosiłbym o zrewidowanie swojej wiedzy na tematy poruszone w tym wątku, bo aż przykro się czyta. Stwierdzenia typu "Fury żre dużo prądu" "słaby zasilacz" "zasilacz nie pociągnie, lepiej poszukaj 980Ti" "kup zasilacz SPC, bo ten Chieftec słaby". No kurcze pieczone. Przecież to są totalne bzdury. Fury X pobiera mniej prądu niż 980Ti, Fury pobiera niewiele więcej niż 980. Zasilacz Chieftec jest ok i spokojnie da radę, a jakby miał nie podołać to 980Ti ani tyle nie ogarnie. Ponadto na pewno jest lepszy niż chiński no-name SPC.
Chyba, że w RE7 włączymy shadow cache, wtedy 4GB vram Fury się zapcha i 1060 6GB go przegoni z palcem w nosie
Witam zastanawiam się nad kupnem karty r9fury bez x i tu nachodzi pytanie czy mój zasilacz uciagnie taki zestaw :
I5 2500k planuje oc do 4,5 z dobrym chłodzeniem
Asrock p67 pro3
Crosair dominator 4gb 1600/dokupie jeszcze 4gb
Dysk wd 1tb
No i ten zasilacz 560w chieftec cft-560-a12s
Dodam że karta jest zasilana 2x8 pin a zasilacz ma jedynie 2x6 alee z tego co mi wiadomo można dokupić przejściówki
Forumowicze czekam na odpowiedzi i z góry dziękuję