Ragnarok Online

Zbieram ekipę do gry w Ragnarok Online na Ymir'ze od WarpPortal. Grę zaczynamy od zera, mam już co prawda trochę mocniejszą postać, ale chętnie pomogę innym szybko doskoczyć do tego poziomu.

Wymogi:

-Szczera chęć aktywnej gry

-Podstawowa znajomość języka angielskiego

-Poprawna polszczyzny, bez nadmiaru przekleństw (wiadomo, czasem się zdarzy) i haseł typu "twoja matka"

Chętnych proszę o nick, oraz klasę jaką zamierzacie grać/gracie.

IGN: Might Tay

Klasa: Crusader (potem Royal Guard)

Czyli powiadasz, że serwer ma 3rd? Poszukałem serwera, znalazłem, ale nie znalazłem żadnych dokładniejszych info, nawet nie wiem jak jest tutaj z ratem. 1/1/1?

Właśnie podaj linki do serwa i raty, nie chce mi się przeszukiwać ratemys. :)

ymir aktualnie stoi na rejtach 2/2/1 z full renewalem (tak tak razem z BIFROSTEM)

Od razu mówię, że gra bez premium nie jest jakoś turbo ciężka, ale prema nie jest droga, a przyjemny dodatek.

Hmmm, jeśli przypomnę sobie passy do konta to mogę wam być recallerem na woe (142 Shadow Chaser), albo zacznę od zera. Zobaczy się. Póki co nie obiecuję.

@up

To jest server oficjalny, więc nie znajdziesz o nim info na ratemys

Dzięki Siekanek, bo jak ktoś nie umie znaleźć oficjalnego serwera i pyta się jakie są na nim raty, to mnie przekręca.

Anyway, adres strony: http://www.playragnarok.com/index.aspx

Do statów (patrzeć tylko na Ymir): http://www.playragnarok.com/gameguide/premiumservice.aspx

Do expa bonusowe 50% za status VIP.

Z telefonu za 30zł macie ponad 900punktów, daje wam to 30dni VIP'a i ponad 200punktów do wykorzystania w IS. Aha, IS praktycznie w tej grze nie daje nic, ludzie kupują z niego tylko kamyki do 3joba (100punktów).

A coś więcej na temat samej gry?Grind czy questy?Są jakieś instancje,raidy?

Poczytaj sobie na necie? Ta gra ani nowa, ani mało znana nie jest.

Są instancje, są rajdy, grindownik.

Dzięki Siekanek, bo jak ktoś nie umie znaleźć oficjalnego serwera i pyta się jakie są na nim raty, to mnie przekręca.Anyway, adres strony: http://www.playragnarok.com/index.aspxDo statów (patrzeć tylko na Ymir): http://www.playragnarok.com/gameguide/premiumservice.aspxDo expa bonusowe 50% za status VIP.Z telefonu za 30zł macie ponad 900punktów, daje wam to 30dni VIP'a i ponad 200punktów do wykorzystania w IS. Aha, IS praktycznie w tej grze nie daje nic, ludzie kupują z niego tylko kamyki do 3joba (100punktów).

No nie do końca Panie Wiktorze, tudzież Might Tayu. Teraz są questy zwane Eden Group Quests, a także daily questy.

Co do vipa to fajna sprawa, a nie droga bo daję lepsze możliwości warpów i tp-ków. z IS'em się trochę nie zgodzę bo niby można kupić wszystko od ludzi, ale Enri Ori i Elu to niezłe koszta, a za kasę można je dostać od zaraz ^^

Ale spoko wszystko jest osiągalne ;]

@edit

Instancji też wiele jakoś ni ma. Endless tower hmmm hmmm, Thanatos tower (ale tylko góra), i chyba guild dungeon ;]

Odnośnie rajdów to bosski są nie ma się co martwić dla chętnych graczy ;]

A ja mam problem... Chętnie bym spróbował, ale podczas pobierania klienta ściąga mi się pliczek na ok. 20kb o nazwie "iRO-13.2.2-FullInstall-20110421-1717.msi". Po kliknięciu na niego i opcji "Uruchom" dostaję komunikat od instalatora windows: "Nie można otworzyć pakietu instalacyjnego. Skontaktuj się z producentem aplikacji w celu weryfikacji, czy jest to prawidłowy pakiet instalatora windows". Jakieś porady?

No nie do końca Panie Wiktorze, tudzież Might Tayu. Teraz są questy zwane Eden Group Quests, a także daily questy.

Wystarczy Might :D Te questy to takie bardziej dopełnienie i ukłon do nisko lvl'owych postaci, bo wciąż musisz mordować hordy mobków, a branie, dojście, zabijanie 30sztuk, recall, oddanie, branie, powrót tam itd. jest upierdliwy i męczący. Ale trzeba przyznać, że exp z nich jest dosyć ładny.

Instancji też wiele jakoś ni ma. Endless tower hmmm hmmm, Thanatos tower (ale tylko góra), i chyba guild dungeon ;]Odnośnie rajdów to bosski są nie ma się co martwić dla chętnych graczy ;]

screenymirvip000.jpg

Serio? Ja tu widzę całkiem sporą ilość dungeonów (mapa teraz wrzucona prosto z gry). Wiadomo, głównie nisko lvl'owych, ale wciąż nie można narzekać na ich brak.

Już pobieram klienta, mam nadzieje że powrócą chwile siedzenia w mieście i bezsensownego lenienia się.

Wystarczy Might Te questy to takie bardziej dopełnienie i ukłon do nisko lvl'owych postaci, bo wciąż musisz mordować hordy mobków, a branie, dojście, zabijanie 30sztuk, recall, oddanie, branie, powrót tam itd. jest upierdliwy i męczący. Ale trzeba przyznać, że exp z nich jest dosyć ładny.Serio? Ja tu widzę całkiem sporą ilość dungeonów (mapa teraz wrzucona prosto z gry). Wiadomo, głównie nisko lvl'owych, ale wciąż nie można narzekać na ich brak.

oj od początku myślałem, że chodzi ci o te instancjonowane jak w WoWie, że tylko pt ma dostęp. Strzelam, że wiesz o co mi chodziło, ale tak sobie napisałeś^^

Macie jakiegoś ts aby pomóc w grze ponieważ nigdy w to nie grałem a zaciekawiło mnie muszę przyznać.

@Siekanek

Tak, wiem :P Tak wrzuciłem żeby nowych graczy nie zniechęcić

@Titan92

Tak.

Hmmm zagrałbym bo ta gra mnie zaciekawiła. Tylko że nigdy w to nie grałem więc jak jest z ogarnięciem jej?? I gra się już pobiera :)

Ostatnio chciałem sobie zagrać w RO, Spędziłem w niej sporo czasu na privach przewaznie low rate.

Po instalacji Klienta IRO, Ciężko jest spatchować gdyż klient na Oficialnej stronie jest stary bodajze z 2010 roku. powodzenia z 2 letnim patchem ;D

a jak już sie udało to w grze lagi. nie wiem czy warto. chciałem powrocic a tu lipa :< hmm spróbuje reinstall dzisiaj. Nick name w grze jakies macie? i jak bym gral to pewnie od nowa. gdyz na oficialu nie gralem, moze z 2 minuty lagi mnie odrzucily :P

Na razie nie mam funduszy na premke więc wybaczcie ale na vipie sobie nie pogram :)

Wciąż zapraszam chętnych na Ymir'a. Gra na nim to jednorazowy wydatek rzędu 30zł, a graczy dużo i pomocni.

@Niewiara

Początkowo możesz się pogubić, ale po 2 dniach już się spokojnie orientujesz co i jak.

Wciąż zapraszam chętnych na Ymir'a. Gra na nim to jednorazowy wydatek rzędu 30zł, a graczy dużo i pomocni.@NiewiaraPoczątkowo możesz się pogubić, ale po 2 dniach już się spokojnie orientujesz co i jak.

Nie nie Gra jest f2p !! a vip account kosztuje 30zł miesięcznie.

Może na starym RO by się pogubili, ale teraz Eden group i wszystko prowadzi cię za rączkę ^^

Czyli że jak. Można na nim grać bez konieczności płacenia tych 30 zł czy trzeba je zapłacić?

Jeżeli nie trzeba a vip jest tylko opcjonalnie to dobrze..

failed to get 2011-6-16 data_gm.gpf file

I mam taki błąd. Ktoś wie o co chodzi?