Rann / Lahn Dyskusja ogólna - pytania, odpowiedzi

Nowa Klasa zapowiada się naprawdę interesująco, szczególnie teraz po pokazaniu Awakening. Na razie nie znamy jej oficjalnej nazwy na EU/US jednak zdecydowanie przeważa tłumaczenie na Rann lub Lahn. Podoba mi się styl walki z dwoma mieczami, nie będący pseudo zasięgowym typem jak to jest w przypadku DK. Zdecydowanie przymierzam się do mainowania jej ponieważ wpisuje się w mój styl gry. Jak by ktoś posiadał jakieś mniej lub bardziej potwierdzone informacje odnośnie jej premiery na naszym serwerze to byłbym wdzięczny za podzielenie się tą informacją :) Mam nadzieję że to nie będzie taki czas jak w przypadku Mystic gdzie czas oczekiwania wynosił chyba z rok w porównaniu do wersji KR (czy to może było z DK? )

Nie prędzej niż za 3 miesiace

Postać pewnie wyjdzie u nas marzec/kwiecień, awka za dodatkowy miesiąc.

Ogólnie dla mnie awka to jedno wielkie rozczarowanie i nędze ;_;

Na razie nie znamy jej oficjalnej nazwy na EU/US jednak zdecydowanie przeważa tłumaczenie na Rann lub Lahn.

Potwierdzili na pejsbuku, że w EU nazwie się Lahn.

Datę premiery podadzą jak zwykle tydzień przed patchem, ale pewnie będą chcieli dać na początku/w połowie marca. 2 rocznica od premiery itp.

Mam nadzieję że to nie będzie taki czas jak w przypadku Mystic gdzie czas oczekiwania wynosił chyba z rok w porównaniu do wersji KR (czy to może było z DK? )

Dk w korei była w grudniu, u nas marzec. Striker miał chyba z miesiąc opóźnienia tylko. Na mystic czekaliśmy z pół roku?

Ja tam planuję rerolować już od kwietnia (DK to straszna nuda), gdy pokazali grafikę:

Po 7 latach runescape mam sentyment do postaci z łańcuchami, czy biczami. (abyssal whip [*])

Skrzynki już gotowe, jeszcze w tym miesiącu kutum boxa za seale wymienię.

@Patrsa

O co chodzi z relowaniem postaci i co to za skrzyneczki, jeśli mógłbym wiedzieć?

@Patrsa

O co chodzi z relowaniem postaci i co to za skrzyneczki, jeśli mógłbym wiedzieć?

Porzuca inną postać i zaczyna nową, a skrzynki to prawdopodobnie Kzarka i Dandelion Box z których dostaje się 2 najlepsze bronie(jak otworzy na Lahn to na nią dostanie)

Ludzię tak robią co chwile jak nowa postać wychodzi, ale sam mam nadzieję, że już nic nie wyjdzie co by mnie skusiło porzucić Striker'a :D Za dużo czasu tracę na zbieranie na udżwig i zwiększanie eq. Chociaz ciągle demotywuje mnie to, że miałem u NightVendora Kzarka Gauntlet dzień przed rerollem na Strikera i go nie kupiłem :<

Porzuca inną postać i zaczyna nową, a skrzynki to prawdopodobnie Kzarka i Dandelion Box z których dostaje się 2 najlepsze bronie(jak otworzy na Lahn to na nią dostanie)

Ludzię tak robią co chwile jak nowa postać wychodzi, ale sam mam nadzieję, że już nic nie wyjdzie co by mnie skusiło porzucić Striker'a  Za dużo czasu tracę na zbieranie na udżwig i zwiększanie eq. Chociaz ciągle demotywuje mnie to, że miałem u NightVendora Kzarka Gauntlet dzień przed rerollem na Strikera i go nie kupiłem :&lt;

Teraz mają się skupić ja optymalizacji i grze, nowych postaci nie będzie przez jakiś czas ale ogólnie ma ich być 25.

Ta, ich cel to ogólny balans i remaster pewnych elementów - co już np. widzimy odnośnie wiedzy na mobach i boostach za lvl nody (to obecnie tylko w KR).

Balans pewnych rzeczy jest konieczny, nie koniecznie chodzi tu o klasy by zadawały np. lepsze % dmg na skillach ale ogólnie o rozdysponowanie pewnych rzeczy.

Np. w wielu miejscach jest problem, że klasa zrobiona na defensywe potrafi zabijać ludzi na pvp o wiele szybciej i skuteczniej, co się trochę nie zgadza z ogólną zasadą i nie mowie tu o nerfieniu %, ale np. innych przelicznikach i mnożnikach ap na pvp... Ale to już ich kwestia i głowa w tym by to jakoś ogarnąć.

boxy kolegi to nie otworzone boss bronie z grubsza jak masz boss set bizuterie troche silvera odlozone i wlasnie 2 boxy rdy jak dandelion i kzarka to zmiana klasy to zaden problem, bo lv sie wbija moment tu o gear chodzi a ten poza broniami jest w zasadzie dla all klas.

Jedyne co go czeka to koszt podbicia nowej kzarki i dandee do Tri ASAP jakos 1.5b pewnie to nie problem dla kolegi i wydatek powiedzmy 40-50 euro na udzwig.

Mi się podoba Lahn, jej styl gry, ataki, itp. Ale martwi mnie jej wytrzymałość. Żeby się nie okazała jakimś papierem którego taki striker będzie miał na strzała. Wiele jej ataków jest dość stacjonarnych, jednakże mają bardzo duże AoE.

Lahn wygląda mi na postać typowo pod PvE i może być słaba na PvP, co niektórym może przeszkadzać patrząc po tym jak skończył taki Musa.

@Aguire Grasz jednak Strikerem? Słyszaem że wiele osob przerzuciło się na Mystic po jej premierze właśnie ze strikera. Co cię trzyma przy tej klasie, skoro nie zmieniłeś jej na Mystic?

@Quaku Ty nadal grasz w tą okropną i nieziemsko P2W grę którą tak hejtowałeś gdzie się tylko dało? Czy tylko wypowiadasz się na jej temat na podstawie wiedzy sprzed afery P2W, bo po tym czasie sprzedałeś podobno konto i porzuciłeś tą grę na dobre.

Mi się podoba Lahn, jej styl gry, ataki, itp. Ale martwi mnie jej wytrzymałość. Żeby się nie okazała jakimś papierem którego taki striker będzie miał na strzała. Wiele jej ataków jest dość stacjonarnych, jednakże mają bardzo duże AoE.

Lahn wygląda mi na postać typowo pod PvE i może być słaba na PvP, co niektórym może przeszkadzać patrząc po tym jak skończył taki Musa.

@Aguire Grasz jednak Strikerem? Słyszaem że wiele osob przerzuciło się na Mystic po jej premierze właśnie ze strikera. Co cię trzyma przy tej klasie, skoro nie zmieniłeś jej na Mystic? 

@Quaku Ty nadal grasz w tą okropną i nieziemsko P2W grę którą tak hejtowałeś gdzie się tylko dało? Czy tylko wypowiadasz się na jej temat na podstawie wiedzy sprzed afery P2W, bo po tym czasie sprzedałeś podobno konto i porzuciłeś tą grę na dobre.

Ja gram w wiele tytulow z przerwami, sprzedalem konto i kupilem nowe ok marca 2017 roku. Atm mam FULL TET, wiec jakos sobie radze :).

Ofc, to co odwalili na starcie wolalo o pomste do niebia, tysiace preoderow zostalo zcharbackowanych, nie wydaje sie gry B2P i robi z niej full CASH SHOPA, wiec ofc ze trzeba bylo hejtowac.

Dodatkowo pomine, ilosc bugow/exploitow ktora dzialala od startu, ludzie narobili miliardy i nie zostali ukarani. Ja nadal sie swojego trzymam. Ja akurat sobie moge pozwolic na wydatek na ta gre, w takiej formie zeby sie szybko ogarnac, nie zmienia to faktu ze gra jest P2W i mozesz sobie wmawiac co chcesz :).

Jak dla mnie to powinni otworzyc nowe serwery, ktore nie zostana zmergowane ze starymi, ale zapewne tego nie zrobia wiec coz, trzeba sie pogodzic ze sa ludzie w sovereign z 5-7 PENAMI, ktore jak bys chcial teraz legit wyfarmic to musialbys grindzic wizzardem przez rok po 24/7.

Gra na pewno na chwile obecna jest duzo lepsza niz na starcie, a bedzie jeszcze lepsza jak wejdzie xbox, update graficzny, nowy interface, optymalizacja i nowy party content kontynent. Nie zmienia to faktu, ze gra ma swoje bardzo powazne 'flawy', po prostu aktualnie nic nie ma :)

Jak przeczytasz "moje MMO" to swietnie obrazuje sytuacje. Gram w WoWa, ale sie nudzi pomiedzy raidami. Dodatkowo Jest BDO. Lineage padl, aion jest dead, gw2/eso to tylko casual gaming wiec wielkiego wyboru nie ma;)

Nowa Klasa zapowiada się naprawdę interesująco, szczególnie teraz po pokazaniu Awakening. Na razie nie znamy jej oficjalnej nazwy na EU/US jednak zdecydowanie przeważa tłumaczenie na Rann lub Lahn. Podoba mi się styl walki z dwoma mieczami, nie będący pseudo zasięgowym typem jak to jest w przypadku DK. Zdecydowanie przymierzam się do mainowania jej ponieważ wpisuje się w mój styl gry. Jak by ktoś posiadał jakieś mniej lub bardziej potwierdzone informacje odnośnie jej premiery na naszym serwerze to byłbym wdzięczny za podzielenie się tą informacją :) Mam nadzieję że to nie będzie taki czas jak w przypadku Mystic gdzie czas oczekiwania wynosił chyba z rok w porównaniu do wersji KR (czy to może było z DK? )

Minęło troche czasu, ale 3dnio temu założyłem Mystica aby sobie przetestować i no cóż, przerzucam się na Mystica :D To jest nie porównywalne, że odczułem aż taką różnicę.

Striker się teraz wydaje "ociężały" w porównaniu do Mystic. Jeszcze czekam na PRI Yellow aż kupie i 57 chociaż wbije, bo dojdą nowe skile i wtedy będę miał wszystko jasne.

EH i znowu Weight i constume poszedł się walić :< Ale farmie przy pustyni tyle dobrego to, aż tak tego nie odczuwam.

Na chwile obecna, po rozmowie z koreanskimi streamerami opinia jest taka, na chwile obecna jest slabo, nie ma nic uzytecznego na siege/node'y, nie ma bursta zeby kogos zabic jakos specjalnie.

Moze jak jej zmienia/dodadza skille, ale na razie wyglada to slabo.

Wiem, że na awakenie graba nie ma co może być lekko uciążliwe ale siege/nody mnie nie interesują, a gra jest przyjemniejsza niż strikerem, więc wolą grać nią. A w każdej chwili to nie problem zmienić na strikera, main/offhand ten sam. A Awaken broń też chwila:)

Heh ja mówie o Mystic, a temat o Lahn. Quaku mówiłeś o Lahn prawda? Mi się ta postać nie podoba, tj. po awakeningu, przed bardziej.

Wiem, że na awakenie graba nie ma co może być lekko uciążliwe ale siege/nody mnie nie interesują, a gra jest przyjemniejsza niż strikerem, więc wolą grać nią. A w każdej chwili to nie problem zmienić na strikera, main/offhand ten sam. A Awaken broń też chwila

Heh ja mówie o Mystic, a temat o Lahn. Quaku mówiłeś o Lahn prawda?  Mi się ta postać nie podoba, tj. po awakeningu, przed bardziej.

O lahn, atm na korei dead klasa.

O lahn, atm na korei dead klasa.

UU, aż tak źle?Co to się kakao stało, że słabą klasę zrobili :>

UU, aż tak źle?Co to się kakao stało, że słabą klasę zrobili :&gt;

brak bursta zeby szybko zabic 1v1 a aoe na siege takie sobie

Jedyne co w tej klasie fajne to pre-awka i ten gliding. Niemniej jednak skoro klasa nie jest OP to w takim razie poczekamy na EU dłużej zanim ją wypuszczą XD

Cześć.Właśnie testuję grę na Steam i gra mi się bardzo fajnie,ale mam z nią jeden problem.Otóż na środku ciągle pojawią się jakieś komunikaty.Da się to jakoś wyłączyć bo jest to diabelnie irytujące i psuje zabawę.

Przechwytywanie.PNG