Musisz zapłacić 30zł żeby móc stworzyć postać. Potem grasz już za darmo.
Ragnarok Online
a kda nie byl czasem dobrym priv serwerem ;d?
kiedys gralem w ro ale szybko wymieklem nie moglem sie polapac z qustami
Hmm to na chwilę obecną muszę sobie odpuścić bo jestem spłukany a są ważniejsze wydatki
NIE TRZEBA NIC PŁACIĆ, Żeby założyć postać lol MIGHT nie pierdziel głupot. 2 albo 3 character sloty macie za darmochę.
Czyli że jak. Można na nim grać bez konieczności płacenia tych 30 zł czy trzeba je zapłacić?Jeżeli nie trzeba a vip jest tylko opcjonalnie to dobrze..failed to get 2011-6-16 data_gm.gpf fileI mam taki błąd. Ktoś wie o co chodzi?
"Nie udało się pobrać pliku 2011-6-16 data_gm.gpf "
czyli tak jak mówiłem jak nie masz aktualnego klienta to ciężko jest z UPDATOWAć także powodzenia życzę.
I tak dla wszystkich. GRANIE NA YAMIR NIE JEST FREE.
trzeba zaplacić raz 30 zł. potem możemy grać ile chcemy.
Kiedyś trzeba było płacić abonament miesięcznie teraz zrobili tak że, jeżeli ktoś kiedykolwiek na koncie miał premium to może grać za free.
A nowe osoby muszą chodz raz kupic premium i wtedy mogą sobie grać ile im się zachce
Co jeszcze mogę dodać od siebie
1.Nie mam pewności ale chyba można tylko jedna postać mieć
2.U nas w dzień na Ymir gra około 500osób. Zapewne u nas w nocy jest ich tam z 1k moze więcej.
3.Czy lagi są nie bardzo miałem jak sprawdzić. napewno są na Serverach Yggdrasill oraz Valkyrie.
Jeżeli chcesz serio zacząć znowu w Ro grać. To podaję Moją opinię na temat Low Rate na którym grałem.
OCZYWIŚCIĘ NIE PROMUJĘ ŻADNEGO PRIV SERVA. Podaję jedynie moją opinie na jego temat
*Talon ro* Jest to low rate server okolo 5/5/3 plynne raty dochodzace do 10/10/3 w zależności od Votow.
Wiem 5/5/3 czy też 10/10/3 to już medium
ale nie ma co się oszukiwać na ratach 2/2/1 przy renewalu na 98 lvlu dostaje sie okolo 1% za mobka.
Co wydaję mi się śmieszne^^
Plusy minusy Talon RO.
+ Spora ilość graczy okolo 1400-1500 w tym okolo (200 merchantów ) no to już więcej niż na oficialu (500)
+ Server całkiem stabilny przynajmniej jak grałem tam pol roku temu. 1200 osób i śmigał jak ta lala
+ Custumowana ilość mobów na mapach. Nie brakuje ich [[ przykład ]] Na gh jest 90 osób i i tak mobów nie brakuje.
+ Brak renewala ( dla jednych plus dla innych minus
+ Brak 3 klass ( 90% prawdziwych graczy w RO powie że to ogromny plus)
+ WOE bez customów!! < bardzo ważny punkt.
- Sporo ilość graczy to spora różnorodność. nie wiadomo z kim się zetkniemy. mogą być to jakies nooby i kidy.
- Customy. ( niby jest to minus ale dostęp do nich ma każdy kto chce je zdobyć i to bez płacenia.
[[ Przykład]] customy kupujemy za Talon Coiny które z kolei możemy pozyskać w wiele sposobów:
a*) zbierania punktów reputacji okolo 500 = 1 coin
zakupienie za RL money wiadomo najmniej wybierana opcja
c) kupienie coinow od innuych graczy za Zenny(waluta w Ro ) 1 coin okolo 1 m.
d) Eventy
(*) RP = punkty reputacji zdobywać można poprzez:
1) bicie potworów wyznaczonych jako potwór tygodnia. 3 Rp za zabicie takiego mobka. Mniej więcej co 3 zabity dostajemy te 3 RP.
2) bicie mobków na odpowiedniej mapie wyznaczonej jako mapa tygodnia.
3) Branie udział w tak zwanych Semi-Event.ach czyli ( wyścigi poringów, bingo ) innymi słowy mini gierki
- Brak 3 klas niektórzy jednak chcą mieć te OP postacie...
- Można czasem poczuć się słaby jak się patrzy na to co ludzie na sobie noszą (lecz wszystko da się zdobyć)
Dzięki Siekanek, bo jak ktoś nie umie znaleźć oficjalnego serwera i pyta się jakie są na nim raty, to mnie przekręca.
Kurde, a ja myślałem, że to prv jest! >D:
A mi jakoś tylko h- rate w ro przypadło do gustu.
*Talon ro* - Na tym serwerze jak ktoś nigdy nie grał w RO to jest sens zaczynać??
A co to za różnica czy zaczniesz tam czy na Officialu. wiadomo na renewalu jest łatwiej ogólnie mniej grindowania i questy sporo dają
natomiast wymieniony przezemnie server nie posiada Renewala. Jest on jeszcze na bazie z przed tego patcha i wbicie tego 99 dla niektórych może być wyzwaniem.
Natomiast jest to napewno jakas radość jak się to zrobi
osobiście z moim doświadczeniem potrafie 99 wbic na tych ratach w 2 dni grając solo. komuś nowemu zajmie to z tydzien pewnie jak bedzie dobre party mieć. To tak dla porównania.
Sam chciałem spowrotem pograć ale samemu to troche lipa^^ potrafi się gra znudzić po tylu latach.
Na officialu masz 500 osoób w tym są to osoby kyóre maja full equ za***iste + 12 z enchentami + 3 do statów także... nie wiem czy jest sens tam grania.
Jak ja się zainteresowalem talon ro to gralo tam niespełna 500 osob i co jakis czas sprawdzałem server i ku mojemu zdumieniu liczba cały czas progresywnie rosła. ąż osiągneła to co jest teraz online 1100* w tym momencie
XSoul dzięki za info. Dziś jak wrócę do domu to ściągnę klienta i spróbuje w to pograć
Bo z tego co się orientuje gra podobno fajna
Na officialu masz 500 osoób w tym są to osoby kyóre maja full equ za***iste + 12 z enchentami + 3 do statów także... nie wiem czy jest sens tam grania.
Jak ja gram jest od 700-1000 i z oglądania ludzi w Proncie i Eden nie mogę się zgodzić co do eq.
Anyway, proszę o koniec dyskusji, szukam ludzi do gry na YMIR'ze, nie nigdzie indziej.
Spoko. nie będe już nic pisać tylko tak na przyszłość.
Pisz ze server jest płatny typu B2P bo nie wszyscy kiedys grali tam
pozdro^^
Ja bardzo chętnie. Tylko mam pytanie: Czy wy nie macie w ogóle lagów na serwerze? Bo ja mam permanentne około 500ms i nie mogę nic na to poradzić a to praktycznie uniemożliwia grę. Jeżeli mi pomożecie to chętnie pogram jako Acolyte/Monk
Ja bardzo chętnie. Tylko mam pytanie: Czy wy nie macie w ogóle lagów na serwerze? Bo ja mam permanentne około 500ms i nie mogę nic na to poradzić a to praktycznie uniemożliwia grę. Jeżeli mi pomożecie to chętnie pogram jako Acolyte/Monk
czyli masz lagi? hmm moze to zalezy od dostawcy internetu. ogólnie chodzi napewno o drogę jaką przeywaja pakiedy by dostać się i wrocić do servera .
przynajmniej tak admini forum Ro sprawdzali czym wywołane były lagi u graczy skarżących się na ten problem.
wchodzili w uruchom : wpisać CMD potem w oknie dialogowym wpisać tracert playragnarok.com no i tam jest jak pokolei leca pakiety az docieraja do servera ragnaroka
a zalozyciel tematu ma lagi? dobrzy było by wiedzieć.
Zauwazylem ze na oficialnej stronie RO jest reklamowany płatny program który zmniejsza lagi między innymi w Ro. czy to działa czy nie. nie mam pojęcia.
Nie, nie mam. Sam się nawet zdziwiłem, w porównaniu do Valkyrie. Są lekkie zwiechy jak bije moby z Magnum Break, ale nie trwają więcej niż 0,35sekundy. A program o którym piszesz to Lowerping.
Xsoul, masz taki sam nick w grze? O której byś dzisiaj był?
czyli masz lagi? hmm moze to zalezy od dostawcy internetu. ogólnie chodzi napewno o drogę jaką przeywaja pakiedy by dostać się i wrocić do servera . przynajmniej tak admini forum Ro sprawdzali czym wywołane były lagi u graczy skarżących się na ten problem. wchodzili w uruchom : wpisać CMD potem w oknie dialogowym wpisać tracert playragnarok.com no i tam jest jak pokolei leca pakiety az docieraja do servera ragnaroka a zalozyciel tematu ma lagi? dobrzy było by wiedzieć.Zauwazylem ze na oficialnej stronie RO jest reklamowany płatny program który zmniejsza lagi między innymi w Ro. czy to działa czy nie. nie mam pojęcia.
Właśnie to jest najdziwniejsz. Traceroute do ragnaroka mam trzyskokowy. Więc trochę trudno stwierdzić co jest problemem.
Czyli mówicie że przy kupnie VIP'a można sobie natworzyć postaci a potem grać na nich nawet jak VIP expire'uje? Czy źle zrozumiałem.
Dobrze rozumiesz.
Dobrze rozumiesz.
Z tego co widzę to wystarczy tylko 23zł. 30 zł jest za droższy wariant który nie jest konieczny, bo wp wystarcza z tego pierwszego.
Ja z telefonu dałem 30zł, dostałem ponad 900 punktów, 700 na VIP i 200 na czarną godzinę
Ja z telefonu dałem 30zł, dostałem ponad 900 punktów, 700 na VIP i 200 na czarną godzinę
Mi 87 WP wystarczy na czarną godzinę chyba ^^
Kupuje i wbijam. A orientujesz się może jak to jest z klasami specjalnymi? Bo widzę że w nowym RO klasy podstawowe dostajesz od job changera ale tych specjalnych dostać nie można. Trzeba je zrobić normalnym oldschoolowym questem?
Nie, nie wiem. Nie bawiłem się w to jeszcze.
Napisz do mnie w grze, nick Might Tay