Witam czy ragnarok 1 jest grindówką? Bo zainstalowałem wersję ze steama i jak na razie nie ma żadnych questów. Czy ragnarok 2 jest grindówką? Bo szczerze zagrał bym w rgindówkę a obie te pozycje ciekawie wyglądają Czy na RO 1 eu gra dużo ludzi w dalszych lokacjach?
Ragnarok 1 i 2
RO2 raczej grindownikiem nie jest, a w 1 nie grałem
Nie wiem ile zmienili w Renewalu i dalej, ale Ragnarok Online część pierwsza był swego czasu hardkorowym grindownikiem.
jak sprawdzałem RO2 to na questach powbijałem pre lvli ale pewnie poźniej na wiekszych lvlach jest grind.
ro1 - grind
ro2 - questownik
RO 1 to grindownik pełną gębą. RO2 przynajmniej na początku to w zasadzie tylko questy.
Ro grind, moja najlepsza giera z dziecinstwa, i te szukanie party na foczki czy na issus
Ragnarok Online to typowy grindownik, chociaż w renewal'u wprowadzono coś takiego jak Eden Group. Jest to coś w rodzaju gildii poszukiwaczy przygód, do której gracz może dołączyć. Po dołączeniu do niej możemy wykonywać zlecenia, czyli nic innego jak powtarzalne questy. Eden Group ułatwiło trochę exp, ale mimo jej wprowadzenia gra ciągle opiera się przede wszystkim na grindzie ( i całe szczęście ). Poza Eden Group, w grze istnieją questy, ale w porównaniu do gier opartych na questach, w RO nie ma czegoś takiego jak linia questów. Innymi słowy questy są dodatkiem do grindu i w większości przypadków są całkiem mocno rozbudowane i poza exp'em i przedmiotami, dają także dostęp do specjalnych bonusów, jak np. możliwość wejścia do niektórych dungeonów/ czy tez miast (np. istnieje quest "Umballa Language Quest", dzięki któremu będziemy rozumieć mowę mieszkańców jednego z miast, Umballa. Do póki nie wykonamy tego zadania, wszelkie wypowiedzi mieszkańców będą serią niezrozumiałych znaczków ). Do tego dochodzą questy na zmianę profesji ( w renewalu pierwszą profesję dostajemy po samej rozmowie z szefem gildii, np. żeby zostać magiem gadamy z szefem gildii magów, ale na wyższe profesje, jak np. wizard czy sage, trzeba już wykonać odpowiednie zadanie - test na profesję ).
To byłoby chyba wszystko odnośnie systemu questów w Ragnarok Online.
PS Nie muszę chyba dodawać że Ragnarok dostępny na Steam jest wersją renewal. Mógłbyś też napisać, o ile masz ochotę, kiedy grasz i jaki masz nick w grze, bo sam niedawno wróciłem do RO i zacząłem grać na Ragnarok Europe ( to jest ten serwer z Steam'a ).
Tak steamowy Ragnarok to ten europe
Witam czy ragnarok 1 jest grindówką? Bo zainstalowałem wersję ze steama i jak na razie nie ma żadnych questów. Czy ragnarok 2 jest grindówką? Bo szczerze zagrał bym w rgindówkę a obie te pozycje ciekawie wyglądają Czy na RO 1 eu gra dużo ludzi w dalszych lokacjach?