To moja pierwsza recenzja więc proszę o wyrozumiałość.
Fallout no cóż chyba większości graczy pamięta ta świetną grę ,fallout jest chyba najlepsza rpg tamtych lat może i nawet wszech czasów, co nam wyjdzie jeżeli dodamy do tego możliwość gry z tysiącami graczy i wykończymy to profesjonalną robotą ,no cóż to chyba wiadomo
Po tym króciutkim wstępie do rzeczy, Fallout online to nic innego jak mod do fallouta 2 ,na początku tworzymy postać ,tak jak w falloucie singlowym w grze więc mamy pełną swobodę ,nie obawiajcie się ,że będzie to kolejna gra polegania na zabijaniu ,no i właśnie dochodzimy do sedna w grze dostajemy exp za wszystko ,chcesz być lekarze nie ma problemu lecz graczy też expisz ,chcesz tworzyć zbroje i inne rzeczy bez obaw też expisz.Teraz trochę o grafice ,grafika no cóż... sama w sobie nie jest arcydziełem ,ale pamiętając ,że gra ma swoje lata i dodać do tego klimat post-nuklearny ,całość tworzy świetna klimatyczną grafikę.Muzyka no cóż nie ma w grze jej za dużo(o ile w ogóle jest),ale za to dostajemy dość różnorodne dźwięki otoczenia broni itp.
Gra jest powiem szczerze hardkorowa ,zginiesz-tracisz wszystko co masz przy sobie może zawsze cie ktoś uratować ,ale nie o tym teraz możesz szyć namioty w których chowasz przedmioty ,gangi mają zaś swoje bazy ,możesz także używać banku do przetrzymywania waluty ,są też pokoje do wynajęcia.W FO jest wiele miast takich jak NCR, New Reno, Junktown czy Broken Hills jedne miasta są bezpieczne drugie zaś w ogóle.Po mapie możemy podróżować swobodnie ,bez ograniczeń jedynym jest chyba koniec mapy. Podczas drogi mogą cie napaść potwory albo możesz się zatrzymać i wydobywać się surowce ,możesz również spotkać patrol miasta.
Mapa
Klimat tworzą w grze sami gracze a w Falloucie rzadko doświadczymy noobów ,farmerów i innych ludzi tego typu.Gracze umieją bawić się RP ,organizować się ogólnie są uprzejmi, pomogą ci a nie wyśmieją ulecza a nie dobija.FO jest specyficzne ,bo w grze odczuwamy to że jesteśmy społeczeństwem graczy ,zabija się bandytów i pkerów ,gracze umieją nawet uratować twój ekwipunek po prostu cud, miód i orzeszki.
Gra jest ogólnie rozbudowana co nie miara ,gracze są świetni ,grafika klimatyczna ,brak pokemonów na serwerze toczy się ogólnie wojna polsko-ruska(jak w AoC serwer należy do nas i Rosjan choć gra jest dostępna chyba dla każdego kraju) gra masę polaków jest świetna zabawa i prawdziwa esencja RPG NIE ma narzuconego buildu do czegoś ,kombinacji jest od groma.Na każdym rogu zabójcy i złodzieje. Jedyny minusy to utracenie wielu questów(są dorabiane cały czas) i fabule.
Podsumowując
+klimat
+możliwości
+hardkorowość
+bardzo duża interakcja z graczami
+expisz w wiele sposobów
+całokształt
+buildy
-utracenie ilości questów(są dorabiane)
-przestarzały silnik graficzny Fallouta
OCENA KOŃCOWA 8.9/10
ocena bardziej dla ludzi nie znających serii ,ja i inni fani serii mogą dorzucić sobie punkt.
PS nie ma zdjęć bo nie udało mi się wkleić i nie pokazuje akapitów przez clip arty