http://www.youtube.com/watch?v=_hNLe5cLD3s mam problemy w niektórych grach np. Rust i World of Tanks. Pojawiają się Pixele, czarne tła, tak jak u gościa na filmiku. raz zdarzyło mi się, że Cały monitor w Paskach się zrobił i twardy reset. Kartę posiadam 6 miesięcy, z tego co czytałem, to te R9 u sporo oso ten problem występuje. nie wiem czy wysyłać kartę na gwarancję czy co...
Radeon r9 270x artifacts problem z kartą
Karta a za bardzo się grzeje lub jest uszkodzona. Sprawdź temperatury i jeśli są w normie, nie pozostaje nic innego, jak wysyłka karty na gwarancję
Dokładnie jak kolega wyżej, miałem ten sam model, poszedł na reklamacje i dostałem nowke sztukę tym razem bez problemów. Wielu ludziom pomagało obniżenie taktowania pamięci jak dobrze pamiętam, o jakieś 50-100mhz, sam tego nie probowałem, bo w końcu skoro wypuscili kartę z takimi taktowaniami a nie innymi to powinno działać .
Jeżeli nie podkręcałeś karty to oddaj ją na gwarancję. Możesz sprawdzić też temperatury programem GPU-Z i uruchamiając Benchmark valley. W grze możesz sprawdzić temperatury gdy ściągniesz sobie program np MSI Afterburner. Tam w zakładce monitoring zaznaczasz temperatura GPU, wykorzystanie GPU, obroty wentylatorów, potem przechodzisz do zakładki on screen display i ustalasz klawisze dla pokaż OSD i schowaj OSD.
Właśnie nic nie podkręcałem, temperatura w normie. nie przekracza podczas grania. 65C, ja już te Artefakty miałem na początku, jak kupiłem kartę, nie zwracałem na to uwagi, tylko teraz po paru miesiącach za często pojawiają się one w grach... napisałem do nich maila... Kompa składałem w TECHPLANET. wiecie może, ile czasu potrwa im sprawdzenie/wysyłka nowej karty?
ta 16tka w twoim nicku to chyba IQ.
zamiast pytać nas, było załączyć te pytanie z emailem w ich strone. takie to trudne.

Miałem podobne problemy z 7970oc. Dopiero za trzecim razem uznali gwarancję i zwrócili kasę. Techplanet ma tragiczny serwis, przygotuj się na długą i żmudną szarpaninę z serwisem. Bardzo długo przetrzymują sprzęt po wysyłaniu na gwarancję. W moim przypadku był to ponad miesiąc.
Teraz mam gtx770 i żadnych problemów.
Skopałeś sprawę, trzeba było wysłać kartę jak tylko znalazleś jakiś problem z artefaktami, a nie zwlekać parę miesięcy... Nie wiem jak w techplanet, ale w morele do chyba 2 czy 3(nie pamietam)miesiecy można zgłosić kartę na reklamacje, ja z tego skorzystalem i uwineli się w miesiąc od wysłania do nich karty. Reklamacje zazwyczaj działają sprawniej niż normalne gwarancje, jako ze w reklamacji klient ma większe prawa niż przy gwarancji. Poczytaj lub ich zapytaj do ilu miesięcy akceptują reklamacje towaru z tytułu niezgodności towaru z umową.
Z tymi Artefaktami dowiedziałem się nie dawno o co chodzi. przy zakupie nie zdawałem sobie z tego tak sprawy... Kartę im wyślę na początku nowego miesiąca jak pojadę do roboty. dzięki za pomoc
Nagraj filmy i dokładnie wszystko udokumentuj. Jeśli tego nie zrobisz to "spece" odpalą jakiegoś 3dmarka, żadne artefakty się nie pokarzą i zadowoleni. Tak było w moim przypadku.
mam identyczną
używam już rok z hakiem - brak problemów
Witam, W reklamowanej karcie graficznej nie stwierdzono usterki. Testy zostały przeprowadzone na 3DMarku / Unigine Valley. Ekspertyza zostanie dołączona do karty. Dzisiaj karta zostanie do Pana wysłana. odesłali kartę.........
Walcz o swoje kolego, wysyłaj kartę na gwarancję do skutku, zdarzają się grafy uszkodzone bardzo często i jeśli są artefakty to muszą dać nową, chyba że miałeś ją słabo wsadzaną w PCIE.
Mi na kompie sypało artefaktami nawet w Unigine Valley( po jakichś 10 minutach), załączyłem im zdjęcia które uchwyciłem, w reklamacji przez stronę. Ściągnij i odpal tego smarka, może tobie też sypnie. Próbowałeś różne wersje sterowników do gpu? Jak już napisał Flash, walcz o swoje. Widzę morele ma jednak lepszy serwis niż techplanet .
Miałem identyczny problem jak ty ale w wiedzminie 1 i też na radeonie.
Spróbuj tego mi osobiscie pomogło:
http://www.gram.pl/pomoc_problem.asp?g=895&p=2750
aha i napisz czy pomogło.
wróciłem dopiero za granicy. Wgram jeszcze raz system od nowa, pobawię się jeszcze raz ze sterownikami, jak nie pomoże to dzwonie do nich i wysyłam jeszcze raz. ten Unigime Valley darmowa wersja może być?
Ja mam podobnie jak guru.
-Pobierz stery
-Najnowszy directX jest?
-Próbowałeś zwiększyć napięcie ewent zmniejszyć taktowanie?
-Sprawdzałeś na innym monitorze?
Narazie niech zrobi tak jak mu napisałem miałem tak kiedys na radeonie Hd5570 i jakimś tam jeszcze i w obu przypadkach była tego wina. Jeśli nie to postaw na nowo system i wgraj sterowniki ale bez tego catalyst. Teraz mam r9 290 i jak miałem catalyst to wystepowały blue screeny oraz czarny ekran co jakis czas.
jak wgrać bez tego catalyst? przecież to musi być
Tak jak VanMetal napisał, udokumentuj problem filmem, ewentualnie zdjęciami, dołącz do tego opis kiedy jak i co się dzieje.
Ja również uważam, że po prostu taka sztuka się trafiła, a że wszystkie podkręcają tyle samo to ta nie podołała i należy Ci się druga.
Mój brat w Acerze miał uszkodzoną matrycę. Przekomarzania z serwisem trwały pół roku i przez tyle czasu laptopa w sumie nie widział. Serwis gwarancyjny twierdził, że problem z obrazem wywołuje zmieniony system z Ubuntu na Windows.
PS. Koniec końców wymienili mu matrycę i taśmę, ale też wysyłał filmiki i zdjęcia i opis.