Szukam stacji z muzyką rock/metal, z audycjami. Wcześniej słuchałem noisefm ale upadło :\. Szukałem już w RadioSure! ale nie znalazłem nic ciekawego (może źle szukałem? sam już nie wiem...).
Radio internetowe
Ja korzystam z Pandory .
www.pandora.com ale jest tylko dla USA. Żeby móc z niej korzystać, wejdź na https://mediahint.com/ i pobierz wtyczkę (spokojnie, jest bezpieczna). Wtedy robisz sobie całkowicie darmowe konto, wyszukujesz autora/zespół lub gatunek i pandora stworzy Ci playlistę. Możesz mieć ich nieskończoność i shufflować między sobą gdyby Ci się rock/metal znudził .
Darmowe konto może przełączyć 5 kawałków co godzine, możesz też lajkować dany kawałek, dzięki czemu tego typu utwory będą pojawiać się częściej. Polecam.
Jedyny minus pandory jest taki, że nie możesz sobie wybrać kawałka który chcesz posłuchać.
Pandora / Spotify i inne tego typu to dobre wyjście jeżeli komuś zależy tylko na muzyce, bo nie ma tam prezenterów. Osobiście korzystam teraz ze spotify, ale wcześniej słuchałem Eski Rock (która poza nazwą nie ma prawie nic wspólnego ze zwykłą Eską czy Eską TV i jakimiś kiczowatymi, plotkarskimi audycjami, więc się nie zrażać nazwą) i Antyradia.
@kinya11
A co dalej jak mi się skończy trial na 7 dni? Nowe konto poprostu zrobić?
Trial na 7 dni? Że jak? Przed chwilą zrobiłem nowe konto i nie mam żadnej informacji o trialu na 7 dni o.O. Jest premium na którym nie wrzuca Ci reklam ale nie musisz tego kupować.
Chodzi mi o mediahint, jak utworzyłem konto to mogłem kupić jakieś pakiety na miesiąc i rok, a na samej górze było FREE TRIAL 7 DAYS czy jakoś tak.
ja bawię się na grooveshark.com
Tworzę sobie listy lub wybieram takie, które skompletował ktoś inny i mam muzykę na cały dzień
A jeśli samo radio, to dzielnie pozostaję przy Antyradiu ^^
O widzisz, to nie wiem o co chodzi. Kiedyś media hint był w pełni darmowy i wtedy go instalowałem w swoim firefoxie. Nie wiem co im teraz odwaliło...
Reddit twierdzi, że http://proxmate.dave.cx/ jest ok. Sam nie sprawdzałem ale jeśli chcesz to ściągaj. Ja mam mediahinta zainstalowanego od jakiegoś roku i mi działa dlatego jakoś się tym nie interesowałem. Sorry za nieporozumienie.
rmfon.pl
Szukam stacji z muzyką rock/metal, z audycjami. Wcześniej słuchałem noisefm ale upadło :\. Szukałem już w RadioSure! ale nie znalazłem nic ciekawego (może źle szukałem? sam już nie wiem...).