Witam, założyłem temat gdyż chciałbym usłyszeć wasze opinie na temat gry Rappelz. Czy warto ściągać i grać ? Czy serwery żyją itd
Rappelz Opinie
Serwery żyją, mają się dobrze, ale pozostali tylko gracze którzy mają farta lub kupę hajsu którego nie mają już na co wydawać. Prawda jest taka, że Rappelz (PL - bo myślę, że o nim mowa) jest strasznie p2w. Ja, żeby wrócić do gry po rocznej przerwie, musiałem wydać ponad 100zł na is, co i tak praktycznie nic nie dało prócz dobrego peta, zaznaczam dobrego, a nie bardzo dobrego. Ciężko będzie ci expić, bo na niskich lvlach ludzie biegają na altach z petami z wysokim lvl'em i tierem przez co solują dungi i nie potrzebują kuli u nogi, czyt. nowego gracza. Gra strasznie nastawiona przeciwko nowym graczom. Minusem jeszcze jest to, że są bardzo badziewne eventy, albo i w ogóle nie ma. Nagrody w nich są, zazwyczaj, bezsensowne i nic nie warte. Plusem tej gry jest jedynie system petów, pod innymi względami jest wiele lepszych tytułów. Możesz grać dobrze się bawiąc tylko z grupą znajomych, inaczej "solo" mało osiągniesz.
Dzięki wielkie a możesz podać tych kilka lepszych tytułów ? Zaznaczam że grałem w sporo gierek mmo ale jestem dość wybredny i dlatego ciężko mi przy czymś usiąść na dłuższą chwile, minusem też jest laptop przez którego już nie mogę sobie pozwolić na takie tytuły jak np Aion.
Dual Core 2,2 , 4 gb ram, zintegrowana karta graficzna.
A czemu nie możesz sobie pozwolic na gre w Aiona na tym laptopie?
no właśnie chciałem zaproponować ci Aiona i Path of exile jako gry które na te chwile się rozwijają w bardzo ładnym tempie. Co do starszych/o mniejszych wymaganiach sprzętowych tytułów to nie mam pomysłu.
@Edit; dołączam się do pytania kolegi powyżej.
PoE mi delikatnie cieło na niajniższych, a z tego co rozmawiałem ze znajomym o Aionie to powiedział że mógłbym grać na najniższych ale jak by doszło do jakiejś większej konfrontacji pvp ( co jest kwintesencją tej gry ) to bym raczej nic oprócz pikseli nie widział :c
To ja powiem Ci tak. Nie wiem co tam znajomy Ci nagadał ale ja grałem w Aiona dawno dawno temu na duuuuzo gorszym sprzęcie niż ten który tam wyzej podałes i grałem bez problemu wcale nie na LOW. Wiec wydaje mi sie że warto spróbować bo z gier F2P, Aion ssie. Rappelz odpuśc znudzi Cie po tygodniu
Bardziej od Aiona spodoba ci się Tera, wbrew pozorom Aion to gówno które leci na IS, grałem w Aiona parę miesięcy ale przez brak wydawania kasę na IS (Nie wydaję kasy na gry, z których nie mam zabawy) było się niczym. Tera jest o wiele ciekawsza i jeżeli martwisz się o sprzęt, Tera ma również niższe wymagania sprzętowe.
Polski server byl p2w od startu ... kto daje topowego jak na tamte czasy peta ,,white dragona '' w cs . Pamiętam jaką bekę miałem jak polaczki po 2 tyg white dragony na servie , a na offie us chyba nikt jeszcze nie miał po xxxx latach gry .Inna sytuacja ma się US tam to masz bostery , upgradery itd czyli to co w każdym f2p mmorpg znajdziemy z tą różnica że masz wszystko tradable więc można od innych kupić .
,,Ciężko będzie ci expić, bo na niskich lvlach ludzie biegają na altach z petami z wysokim lvl'em i tierem przez co solują dungi i nie potrzebują kuli u nogi, czyt. nowego gracza. Gra strasznie nastawiona przeciwko nowym graczom.'' Na początku roku zacząłem ponownie od nowa grać i jakoś nie było problemu z wbiciem 1xx więc może tak się ma sytuacja na Pl bo Us ma się dobrze . Fakt ludzie biegają z skoksanymi petami jakieś dk +15 ale i tobie łatwo będzie zdobyć przyzwoitego peta do expa bo został zwiększony znacznie drop na czyste karty przez co można fajnie zarobić i kupić złapanego . Proponuje wykupić przepustkę do HV masz tam powtarzalny quest na którym ultra szybko się wbija lvle , jeśli nie masz zamiaru wydawać ani zł to grind i też dobrze idzie .
,,Witam, założyłem temat gdyż chciałbym usłyszeć wasze opinie na temat gry Rappelz. Czy warto ściągać i grać ? Czy serwery żyją itd''
Tak warto tylko na US gra cały czas dostaje kolejne patche i się rozwija , a nowych graczy spragnionych oldshool grindu przybywa .
path of exile nie polecam gra solo
chyba ze tak lubisz. Dla mnie MMo to gra wspolna a nie bieganie solo i robienie questow.... Aion mi sie znudzil w pare dni bez rewelacji.... jedno co ci polece to np Cabal albo global albo prv
np Extreme cabal
, druga gra to lineage 2
jest polska wersja globala ale troche pustki wiec tez bym chyba prv ci polecil, Mu online dobrze sie trzyma, Supreme destiny ciezka, ale bardzo ciekawa jak ktos sie nia zainteresuje.
Rappelz to jedna z najlepszych gier polskich, w które grałem. (Drugą jest Metin2 z roku 2009/2008) Społeczność genialna, mało kidów. Dobre pve i pvp, system petów.. Nawet na endgame jest co robić Pamiętam jak próbowałem złapać w kartę dżina przez 3 dni
Witam, założyłem temat gdyż chciałbym usłyszeć wasze opinie na temat gry Rappelz. Czy warto ściągać i grać ? Czy serwery żyją itd