RAM do laptopa ciąg dalszy

Witam.

W nawiązaniu do poprzedniego tematu, który niepotrzebnie kazałem zamknąć -

Dopiero dzisiaj miałem możliwość włożenia zamówionego z linka RAMu do kompa no i niestety, wszystko miało być cacy, a nie jest. W dużym skrócie po wymianie kostek komputer w ogóle nie odpala. Włącza się ładowanie systemu po czym dostaję komunikat "Odzyskiwanie po błędzie systemu Windows" i mam dwie opcje: uruchom normalnie i uruchom narzędzie do naprawy systemu (zalecane). Niestety cokolwiek bym nie kliknął to wracam po chwili do tego samego miejsca i tak w kółko ;/ dodam, że wchodząc w BIOS ten widzi 8 giga ramu po 4 giga w slocie. Pomocy!

Może musisz zrobić format'a, może system ześwirował. Czasami tak bywa, jak masz partycje recovery. Zrób przywracanie systemu, jak nie to pozostaje format.

Wątpię, żeby wymiana ramu potrzebowała reinstalacji systemu. Wymieniałem ram kilka razy w komputerach stacjonarnych i zawsze działało zwyczajne przepięcie kostek.

Jak wybrać odpowiednią pamięć RAM do laptopa – rozbudowa o pamięci dedykowane SO-DIMM

Kości dedykowane albo o takich samych parametrach dokładnie - takie się kupuje

Witam.

W nawiązaniu do poprzedniego tematu, który niepotrzebnie kazałem zamknąć -

Dopiero dzisiaj miałem możliwość włożenia zamówionego z linka RAMu do kompa no i niestety, wszystko miało być cacy, a nie jest. W dużym skrócie po wymianie kostek komputer w ogóle nie odpala. Włącza się ładowanie systemu po czym dostaję komunikat "Odzyskiwanie po błędzie systemu Windows" i mam dwie opcje: uruchom normalnie i uruchom narzędzie do naprawy systemu (zalecane). Niestety cokolwiek bym nie kliknął to wracam po chwili do tego samego miejsca i tak w kółko ;/ dodam, że wchodząc w BIOS ten widzi 8 giga ramu po 4 giga w slocie. Pomocy!