"Recenzja" Metin2

Witam. Chciałem napisać 2 recenzje. Do face of mankind, oraz do Metin'a 2.

Zbyt dobry w tym nie jestem, przyznam się, napisałem tylko 2 recki w moim życiu. Ale jak to się mówi - Trening czyni mistrza.

No cóż... Do takiej gry jak Metin2, recenzje będzie łatwo napisać.

Jest to gra uznawana, za najgorsze MMORPG 3D we wszechświecie (a nawet jeszcze dalej).

Jednak, dlaczego gra w to, aż tyle osób? Jak głoszą banery, utworzonych jest ponad 10 MILIONÓW KONT!

No ale od początku.

Rozpisze się w 2 punktach.

Po pierwsze - Dlaczego ta gra jest tak beznadziejnie słaba?

I po drugie - Dlaczego gra w to tyle osób?

No ale zacznę od początku...

Wady metina można tutaj wymieniać bez końca - gra jest niedorobiona w każdym stopniu.

Postaram się wymienić te najbardziej rzucające się w oczy minusy.

1.Grafika - Pod tym względem, Metin jest całkiem groźną konkurencją dla Tibi. Tereny są kompletnie płaskie, drzewa, kamienie kwadratowe (no cóż, czasem widują kwadratowe kamienie, ale wątpie żeby był to celowy zabieg). Nie wspomne już o modelach postaci i potworów. No cóż, to trzeba zobaczyć samemu.

2.Metin2: Wojny klonów - Jak w każdej grze, tak i w Metinie występują różne rasy. Tutaj mamy ich w postaci sztuk jeden. Nie dość tego, mamy (uwaga) DOSŁOWNIE ŻADEN WPŁYW NA WYGLĄD POSTACI!. Nie da się wybrać ani twarzy, wzrostu, fryzury (chwila, chwila, zaraz zostane zbesztany przez metinoców. Za realne pieniądze możęmy sobie zmienić fryzurę). Armie klonów, są tutaj na porządku dziennym.

3.Uzbrojenie - Tu jest poprostu śmiesznie. Bronie występują po jedna na 5 LV (właściwie po dwie np. dla wojownika włócznia albo miecz, niestety są one bardzo podobne). Ze zbrojami jest jeszcze gorzej. O ile mnie pamięć nie myli - Bronie na 1lv, 5lv, 10lv, 15lv, 20lv, 25lv, 30lv, 32lv (nieźle nie?). a zbroje - 1lv, 9lv, 18lv, 26lv. Dalej nie pamiętam.

4. Grind, Grind, Grind... - Przyznam, na początku jest nawet fajnie. Czemu? Zachwycić może system walki, który uważam za jedyny plus tej produkcji. Nasza postać to prawdziwy tytan - ciachnięciem miecza może ściąć aż 10 mobków naraz. Całkiem nieźle. Ale na dłuższą mete, jest po prostu beznadziejnie. Czemu? po 1 - Questy są beznadziejne (o tym później) 2 - Strasznie wolno się expi. A teraz o tych słynnych zadaniach.

5. Questy - No cóż, w Metinie wyróżniamy 3 typy Questów.

A- Idż, zabij, wróć

B- Idź, weź (pogadaj), przynieś

C- Idź, zabij, weź, przynieś

Nieźle nie? Więcej nie da się napisać.

6.Skile - Ludzie... tutaj poległem kompletnie. Na całą gre jest 5-6 CZARÓW! I nie, to nie jest głupi żart - to szczera prawda. Niby można je ulepszać, ale co z tego? Zmieniają tylko swój kolor, i siłe.

To chyba te najważniejsze wady, tejże produkcji.

A teraz drugi punkt programu - Czemu ta gra przyciąga? Wymienie tutaj 3 rzeczy, które moim zdaniem mają najwiekszy wpływ.

1.Komercha - Statystycznie na co 4-5 stronce jest baner z Metinem. Nic dodać, nic ująć.

2.Gra jest po Polsku - Zazwyczaj jest to pierwsze MMO młodych graczy, a Polska wersja gry, przyciąga laików.

3.Prosta gierka - Nie ma co, metin jest nieskomplikowaną, prostą grą, z przystępnym chatem, i prościutkim interface'm. Laików zachwyci, dojrzalszych odrzuci.

No i to by było na tyle, w tej mojej niby "recenzji". A pod koniec - ocena, poparta plusami i minusami.

OCENA - 3/10

+Przystępna dla początkujących

+System walki

-Nudna

-Ciągły grind

-Wysyp żywych Dzieci Neo

-Beznadziejne questy

-Słaba grafika

wszedłeś na baaaaaardzo grząski grunt. Wsadziłeś kij w mrowisko, podpaliłeś gniazdo pszczół afrykańskich. :rolleyes: Jeżli mam oceniac reckę napisze szczerze: jest słaba. Prawie nic nie wyjaśniłeś, a napisałeś o tym co każdy wie... mozna jeszcze dopisać że jest pełno haxów i innych wytworów natury. Do tej gry trzeba podejśc z dystansem [jeżeli chcesz ją ośmieszyć] i zaatakowac największe zalety [wg graczy].

Od siebie dodam jeszcze jedno zdanie: jeżeli masz młodsze rodzeństwo, którego szczerze nienawidzisz i chcesz by było wyśmiewane, poniżane przez innych oraz w przyszłości mieszkało pod mostem, pokaz mu grę Metin2 a wszystkie Twoje marzenia się spełnią !

Haha, kocham czytać recenzję i opisy o Metinie :D

Tak jak napisał kolega wyżej, nic nie wyjaśniłeś. Tylko to co każdy wie.

Bez urazy, to nie jest nawet "recenzja".

Jak śmiesz nazywać to recenzją ?!

Ty nędzna ...

Zachciało ci się recenzji ?!

Ha! Zrobię lepszą ;*

Może to powinno się nazywać "własny opis metina"? Mało tutaj jest wytłumaczone. Coś napisałeś, ale wydaje mi się, że to nie jest recenzja...

To jest jakieś nie wiem co.

Po prostu jakbyś zabraniał grać w Metina tak źle tu go opisałeś, że się sam siebie pytam czy ja w to naprawdę grałem...

Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Ludzie ! Co wy się go czepiacie. Nie czytaliście co napisał na początku: trening czyni mistrza i że jest to jego 3 czy 4 recka...

A- Idż, zabij, wróćB- Idź, weź (pogadaj), przynieśC- Idź, zabij, weź, przynieśNieźle nie? Więcej nie da się napisać

Sorry ,ale w F2P MMO nie znajdziesz lepszych questów. Bo tylko zabijasz i zbierasz jakieś itemki. Co innego chciałbyś robić?

Nie jest to obiektywna recenzja, widzę ,że chciałeś tylko ud***ć Metina i tyle :P Jednak w tej grze nie da rady znaleźć innych dobrych cech.

Recenzja ma poziom taki sam co gra więc sądzę, że się nadaje. :D

Co Wy tacy solidarni nagle, że wszyscy na jednego ? : )

Chłopak zaczyna pisać recenzje, co nie znaczy, że natychmiast napisze recke roku. : )

Wasze rzucanie się i wyżalanie jest śmieszne, a nawet żenujące. ;)

Witam. Chciałem napisać 2 recenzje. Do face of mankind, oraz do Metin'a 2.

Zbyt dobry w tym nie jestem, przyznam się, napisałem tylko 2 recki w moim życiu. Ale jak to się mówi - Trening czyni mistrza.

No cóż... Do takiej gry jak Metin2, recenzje będzie łatwo napisać.

Jest to gra uznawana, za najgorsze MMORPG 3D we wszechświecie (a nawet jeszcze dalej).

Jednak, dlaczego gra w to, aż tyle osób? Jak głoszą banery, utworzonych jest ponad 10 MILIONÓW KONT!

No ale od początku.

Rozpisze się w 2 punktach.

Po pierwsze - Dlaczego ta gra jest tak beznadziejnie słaba?

I po drugie - Dlaczego gra w to tyle osób?

No ale zacznę od początku...

Wady metina można tutaj wymieniać bez końca - gra jest niedorobiona w każdym stopniu.

Postaram się wymienić te najbardziej rzucające się w oczy minusy.

1.Grafika - Pod tym względem, Metin jest całkiem groźną konkurencją dla Tibi. Tereny są kompletnie płaskie, drzewa, kamienie kwadratowe (no cóż, czasem widują kwadratowe kamienie, ale wątpie żeby był to celowy zabieg). Nie wspomne już o modelach postaci i potworów. No cóż, to trzeba zobaczyć samemu.

2.Metin2: Wojny klonów - Jak w każdej grze, tak i w Metinie występują różne rasy. Tutaj mamy ich w postaci sztuk jeden. Nie dość tego, mamy (uwaga) DOSŁOWNIE ŻADEN WPŁYW NA WYGLĄD POSTACI!. Nie da się wybrać ani twarzy, wzrostu, fryzury (chwila, chwila, zaraz zostane zbesztany przez metinoców. Za realne pieniądze możęmy sobie zmienić fryzurę). Armie klonów, są tutaj na porządku dziennym.

3.Uzbrojenie - Tu jest poprostu śmiesznie. Bronie występują po jedna na 5 LV (właściwie po dwie np. dla wojownika włócznia albo miecz, niestety są one bardzo podobne). Ze zbrojami jest jeszcze gorzej. O ile mnie pamięć nie myli - Bronie na 1lv, 5lv, 10lv, 15lv, 20lv, 25lv, 30lv, 32lv (nieźle nie?). a zbroje - 1lv, 9lv, 18lv, 26lv. Dalej nie pamiętam.

4. Grind, Grind, Grind... - Przyznam, na początku jest nawet fajnie. Czemu? Zachwycić może system walki, który uważam za jedyny plus tej produkcji. Nasza postać to prawdziwy tytan - ciachnięciem miecza może ściąć aż 10 mobków naraz. Całkiem nieźle. Ale na dłuższą mete, jest po prostu beznadziejnie. Czemu? po 1 - Questy są beznadziejne (o tym później) 2 - Strasznie wolno się expi. A teraz o tych słynnych zadaniach.

5. Questy - No cóż, w Metinie wyróżniamy 3 typy Questów.

A- Idż, zabij, wróć

B- Idź, weź (pogadaj), przynieś

C- Idź, zabij, weź, przynieś

Nieźle nie? Więcej nie da się napisać.

6.Skile - Ludzie... tutaj poległem kompletnie. Na całą gre jest 5-6 CZARÓW! I nie, to nie jest głupi żart - to szczera prawda. Niby można je ulepszać, ale co z tego? Zmieniają tylko swój kolor, i siłe.

To chyba te najważniejsze wady, tejże produkcji.

A teraz drugi punkt programu - Czemu ta gra przyciąga? Wymienie tutaj 3 rzeczy, które moim zdaniem mają najwiekszy wpływ.

1.Komercha - Statystycznie na co 4-5 stronce jest baner z Metinem. Nic dodać, nic ująć.

2.Gra jest po Polsku - Zazwyczaj jest to pierwsze MMO młodych graczy, a Polska wersja gry, przyciąga laików.

3.Prosta gierka - Nie ma co, metin jest nieskomplikowaną, prostą grą, z przystępnym chatem, i prościutkim interface'm. Laików zachwyci, dojrzalszych odrzuci.

No i to by było na tyle, w tej mojej niby "recenzji". A pod koniec - ocena, poparta plusami i minusami.

OCENA - 3/10

+Przystępna dla początkujących

+System walki

-Nudna

-Ciągły grind

-Wysyp żywych Dzieci Neo

-Beznadziejne questy

-Słaba grafika