Recenzja Battlefield Heroes

Battlefield Heroes

Witam!Zostałem beta-testerem Battlefield Heroes,więc chce napisać o tej grze parę słów.

Ogólnie

Gra Battlefield Heroes jest darmowym mmotps-em z komiksową grafiką,który nawiązuje do II Wojny Światowej,choć z racji tego,że jest przeznaczona również dla młodszych graczy nie zobaczymy tutaj typowych frakcji jak OSI i Alianci,nazwy broni również zostały zmienione.Mamy tutaj wirtualną kasę, wydajemy ją na ciuchy lub bron w sklepie.Większość wdzianek jest za specjalną walutą która kupujemy za prawdziwe pieniądze.Zamiast OSI i Aliantów mamy National Army i Royal Army.Zdobywamy tutaj levele(poziomy) i wydajemy punkty na różne skille(umiejętności)W obu frakcjach mamy do wyboru klasy postaci,które mają różne umiejętności:

Klasy postaci i skille

Soldier-typowy żołnierz posługujący się głównie shotgun-ami i karabinami automatycznymi.Dwa najprzydatniejsze skille to Burning Bullets(podpala pociski i tym samym...wroga) i Granade Spam(rzuca sie wiele granatów które sieją popłoch wśród armii wroga).

Gunner-specjalista od ciężkiej broni.Kosi wrogów ciężkimi karabinami maszynowymi i bazookami.Tutaj dwoma przydatnymi skillami są Heroes Shield(zwiększa ochronę gunnera) i Frenzy Fire(szybkostrzelność i większy damage)

Commando-mistrz cichych zabójstw.Używa noży,aby atakować od tyłu,i snajperki z daleka.I znów dwa skille Piercing Shot(zwiększa obrażenia zadawane przez karabin snajperski) i Stealth(nasz comando staje się niewidzialny i wtedy może szybko podejść do wroga i zabić go nożem,ale uwaga wszelkie ataki odsłaniają naszą postać)

Oczywiście wymieniłem tylko kilka umiejętności tych postaci,jest ich o wiele więcej.Punkty które wydaje się na skille,zdobywamy za sprawą levelovania(zdobywania poziomów.Exp zdobywamy celnie strzelając,przejmując flagi i wykonując misję.

Każdą z postaci można ubrać i wyposażyć w inne ubrania i broń,dzięki temy stanie się ona oryginalna.

Hop za kierownice

Czyli o pojazdach w Battlefield Heroes.Mamy tutaj tradycyjną terenówkę,lekki czołg i samolot.Nasi towarzysze mogą jeździć z nami,a nawet..latać!I to nie w kabinie,lecz na skrzydle,chociaż to nic dziwnego w końcu nie mamy do czynienia z grą realistyczną.Każdy pojazd wygląda inaczej w Royal Army i w National Army,ale osiągi,siłę ognia mają taką samą.

O grafice słów kilka..

Grafika jest tu komiksowa.Niektórych może to zniechęcić,bo nie zobaczymy śladów krwi i fotorealistycznej grafiki,chociaż w TeamFortres 2 grafika komiksowa nie przeszkadza,więc i w BfH nie powinna tym bardziej,że prezentuje się dobrze.Ładne tekstury i modele budynków,postaci,pojazdów i wybuchów.Nic nie kole w oczy,żeby powiedzieć Okropnie!.

Mission Complete

Mamy tutaj także misje.Są proste polegają głownie na "zdobyciu x flag","zabiciu x ludzi","zadaniu ileś tam obrażeń" itd.Za wykonanie misji dostajemy pieniądze i przeznaczamy ją na broń i ubrania i wyposażenie.

Plusy i minusy gry

+przyjemna rozgrywka

+ładna grafika

+darmowa i dobrze wykonana

-błędy, niespodziewane lagi i wyrzucenia z servera

-mała ilość map i tylko jeden tryb rozrywki

Ocena końcowa:8+/10

Battlefield Heroes jest w wersji beta i stale są usuwane błędy,gra jest warta uwagi.Zapraszam na oficjalną stronę gdzie można zdobyć beta-key http://www.battlefield-heroes.com/

UWAGA:Recenzja skopiowana z mojego gramsajtu link do sajtu

BY Żurek95

Recenzja( a może opis?) jest OK.

Daj adres Twojego "gramsajtu"

Dla jest to recenzja i to dobra, ale daj adres "gramsajtu"

Wiadomo dokładnie kiedy bedzie OB??

Edit: Key już dostałem i tam pisało że więcej info na email dojdzie i nie dochodzi coś <_<

Wiadomo dokładnie kiedy bedzie OB??

W lato.Ale spróbuj dostać się do CB.Bardzo łatwo jest,bo dużo kluczy zostało.

A do gramsajtu link dodałem w 1 poście.

A miałem się brać za recenzję tego. No cóż, kiedy indziej :) Następnym razem postaraj się poczytać o tym jak pisać prawidłowo na komputerze, bo wartość merytoryczna jest całkiem niezła.

Recenzja fajna ale co do samego BFH mam mieszane uczucia...

jest pewien błąd który ciągnie się od początku bety, a mianowicie "unable to connect 1002) (nie mylić tu z takim, który się pojawia gdy się wchodzi z exe), po pewnym patchu, poprawili błąd na większą skale, tylko teraz jeszcze większe grono ma problem z wywalaniem co 5 minut gry ;p

Aż strach pomyśleć co będzie po następnym...

To tylko moje zdanie, niech mi nikt nie pisze że mam "z******** kompa" ani nic z tych rzeczy...

Recenzji daję 8+/10. Nie ma w niej się czego za bardzo uczepić. Jedyne, do czego mógłbym się uczepić to za mała ilość informacji- jest sporo tekstu, al;e skupiają się na dokładnym opisywaniu kilku aspektów gry, a ogólny opis na samym początku nie wystarcza.

-błędy, niespodziewane lagi i wyrzucenia z servera-mała ilość map i tylko jeden tryb rozrywki

Nie żebym się specjalnie czepiał czy coś, ale zwrócę uwagę na jedną rzecz. Minusy które podałeś byłyby rzeczywiście minusami, gdyby gra nie była w beta testach. Jako beta tester Battlefield Heroes, twoim zadaniem nie jest pisać recenzji tej gry, a testować ją, ów "błędy, niespodziewane lagi i wyrzucenia z servera" reportować, screenować i wysyłać na forum BFH, czy na link podany.

To samo tyczy się drugiego punktu.

Ja wiem, że wschodnie produkcje przyzwyczaiły was do tego, ze BETA oznacza RETAIL, a RETAIL oznacza - "o kurde wprowadzili cash shopa i postacie usuneli", ale BFH nie należy do tych produkcji.

Nie żebym się specjalnie czepiał czy coś, ale zwrócę uwagę na jedną rzecz. Minusy które podałeś byłyby rzeczywiście minusami, gdyby gra nie była w beta testach. Jako beta tester Battlefield Heroes, twoim zadaniem nie jest pisać recenzji tej gry, a testować ją, ów "błędy, niespodziewane lagi i wyrzucenia z servera" reportować, screenować i wysyłać na forum BFH, czy na link podany.To samo tyczy się drugiego punktu.Ja wiem, że wschodnie produkcje przyzwyczaiły was do tego, ze BETA oznacza RETAIL, a RETAIL oznacza - "o kurde wprowadzili cash shopa i postacie usuneli", ale BFH nie należy do tych produkcji.

Ej no sorry,ale skąd ty możesz wiedzieć czy ja reportowałem czy nie?Wiem że jako beta-tester to jest mój obowiązek.A poza tym napisałem że to beta,że stale są usuwane błędy.Zaznaczyłem że to beta i recka jest tylko po to żeby pokazać w jakim stopniu zaawansowania ta beta jest.

Nie nazywajmy tego recenzja. To jest opis. Typowy opis, a z recenzji ma tyle, ze na koncu wymieniles plusy i minusy (ktore w zasadzie minusami nie sa, jak ladnie zauwazyl Arturnik). Calosci nie czytalem, bo odechcialo mi sie po pierwszym akapicie (nastawilem sie na recke, a dostalem opis...). Mimo krotkiego fragmentu, mozna przyuwazyc bledy skladniowe.

Swoja droga, jak mozna pisac "recenzje" gry beta?

Ej no sorry,ale skąd ty możesz wiedzieć czy ja reportowałem czy nie?Wiem że jako beta-tester to jest mój obowiązek.A poza tym napisałem że to beta,że stale są usuwane błędy.Zaznaczyłem że to beta i recka jest tylko po to żeby pokazać w jakim stopniu zaawansowania ta beta jest.

Jak widze recenzje gry z zamknietej bety, w ktorej obowiazuje jeszcze NDA z minusami jakie wymieniles, to musialem zwrocic na to uwage.

Battlefield Heroes

Witam!Zostałem beta-testerem Battlefield Heroes,więc chce napisać o tej grze parę słów.

Ogólnie

Gra Battlefield Heroes jest darmowym mmotps-em z komiksową grafiką,który nawiązuje do II Wojny Światowej,choć z racji tego,że jest przeznaczona również dla młodszych graczy nie zobaczymy tutaj typowych frakcji jak OSI i Alianci,nazwy broni również zostały zmienione.Mamy tutaj wirtualną kasę, wydajemy ją na ciuchy lub bron w sklepie.Większość wdzianek jest za specjalną walutą która kupujemy za prawdziwe pieniądze.Zamiast OSI i Aliantów mamy National Army i Royal Army.Zdobywamy tutaj levele(poziomy) i wydajemy punkty na różne skille(umiejętności)W obu frakcjach mamy do wyboru klasy postaci,które mają różne umiejętności:

Klasy postaci i skille

Soldier-typowy żołnierz posługujący się głównie shotgun-ami i karabinami automatycznymi.Dwa najprzydatniejsze skille to Burning Bullets(podpala pociski i tym samym...wroga) i Granade Spam(rzuca sie wiele granatów które sieją popłoch wśród armii wroga).

Gunner-specjalista od ciężkiej broni.Kosi wrogów ciężkimi karabinami maszynowymi i bazookami.Tutaj dwoma przydatnymi skillami są Heroes Shield(zwiększa ochronę gunnera) i Frenzy Fire(szybkostrzelność i większy damage)

Commando-mistrz cichych zabójstw.Używa noży,aby atakować od tyłu,i snajperki z daleka.I znów dwa skille Piercing Shot(zwiększa obrażenia zadawane przez karabin snajperski) i Stealth(nasz comando staje się niewidzialny i wtedy może szybko podejść do wroga i zabić go nożem,ale uwaga wszelkie ataki odsłaniają naszą postać)

Oczywiście wymieniłem tylko kilka umiejętności tych postaci,jest ich o wiele więcej.Punkty które wydaje się na skille,zdobywamy za sprawą levelovania(zdobywania poziomów.Exp zdobywamy celnie strzelając,przejmując flagi i wykonując misję.

Każdą z postaci można ubrać i wyposażyć w inne ubrania i broń,dzięki temy stanie się ona oryginalna.

Hop za kierownice

Czyli o pojazdach w Battlefield Heroes.Mamy tutaj tradycyjną terenówkę,lekki czołg i samolot.Nasi towarzysze mogą jeździć z nami,a nawet..latać!I to nie w kabinie,lecz na skrzydle,chociaż to nic dziwnego w końcu nie mamy do czynienia z grą realistyczną.Każdy pojazd wygląda inaczej w Royal Army i w National Army,ale osiągi,siłę ognia mają taką samą.

O grafice słów kilka..

Grafika jest tu komiksowa.Niektórych może to zniechęcić,bo nie zobaczymy śladów krwi i fotorealistycznej grafiki,chociaż w TeamFortres 2 grafika komiksowa nie przeszkadza,więc i w BfH nie powinna tym bardziej,że prezentuje się dobrze.Ładne tekstury i modele budynków,postaci,pojazdów i wybuchów.Nic nie kole w oczy,żeby powiedzieć Okropnie!.

Mission Complete

Mamy tutaj także misje.Są proste polegają głownie na "zdobyciu x flag","zabiciu x ludzi","zadaniu ileś tam obrażeń" itd.Za wykonanie misji dostajemy pieniądze i przeznaczamy ją na broń i ubrania i wyposażenie.

Plusy i minusy gry

+przyjemna rozgrywka

+ładna grafika

+darmowa i dobrze wykonana

-błędy, niespodziewane lagi i wyrzucenia z servera

-mała ilość map i tylko jeden tryb rozrywki

Ocena końcowa:8+/10

Battlefield Heroes jest w wersji beta i stale są usuwane błędy,gra jest warta uwagi.Zapraszam na oficjalną stronę gdzie można zdobyć beta-key http://www.battlefield-heroes.com/

UWAGA:Recenzja skopiowana z mojego gramsajtu link do sajtu

BY Żurek95