Radeon 6770 i 7750 - co wybrać?

Mam do wyboru 2 karty hd 6770 ( czy chłodzenie od HIS to dobry pomysł?) oraz 7750 - oczywiście wersje 1 gb z ddr5

Muszę liczyć się z tym, że mój sprzęt nie jest supernowoczesny bo to zaledwie :

E5400 2.7 x2

2gb ram

Fortron 450 W

więc, która i dlaczego będzie lepsza pod dwurdzeniowca ? Kusi mnie ten 7750 bo w gamingu bierze max 55 W a 6770 ponad 100W - czy ta różnica będzie widoczna w rachunkach za energię? ( dodam że większość czasu to przeglądanie stron internetowych ) ale z drugiej strony nie wiem czy 7750 opłaca się brać do mojego blaszaka ze względu na dual core.

I takie pytanko co to jest IDLE > ? chodzi coś z poborem prądu mógłby ktoś wytłumaczyć ?

Posiada ktoś z Was 6770 z podobną specyfikacją do mojej ? Jak się sprawdza? - przestawiam się z hd 4850 ddr5 jestem ciekaw czy będzie jakiś zauważalny skok wydajności - nie gram na full hd rozdzielczościach więc może, może..

ZNOWU?

wątek

Ja posiadam tą kartę i muszę przyznać,że daje radę.Kozak GPU ;)Radeon HD 6850 - test 4 kart . Gigabyte Radeon 6850 WindForce. benchmark.pl Polecam tą kartę,bardzo dobry system chłodzenia,super wydajność,również cena jest dobra w stosunku do wydajności.W moim blaszaku prędzej procek nie nadąży niż ta karta.CPU mam średnie trochę,rzuciłem się na pierwszy z serii buldożerów,bo cztery rdzenie,3.6GHz taktowania a cena nie duża.Fakt,że spokojnie sobię mogę wymienić ten nieszczęsny procesor,ponieważ wyszły już ulepszone,nowsze wersje.Temat da sięogarnąć pod tą samą płytę główną,także luz.

ja bym brał 75 coś tam, nowsza wersja niż 6 xxxx :D.

Te karty które wymieniłeś,to są w sumie dobre propozycje dla graczy z mniej zasobnym portfelem.Te karty nie są lepsze od radeon HD 6850.Widać kolega wyżej nie orientuje się w temacie.To że te karty mają wyższą numerację w nazwie czyli 77XX.To nie znaczy,że są lepsze od na przykład karty którą ja posiadam HD 6850.@Barosz tu masz porównanie tych dwuch modeli które Cię interesują Radeon HD 7750 vs Radeon HD 6770

a to sry, to tak samo jak w geforce. Nie zawsze wyższy numerek oznacza lepszą wydajność. Więc myślałem, iż w radeonach tak to działa :D.

Znalazłem ranking grat graficznych.Moja karciocha jest na 57 pozycji na liście,nom ale trzeba wziąć pod uwagę przedział cenowy.Karty graficzne - rankingi, testy, produkty, wyniki, specyfikacja, recenzje - Chip.pl

Mam do wyboru 2 karty hd 6770 ( czy chłodzenie od HIS to dobry pomysł?) oraz 7750 - oczywiście wersje 1 gb z ddr5

Muszę liczyć się z tym, że mój sprzęt nie jest supernowoczesny bo to zaledwie :

E5400 2.7 x2

2gb ram

Fortron 450 W

więc, która i dlaczego będzie lepsza pod dwurdzeniowca ? Kusi mnie ten 7750 bo w gamingu bierze max 55 W a 6770 ponad 100W - czy ta różnica będzie widoczna w rachunkach za energię? ( dodam że większość czasu to przeglądanie stron internetowych ) ale z drugiej strony nie wiem czy 7750 opłaca się brać do mojego blaszaka ze względu na dual core.

I takie pytanko co to jest IDLE > ? chodzi coś z poborem prądu mógłby ktoś wytłumaczyć ?

Posiada ktoś z Was 6770 z podobną specyfikacją do mojej ? Jak się sprawdza? - przestawiam się z hd 4850 ddr5 jestem ciekaw czy będzie jakiś zauważalny skok wydajności - nie gram na full hd rozdzielczościach więc może, może..