Ragnarok 1 czy Ragnarok 2

Witam mam pytanie która część Ragnaroka bardziej polecacie by zacząć grać to będzie moja pierwsza przygoda z Ragnarokiem i chcialbym wiedziec gdzie gra wiecej ludzi i jest bardziej rozbudowana bo nie lubie prostych gier gdzie raz dwa zdobywam najlepsze eq i wbijam max lvl. Prosze sie wypowiedziec jakie sa plusy i minusy tych dwóch częśći z góry dziękuje

Ragnarok II nie ma żadnych plusów. Za to pierwsza część jest warta uwagi, nawet po dziś dzień.

Jeżeli chcesz sie bawić w Ragnaroka, to tylko i wyłącznie pierwsza część. Z tego co wiem teraz global serw jest darmowy, a wymaksowanie postaci, zdobycie odpowiedniego eq i wydropienie odpowiednich kart do buildu w jedynce zje ci sporo czasu. Jedynkę RO kochałem, kocham i będę kochać, chociaż nie mam już na nią tyle czasu ile bym chciał :<

Widzę, że każdy uważa na tym forum, że dwójka musi być jak jedynka... Sprawdź też dwójkę, ponieważ jedynka nie zawsze jest najlepsza :)

Tu nie chodzi o to że dwójka ma być jak jak jedynka, ale o to że dwójka to crap. Nie wnosi nic nowe, tylko jest kolejnym powtarzalnym azjatyckim bublem w którym latasz od NPC do NPC tylko po to by dostać quest na zabicie 4-5 mobków i tak w kółko. Do tego gra jak na tytuł podający się za następcę RO jest strasznie płytki, tzn. brak w nim rozbudowanego świata i mechanizmów gry. Nawet system kart, który był czynnikiem rozpoznawczym jedynki został spłycony do roli akcesoriów dodających lekkie bonusy do statystyk. Nie ma aktywnego systemu żywiołów i ras, EQ w RO 2 ogranicza się do ubierania co kilka poziomów nowego setu ( który w większości dostaniesz z questów ). Innymi słowy dwójka to crap jakich wiele powstaje i upada każdego roku.

RO 2, a RO to dwie inne gry.

Po kilku latach przegranych w RO w 100% je polecam.
https://talonro.com/ Prywatny serwer na którym spokojnie nauczysz się grac.

Jeżeli chodzi o RO2 to jest o jest to jeden wielki CRAP więc nie polecam.

Witam mam pytanie która część Ragnaroka bardziej polecacie by zacząć grać to będzie moja pierwsza przygoda z Ragnarokiem i chcialbym wiedziec gdzie gra wiecej ludzi i jest bardziej rozbudowana bo nie lubie prostych gier gdzie raz dwa zdobywam najlepsze eq i wbijam max lvl. Prosze sie wypowiedziec jakie sa plusy i minusy tych dwóch częśći z góry dziękuje