Rare itemy

Witam

co najlepiej robić z itemami rare ( żółtymi ) aby jak najwięcej zarobić ?

1. sprzedawać

2. Rozbijać na materiały i wtedy sprzedawać ? ( jeśli rozbijać to jakimi salvage kitami ? )

3. wrzucać do mistic forge

4. coś innego ?

na żyletki, najlepiej żółtym salvage kitem a bronie ( gs, sword, staff, dagger) sprzedaj na tp, bo są częściej warte więcej niż 2 ecto.

No prawie, najlepiej idz najpierw sprawdzic cene na TP za dane eq oraz cene za ecto i wykalkuluj co sie bardziej oplaca, bo sa tez sety zbroi ktore sa duzo wiecej warte, bronie to samo ;)

Zwykle zółte rzeczy dzielą się na 2 kategorie:

Jedne, które kosztują w okolicy 20s. Wtedy warto je rozbijać, a następnie jeśli masz szczęście i czujesz się szczęśliwy rozbijać również globy. Nie tak dawno z żółtego mieczyka wypadły mi 3 globy, a po ich rozbiciu w sumie 15 dustów (najwyższy możliwy wynik), w efekcie za przedmiot warty 20s zarobiłem 3g (odliczając koszt kita).

Druga kategoria to przedmioty warte 40s. Wtedy lepiej jest sprzedawać (pewniejszy zysk bez ryzyka strat), albo zaryzykować.

Warto też zobaczyć jakie runy są w środku. Fakt zwykle nie są jakieś dobre, ale czasem mogą stanowić 1/6 ceny przedmiotu - co oznacza dodatkowe złoto dla Ciebie w przypadku rozbijania.

Oczywiście zdarzają się przedmioty, które są powyżej/poniżej tych kategorii wtedy na pewno sprzedawać/rozbijać.

Pozwolę się podczepić pod temat.

Obecnie mam 177 Ecto sprzedając je po 30s 25c dostanę 53g 54s 25c. Jeśli zacznę je rozbijać to jest szansa dostać więcej, czy jest to dość duże ryzyko ?

raczej stracisz

Istnieje spora szansa, że stracisz.

https://wiki.guildwars2.com/wiki/Glob_of_Ectoplasm/salvage_research

Tutaj masz ile dustów ludziom wypadło w zależności od ilości globów.

JEDNAKŻE!

Oprócz dust dostajesz również Luck. I to w ilościach znaczących, niestety nie da się ich sprzedać, ale możesz dzięki nim podnieść swój Magic Find (jeśli jest na niskim poziomie - to o kilkanaście/kilkadziesiąt %) - a to zawsze się przydaje na dłuższą metę.

Planuję niedługo zrobić 3 alta: Thief, Ranger, Engi. Wbijanie 80 to kilka sek ponieważ mam Tome of Knowledge, lecz z itemami już nie wiem jak zrobić, tzn. kupić na BT czy może craftować ? Co wyjdzie taniej ?

Jeśli masz już wbity crafting to wyjdzie taniej, w innym wypadku na samo wbijanie sporo funduszy pójdzie, tylko że z kolei przyda Ci się to na później :D

najtaniej seta zloszysz za badge of honor - chyba jakos 1500 ich trzeba i ze 3-4g

Lub z dungów o ile regularnie chodzisz.

Witam

co najlepiej robić z itemami rare ( żółtymi ) aby jak najwięcej zarobić ?

1. sprzedawać

2. Rozbijać na materiały i wtedy sprzedawać ? ( jeśli rozbijać to jakimi salvage kitami ? )

3. wrzucać do mistic forge

4. coś innego ?