Ragnarok-kilka pytań

Witam

Jeszcze dziś mam zamiar zagrać w Ragnarok, i mam do was kilka pytań:

*Jaki serwer[z serwerów Globalnych] mi polecicie? [zależy mi na takim gdzie gra choć garść polaków i gdzie jest jakaś polska gildia[choć nie koniecznie]

*Czy gra to totalny Grindownig czy raczej non stop Questy?

*Czy moglibyście podać mi jakieś DB buildy do Archer->Hunter->Bard i Mage->Wizard->Sage

Z góry dzięki za pomoc =D

WitamJeszcze dziś mam zamiar zagrać w Ragnarok, i mam do was kilka pytań:*Jaki serwer[z serwerów Globalnych] mi polecicie? [zależy mi na takim gdzie gra choć garść polaków i gdzie jest jakaś polska gildia[choć nie koniecznie]*Czy gra to totalny Grindownig czy raczej non stop Questy?*Czy moglibyście podać mi jakieś DB buildy do Archer->Hunter->Bard i Mage->Wizard->SageZ góry dzięki za pomoc =D

1. Serwer - global US - bardzo tani IS i trochę polaków gra (informacje sprzed kilku tygodni)

2. 75% grind 25% questy (tak kij x drzwi)

3. http://pl.wikipedia.org/wiki/Ragnarok_Online

Nie szukaj polskiej gildi tylko jak najlepszej, iż w Ro przeważająca rzeczą jest walka o zamek odbywa się 2 razy w tygodniu. Polecam grać Rogue na WOE strasznie denerwuje.

A czy mógłby mi ktoś w kilku zdaniach opisać jak wybrać 1st klasę postaci, bo dawno temu grałem chwile, teraz nie pamiętam za bardzo jak się wybierało postać, i czy w ogóle wybrałem...

Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc... =D

O kurde, ja sam nie pamiętam. Ale jak się respisz na początku gry to jesteś jakby w takim "Zamku". I tam u NPC'ta gadasz i wybierasz. Chyba bo ja na globalu nie grałem, iż podczas gdy grywałem w RO owa gra byłą jeszcze płatna.

Witam

Jeszcze dziś mam zamiar zagrać w Ragnarok, i mam do was kilka pytań:

*Jaki serwer[z serwerów Globalnych] mi polecicie? [zależy mi na takim gdzie gra choć garść polaków i gdzie jest jakaś polska gildia[choć nie koniecznie]

*Czy gra to totalny Grindownig czy raczej non stop Questy?

*Czy moglibyście podać mi jakieś DB buildy do Archer->Hunter->Bard i Mage->Wizard->Sage

Z góry dzięki za pomoc =D