pytanie jest takie "jaka jest maxymalna bezpieczna temperatura karty radeon HD7870"
przy graniu w BF3 skacze do 83 stopni i wywala mi sterownik...
pytanie jest takie "jaka jest maxymalna bezpieczna temperatura karty radeon HD7870"
Radeony mogą się grzać wyżej niż nVidie na pewno do 100-120 stopni wytrzyma.
Mi tak temperatura i sterownik wywalało gdy grałem w Just Cause 2 ale to inna historia bo bawiłem się w podkręcanie karty graficznej z poziomu interfejsu sterownika bez podwyższania napięć w BIOSIE. Wiadomo czym lepsze wykorzystanie grafiki tym większy pobór mocy.
83 stopnie to nie tragedia ale lepiej dostań się do tej karty i wyczyść ją z kurzu bo się udusi a jeśli nie pomoże to po prostu zmniejsz detale.
Radeony strasznie się grzeją. Posiadam HD 4850 i gdy miał oryginalne chłodzenie temperatura skakała max do 100 stopni co utrudniało granie, ponieważ gry widocznie zwalniały. Wymieniłem chłodzenie i max do 60 stopni podczas grania nagrzewa się karta. Radze ci się nie przejmować dopóki nie będziesz odczuwać jakiś zwolnień. A i tak jak napisał koneser, przeczyść kartę.
pytanie jest takie "jaka jest maxymalna bezpieczna temperatura karty radeon HD7870"przy graniu w BF3 skacze do 83 stopni i wywala mi sterownik...
albo ja odkurz albo do smietnika czy tam gwarancje bo na takiej temperaturze bedzie sie mega grzala:)
83C to standard dla gamingowej karty graficznej, ale nie powinno Ci wywalać niczego. Najpierw zobacz czy to nie wina software, poszukaj czy ktoś ma taki problem, pozmieniaj sterowniki, a jak dalej wywala to na gwarancję.
Karta graficzna nie ma prawa wywalać żadnych błędów przed 105C.
W bfie wszystko się grzeje, a taka temperatura nie jest taka wysoka. Zainstaluj inne sterowniki, bo wywalac przy takiej temperaturze nie powinno.
@Wybaczcie za bezsensowny post, nie zauważyłem postu ozonka
dzieki wam temat mozna zamknac
Naprawiłeś? Napisz przyczynę
nie naprawilem stery nowe wgralem i dalej do 90c i wywala grafa na LOW (bo FPS to wszystko co mi potrzebne) nie wiem na benchmarkach pisza ze 75-80 w obciazeniu a przy arma 2 tak nie grzeje jak przy bf3
Bf3 na każdej karcie grzeje, te ścierwo nie jest tak zoptymalizowane jak powinno być o za bardzo obciąża podzespoły co nie powinno mieć takiego miejsca. Możesz wytłumaczyć jak Ci karta wywala sterowniki?
mialem HD4890 bylo normalnie...
garm gram gram ;p leje ludzi jak popadnie nagle scina minimalizacja komp jak by zawiesza sie wiec ctrl+alt+del wchodze na pulpit BF juz nie zmaksymalizuje i dostaje windowsowe powiadomienie ze sterownik amd przestal dzialac
@Edit co to moze byc?