Radeon HD 5850 Jak podłączyć?

Witam. Proszę o jakąś pomoc odnośnie podłączenia Radeona HD 5850 Black Edition od XFX. Problem jest taki, że wyjąłem mojego 8600 gt, która nie wymaga żadnego podłączenia zasilania, a radek wymaga 2x 6pin PCI-E lecz komputer jej nie wykrywa tak jakby. A więc wyjąłem mojego 8600 gt i włożyłem mojego radeona. Wiatrak kręci się wraz ze startem ale komputer nie wydaje charakterystycznego piknięcia a monitor jak uśpiony. Tak jakby płyta główna wgl nie odbierała owej grafiki. Proszę pomoc, co zrobić żeby karta działała. Jest ona nowa więc nie mam pojęcia o co może chodzić. Wgrać najpierw sterowniki czy podłączyć w inne wejście PCI-E? Kartę podpinam w PCI-E x16. Co mogę robić nie tak, proszę o pomoc. Systemu nie formatowałem, nic kompletnie nic nie robiłem.

Podzespoły :

AMD Phenom 4x 945.

Zasilacz AeroCool VP 650.

Płyta główna Gigabyte 970A-DS3.

Chyba tyle na początek tytułem wstępu. Będę tutaj dość czytał wszystko na bieżąco. Proszę o szybką pomoc, gdyż chcę przetestować tego potworka dzisiaj jeszcze.

Odświeżam. Wiem, że takie coś jest karane ale muszę mieć info na już.

Próbowałeś wpierw na gt usunąć sterowniki od nvidi i dopiero podłączyć radeona?

Wlaśnie, często zalecają, żeby najpierw usunąć stery od poprzedniej karty graficznej, więc może to coś pomoże

Zaraz będę próbował zrobić tak jak mówicie i zobaczę co to da. Ewentualnie zaraz walnę edit.

Kumpel przerzucił się ostatnio z geforce na radeona i trochę z tym kombinował. Ostatecznie format załatwił sprawę. Ale puki co to może to pomoże.

Nic to nie dało. Dalej tak samo. Włożyłem radeona, klikam start i cisza komputer nawet nie piśnie, monitor w stanie spoczynku a wiatraki wszystkie w kompie chodzą łącznie z nagrywarką, która słyszę że pracuje tak jak i dysk.

No cóż, gadałem z kumplem. Zrobił format, potem 2. i jeszcze 2. W końcu zaczęło wszystko dobrze śmigać.

@down napisze do ciebie.

A jak było u niego z tą usterką, wyglądało to tak jak u mnie czy monitor dawał znaki życia ? U mnie monitor śpi, tylko wiatraki się kręcą.

A czy na pewno podlaczyles kabelek z tylu jesli ma wejscie na niego?

A działa ci monitor? Może przy podłączaniu coś ci się spaliło. Próbowałeś czy ze starą kartą działa?

Stara karta działa i na niej siedzę. Kartę podłączyłem .. 2x6 Pin i PCI-E . Tak wygląda podłączanie. Po włączeni komputera z Radeonem wewnątrz wiatraki działają ale brak jest obrazu, monitor ciągle w stanie uśpienia.

Witam. Proszę o jakąś pomoc odnośnie podłączenia Radeona HD 5850 Black Edition od XFX. Problem jest taki, że wyjąłem mojego 8600 gt, która nie wymaga żadnego podłączenia zasilania, a radek wymaga 2x 6pin PCI-E lecz komputer jej nie wykrywa tak jakby. A więc wyjąłem mojego 8600 gt i włożyłem mojego radeona. Wiatrak kręci się wraz ze startem ale komputer nie wydaje charakterystycznego piknięcia a monitor jak uśpiony. Tak jakby płyta główna wgl nie odbierała owej grafiki. Proszę pomoc, co zrobić żeby karta działała. Jest ona nowa więc nie mam pojęcia o co może chodzić. Wgrać najpierw sterowniki czy podłączyć w inne wejście PCI-E? Kartę podpinam w PCI-E x16. Co mogę robić nie tak, proszę o pomoc. Systemu nie formatowałem, nic kompletnie nic nie robiłem.

Podzespoły :

AMD Phenom 4x 945.

Zasilacz AeroCool VP 650.

Płyta główna Gigabyte 970A-DS3.

Chyba tyle na początek tytułem wstępu. Będę tutaj dość czytał wszystko na bieżąco. Proszę o szybką pomoc, gdyż chcę przetestować tego potworka dzisiaj jeszcze.