Radio samochodowe nie czyta USB

Witam :)

Mam taki problem bo mam w samochodzie radio od dłuższego czasu i miałem do niego podłączony pendrive 4GB później 16GB i bez problemu muza była. Jakis czas temu zobaczyłem ze te pendrive po dłuższym czasie nie wyciągania z radia uginają się .. Jako ze nie chce marnować sprzętu kupiłem sobie malutki pendrive SanDisk 8GB i gdy podłączam do radia wyskakuje ''No usb''. Wie ktoś może dlaczego ? Pendrive 16 GB który działa to tez SanDisk Edge Cruzer a ten 4GB oddałem kumplowi wiec nie jestem pewny. Jakieś pomysły ? Moze coś z pendrivem zrobić ?

Może formatowanie? Sprawdź FAT32 jeśli jest NTFS i odwrotnie :3

format na FAT 32 i bedzie po problemie

U mnie nie czyta "kiepskich" pendrive'ow. Jak mam kingstona, czy tdk to działa ( odpowiednio 4 i 16gb), po podłączeniu hama (32gb), czy jakichś nonamów, nie. Nie jest to system plików, bo pierwszy utwór zaczyna grać, a po 30 sekundach przestaje, i pojawia się cośw stylu "no data" ( nie pamiętam dokładnie). W każdym bądź razie, mój wniosek był taki, że mają one za małą prędkość odczytu.

Wiec sformatować na NTFS i spróbować tak ? Czy coś jeszcze zmienić ? (SS jak jest teraz)

BrfmOGW.jpg

Tutaj nie powinno chodzi o formatowanie. Mialem identyczny przypadek. Wina tkwi w tym ze radio nie obsluguje usb 3.0. Wszytskie moje peny pod 3.0 nie byly wykrywane, zas starsze modele 2.0 bez problemowo odtwarzaly muzyke.

Podaj model radia jeśli możesz...

uzywam dwoch pendriveow, jeden z usb 3.0, drugi standardowy, jeden 16gb drugi 8 gb, w obu przypadkach trzeba bylo sformatowac na FAT 32.

Próbowałem formatować na wszelkie sposoby ale nic.. A co do modelu radia nie wiem, sprawdzę jak tylko braciak wróci bo samochód pożyczyłem. Jakieś inne pomysły ? I czym się kierować kupując pendrive do starszego radia tak żeby na 100% pasował ?

Fakt model radia jest wazny. Nie znamy jego specyfikacji wiec nie ma co wymyslac. Kazdy ma inny pomysl i jak wroci sprobuj sam.

Witam :)

Mam taki problem bo mam w samochodzie radio od dłuższego czasu i miałem do niego podłączony pendrive 4GB później 16GB i bez problemu muza była. Jakis czas temu zobaczyłem ze te pendrive po dłuższym czasie nie wyciągania z radia uginają się .. Jako ze nie chce marnować sprzętu kupiłem sobie malutki pendrive SanDisk 8GB i gdy podłączam do radia wyskakuje ''No usb''. Wie ktoś może dlaczego ? Pendrive 16 GB który działa to tez SanDisk Edge Cruzer a ten 4GB oddałem kumplowi wiec nie jestem pewny. Jakieś pomysły ? Moze coś z pendrivem zrobić ?