Witam mam obecnie 2.5 GB DDR2 czy jak bym zamienił na 4 kości po 1 gb to będzie PC chodził lepiej czy gorzej ? a inne to czy do tych 2.5 GB DDR2 mogę dodać 1 kość 1 GB DDR i czy się coś zepsuje.
Ramy pytanie
Będziesz mógł wykonywać więcej operacji w tym samym czasie, czytaj: odpalisz więcej rzeczy naraz. Różnicy raczej w szybkości nie będzie, jedynie będzie mniej mulić jeśli zapchasz więcej niż te 2,5 GB.
DDR2 czyli procek zapewne 32-bitowy, wniosek max adresowana pamięć to 4GB ale musimy odjąć pamięć video i inne bzdury więc RAM to tak 2,7-3,5 bedziesz miał. nawet jak go dokupisz.
DDR odpada, no chyba ze twoja plyta czyta te i te, byly takie stare plyty glowne co mogly to robic ale i tak dzialalo albo jedno albo drugie.
Skończę coś oglądać i napiszę nazwę płyty
na płycie masz 4 gniazda na RAM DDR2, zgodnie z manualem to:
DDRII 667/800 SDRAM (4GB Max)
Ponadto płyta obsługuje procki 64 bitowe np. athlon 64
zatem sprawdz czy twój windows jest 64 bitowy, najlepiej w7 64-bit.
jezeli nie masz takiego to sprawdz czy masz chociaz procka 64 bitowego. np. własciwosci "moj komputer" i powinno pisac co tam masz.
jak masz procka 64-bit i winde 64-bit to na tej plycie glownej 4GB widziec bedzie.
Mam procka AMD Athlon 64 x2 Dual Core 5200 + 2.61 Ghz system 32 bity. Więc z DDR 1 lipa ?
DDR1 odpada ale mozesz kupic 4x1GB ddr2 i zainstalowac w7 64-bit. wtedy bedziesz mial wiecej ramu.
Ajjj no to klops. Dzięki za pomoc. Klops bo mam z 4 gb ddr 1 i nie mam co z tym zrobić eeh.
Witam mam obecnie 2.5 GB DDR2 czy jak bym zamienił na 4 kości po 1 gb to będzie PC chodził lepiej czy gorzej ? a inne to czy do tych 2.5 GB DDR2 mogę dodać 1 kość 1 GB DDR i czy się coś zepsuje.