Witam chciałbym się dowiedzieć co nieco o słuchawkach Razer Kraken oraz Razer Kraken Pro.
Główne pytania to :
Czy ktoś je poleca dla gracza?
Czy wersja podstawowa (nie Pro) ma mikrofon?
Razer Kraken
Gamingowy Szit ! jakosc dzwieku jak przy sluchawkach w cenie 100 zł mikrofon jakosci tego za 5 zł czyli. 300-105=195 zł tyle płacisz za nazwe Razer i plastik gamingowy
Kupowanie "gamingowych" zestawów faktycznie mija sie z celem.
karta dźwiękowa !
Słuchawki koneserskie/audiofilskie (najtańsze ok 200zl ja mam swoje za 150 i niszcza system)
I mikrofon z biedronki za 10 zl...
W przypadku "gaming" wersji płacisz za same slogany i firme...
Nie polecę obu wymienionych w temacie
polecam słuchawki takie : http://allegro.pl/pioneer-se-mj721-w-sluchawki-nauszne-biale-ipod-ip-i4650709260.html
i mikrofon taki np : http://allegro.pl/behringer-c1-mikrofon-pojemnosciowy-krk-poz-waw-i4595143640.html
+ karta muzyczna w przyszłości .....
i człowieku niszczysz system i tak samo te badziewne słuchawki z razera pro gaming shooł joł co to nie jest ....
Miałem już pisać esej na temat jaki to razer jest przereklamowany i cała ta otoczka SUPER-UBER-GEJMING-GEAR też jest stworzona przez idiotów (cos jak apple i iphony), ale widze ze koledzy wyżej mnie wyprzedzili.
Od siebie moge doradzić tyle że
-Słuchawki kupić BEZ mikrofonu (no chyba że nie ma miejsc na biurku na mikrofon) [osobiscie lubie sluchawki ktore pozwalają mi schować ucho do środka niż takie które leżą na uszach]
-Mikrofon do 20zł, no chyba że masz zamiar prowadzić audycje radiowe to wtedy od 130zl w góre.
Co do mikrofonu jeśli szukasz wolno stojącego to bardzo dobry (jak na swoją cene) jest Trust Starzz Microphone, jakieś 30//40zł.
W kwesti samych słuchawek to dobrą propozycją będą KOSS UR40, Superlux HD 681 (również wersja EVO) kwestia jakie brzmienie ciebie interesuje.
P.S. Jeśli słuchawki dobrze sprawują się w muzyce to z grami nie będą miały problemów, kwestia charakterystyki brzmienia.
A wszystkie gamingowe (z drobnymi wyjątkami) mają walnięcie basem i to by było na tyle, reszta jak w słuchawkach za 50/100zł (nawet gdy ich cena wynosi 300+).
Witam chciałbym się dowiedzieć co nieco o słuchawkach Razer Kraken oraz Razer Kraken Pro.
Główne pytania to :
Czy ktoś je poleca dla gracza?
Czy wersja podstawowa (nie Pro) ma mikrofon?