Ragnarok Online

Witam. Chciałbym rozpocząć grę w Ragnaroka, lecz nie wiem gdzie opłaca się grać, chodzi mi głownie o to czy lepsze są privy, czy może jednak officiale? Z tego co widziałem są chyba dwa offy, jeden jakiś klasyczny a drugi bardziej zapatchowany. Przy okazji poszukuję też ludzi do gry, może ktoś aktualnie gra i mógłby mnie wprowadzić? Będę dozgonnie wdzięczny ; )

jedyna różnica aktualnie miedzy priv a oficjalnymi jest rate...inne przeważnie jest to samo czasami są dodatkowe npc ułatwiające grę na privach typu npc od job change, stylista itp

Bardziej opłaca się grać na privach, jednak te ostatnio cierpią na zbyt szybkie zamykanie . Polecam stronkę "oceń mój server" wpisane po angielsku :D Wielkie kompedium wiedzy Ro z bazą danych i topką serverów . Mimo to zanim nie znajdziesz ekipy przynajmniej 5 osób nie polecam gry w RO . Grałem w tą gre 3 lata i wiem że jest warta każdej minuty z grupką znajomych, lecz samemu bez ts czy mumble nuży niesamowicie a po za tym żeby stać się samowystarczalnym w tej grze potrzebnych jest przynajmniej kilka postaci i mocny komputer :P Tak więc polecam wybranie servera i forum dla grup mmorpg.org.pl , a może sam się załapie ze znajomymi :D

Witam. Chciałbym rozpocząć grę w Ragnaroka, lecz nie wiem gdzie opłaca się grać, chodzi mi głownie o to czy lepsze są privy, czy może jednak officiale? Z tego co widziałem są chyba dwa offy, jeden jakiś klasyczny a drugi bardziej zapatchowany. Przy okazji poszukuję też ludzi do gry, może ktoś aktualnie gra i mógłby mnie wprowadzić? Będę dozgonnie wdzięczny ; )