Ranger lub Aetertech poszukuje porad i opinii

Witam serdecznie.

Do Aiona wróciłem nie dawno spróbowałem już Sorcera i Assassina jednak to nie jest to. Nie będę ukrywał faktu że ranger ciekawi mnie najbardziej jednak wyczytałem i zebstatystyk pverank widzę że nie jest on zbyt silnym dpsem na pve właściwie podobnie jak at. Jednak nie będę na siłę grał jakimiś mocnymi postaciami jak poprzednio bo po prostu mi to nie leży.

Dlatego proszę o jakieś porady oraz opinie na temat tych postaci.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Jak lubisz grać "łucznikami" to bierz bez zastanowienia Rangera. To Tobie ma się przede wszystkim dobrze grać Twoją klasą postaci. Ja bym brał Rangera jeżeli lubisz takie klasy. Zanim wbijesz 73-75 lvl to już za rogiem w europie będzie Patch 6.0 w którym Ranger dostanie Boost'a i znowu będzie robił DPS :)

Ranger dostanie Boost'a i znowu będzie robił DPS

A skąd masz takie info ze będzie miał boosta, dla mnie każda postać robi dps i na pvp każdy z każdym może wygrać tylko po pierwsze trzeba dobrze ogarniać postać, po drugie trzeba czasu lub kasy aby zebrać dobry secik, aion to nie jest grą gdzie klikniesz w pare skilli i kogoś rozwalisz. Tak samo jest na pve gdzie trzeba mieć już lepsze itemy aby robić dobre dmg oraz szybko nie padac. Tak testować to możesz każda postać. Mi np spodobał się bard, bo w sumie ma wszystko. Ma dobre dmg, może heal, dać mane oraz może zmieniać jak SM.

Oj z wami to jak z dziecmi :P wydaję mi się, że każdy kto gra to chociaż trochę się interesuję grą w którą gra. Jak się poszuka trochę w internecie to bez problemu można znaleźć info dotyczące zmian w skillach poszczególnych postaci w 6.0

Piszesz o PvP a koledze wyżej chodzi bardziej o PvE. A w PvE Ranger najmniejszego DPS robi na tą chwilę.

Dlatego się zastanawiam czy warto brać się za takiego rangera chodzi o to jak będzie bramy do pt czy raczej warto będzie wziąć jakiegoś innego dpsa.

Nie będzie brany do pt, ludzie wolą Sorc'a lub Sin'a czy nawet Bard'a za DPS niż Ranger'a, ale tak jak napisałem w 6.0 się dużo zmieni.

Dlatego się zastanawiam czy warto brać się za takiego rangera chodzi o to jak będzie bramy do pt czy raczej warto będzie wziąć jakiegoś innego dpsa.

w Aionie kazdy jest brany do pt...a ranger to jeden z lepszych dpsow nie czytaj dziwnych forum gdzie wypowiadaja sie sami "pro" bo dla nich to i 1 dmg mniej bedzie zle :)

a ranger to jeden z lepszych dpsow

Hue hue :) chyba do 4.8, może w przyszłości...

Top dpsy zależnie od insty, można nawet podpatrzeć rotację :) widzisz tam rangera?

https://aionpveranks.com

Witam serdecznie.

Do Aiona wróciłem nie dawno spróbowałem już Sorcera i Assassina jednak to nie jest to. Nie będę ukrywał faktu że ranger ciekawi mnie najbardziej jednak wyczytałem i zebstatystyk pverank widzę że nie jest on zbyt silnym dpsem na pve właściwie podobnie jak at. Jednak nie będę na siłę grał jakimiś mocnymi postaciami jak poprzednio bo po prostu mi to nie leży.

Dlatego proszę o jakieś porady oraz opinie na temat tych postaci.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.