Fak, a jak kupię prepaida, recruitne frienda i on kupi podstawke +tbc+wotlk+cata +30 dni gry z tam chyba battlechesta, to dostanę dodatkowe dni gry? Jak juz jestesmy w temacie
nie do końca, ty swoje 30 dni gry za rafa kolegi dostaniesz dopiero wtedy gdy on przedłuży subskrypcje o co najmniej 30dni (czyli on musi oprócz battlechesta kupić prepa/ustawić subskrypcje/kupić 30dni na battle.net store)
Musisz zrobić profesje kolego, w celu odp. na podobne pytanie pytałem 2 osób z globala(ja aktualnie nie gram), można zrobić zależnie od realmu 3000 g/h z użyciem profesjii, mózgu i AH. obecny koszt prepaida to 30-40k (nawet niech Ci gorzej idzie na początek 1.5k/h jak to sobie rozłożysz na 60 dni to wyjdzie, że musisz 20min dziennie poświęcić, żeby kupić doładowanie)Ludzie ... trochę wysiłku. 60% ludzi którzy grają na globalu doładowywało "RAFem" i nikt nie mówił głośno ale jak już byłeś w gildiach to Ci na uboczu tłumaczono jak to wygląda. Min. połowa graczy po roku gry w ogóle już pieniędzy nie pompuje. Np. kolega dropnął mounta i go za 80k odsprzedał(dropnął przy okazji na raidzie i kaska wleciała)
właściwie to nie trzeba profesji można po prostu farmić, są miejsca gdzie idzie zarobić 4k+/godz a może i więcej
30-40k nie kosztuje prepaid tylko 30dni gry z battle.net store które jak wspomniał darkslayer mogą być 'cofnięte' jeśli sprzedawca sobie tego zażyczy, ja nie polecam tej metody chyba że masz naprawdę zaufanych ludzi
sam prepaid (kod na 60dni) to koszt 90-100k od zaufanych ludzi którzy sprzedają to hurtowo (swoją drogą lepiej sprzedać czas na zdobycie golda na serwisie aukcyjnym a za zarobioną kasę kupić prepa osobiście)
a co do tej min. połowy graczy to zapewniam cię że tak nie jest, większość graczy to studenci/ludzie z pracą którzy mają już swoje źródło dochodu i te ~88zł na 60dni nie robi im różnicy na tyle żeby farmić golda po godzinach
Na BL trudno wyciągnąć nawet te głupie 2k/h chociaż na samym np. kopaniu kamyczków można te 1k/h zarobić przy najszybszym lataniu.
nie zamierzam tu zdradzać swoich sposobów (zresztą pewnie i tak są lepsze, zapraszam na fora goldmakeingowe) ale spokojnie poświęcając 15min na ah i 45min na farmie jestem w stanie zarobić na godzinę ~8-9k (grałem na BL do grudnia/stycznia, teraz mam przerwę do draenorków ale wątpię by ekonomia serwera przez tą chwilę uległa radykalnej zmianie)
i jeszcze odpowiadając na pytanie w temacie, 'te' rafy już nie działają i obecnie najlepszym wyjściem jest po prostu kupienie prepa / zapraszanie znajomych. no i nie daj się nabrać na te unfreeze kody za 4zł z allegro, szkoda czasu i nerwów
Edit
Dokładnie tak, nie farm na siłę bo się zrazisz, lepiej zarobić normalnie w jeden dzień i potem mieć dwa miesiące zabawy ![;)]()