Siemka. Szukam osoby chętnej do Recruit a Friend (ja rekrutuję). Parę dni temu sam wróciłem do WoWa po kilku latach nieobecności i szykuję się na Legion.
To, co chciałbym zrobić to wylevelować coś razem, ale gdzie? Wybrałem parę wariantów i nie zależy mi na jakimś szczególnym, więc wybór pozostawiam chętnej osobie.
Co otrzymasz? Niezależnie od wariantu:
- otrzymasz klucz battlechest (dzięki, kino!)*
- otrzymasz rzadkiego i wyjątkowo fajnego wierzchowca: [url=http://www.wowhead.com/item=65891/vial-of-the-sands]Vial of the Sands. Polega on na tym, że zamieniasz się w złoto-kamiennego smoka i możesz zabierać na grzbiecie pasażera. Szczegóły na wowhead pod linkiem. Uwaga! Abym mógł przekazać mounta, musisz tak czy inaczej założyć postać na Burning Legion w Alliance i dobić ją do lv80 (co trudne nie jest, można to ogarnąć na wiele sposobów**). Wtedy będziesz mógł się go "nauczyć", co przypisuje go do Twojego konta i ten mount będzie dla Ciebie dostępny niezależnie od serwera i frakcji.***
1. Jeżeli chcesz grać w ALLIANCE:
- otrzymasz dodatkowo nieco golda na start, ale weź pod uwagę, że nie grałem kiedy gracze zbijali fortunę z garnizonów, kilka tysięcy golda to wszystko czym dysponuję.
- serwer: Argent Dawn (Normal-RP) LUB Burning Legion (PvP).****
2. Jeżeli chcesz grać w HORDE:
- brak golda na start! Nigdy nie grałem w hordzie na poważnie, więc to byłby świeży start dla nas obu.
- serwer: którykolwiek Normal albo RP*****
Niezależnie od wariantu: postać którą chciałbym stworzyć to prawdopodobnie jakiś tank - warrior, pal albo monk, więc kolejki do dungeonów byłyby krótkie. Ale jak chcesz grać tankiem, to ja bym zagrał healerem - priest albo pal.
Oferuję spore doświadczenie sięgające dodatku The Burning Crusade. Jestem spokojną i dorosłą osobą i mam talent do tłumaczenia, więc jak czegokolwiek nie ogarniesz - ja wytłumaczę.
* Klucz z kina działa do 1 sierpnia.
** Jakie sposoby? 1. Normalne levelowanie, bardzo szybko leci na RAFie. 2. Zrobić DK i zacząć od lv 55. 3. Zrobić DH (jak będzie Legion) i mieć od razu 98 level...
*** Uwaga: wierzchowca otrzymasz w momencie kiedy ja otrzymam swoje nagrody z RAF. To w ramach ochrony przed cebulą, która by chciała wszystko za nic.
**** Uprzedzam, że na Burning Legion jest pełno Polaków i nie jest to najlepsze community (jest wśród nas mnóstwo chodzących śmietników). Nie znaczy to, że wszyscy są debilami, ale BL jest po prostu... specyficzny.
***** Dlaczego preferuję serwery non-PvP? Sporo lat spędziłem na PvP i nie ma w nich niczego dobrego. Serwer PvP polega na tym, że jak chodzisz po świecie, to możesz walczyć z przeciwną frakcją (nie da się tego wyłączyć). Sprowadza się to zwykle do tego, że sfrustrowany idiota na maksymalnym levelu przychodzi i Cię zabija kiedy levelujesz postać, nierzadko kampiąc przy Twoim trupie przez godzinę. Tymczasem na serwerze normalnym generalnie gracze się nie biją, ale jak chcą to mogą włączyć tryb PvP. A generalnie i tak jak chcesz PvP to idziesz na battleground albo na arenę, więc tym bardziej idea serwerów PvP jest bezużyteczna.
Zainteresowany? Jeśli tak, zapraszam na PW. Pozdrawiam!