Ach jak widzę bicie piany dla samego bicia piany, to od razu mi się cieplej na sercu robi wieczorami.
Sprawa zablokowania możliwości wrzucania reflinków jest moim zdaniem w pełni uzasadniona i rozumiem, że osoba pokrzywdzona nieznajomością regulaminu ma ochotę trochę powojować z wiatrakami, ale po co? Regulamin raczej zmieniony nie będzie, a już na pewno nie z powodu tego, że ktoś ma ochotę wrzucać reflinki czy to od momentu rejestracji, czy też od napisania 100 postów. Może nie przeglądam forum zbyt dokładnie i nie wczytuję się w tematy zbyt skrupulatnie, jednakże pamiętam jak przed wprowadzeniem tego zakazu często wpadałem do tematów w których pierwszym postem było:
"Cześć, znalazłem super grę taką a sraką, sprawdźcie, nei zawiedziecie się
Tutaj link
TUTAJ REFLINK"
Teraz zostało to ograniczone i chwała bogu. Ja wiem, że dla wielu moderatorzy powinni być maszynami, którzy zapieprzają ile sił by tylko skupiać się na reportach i ciągłych czystkach, ale część z was musi zrozumieć, że to też są ludzie i userzy forum, którzy niekoniecznie chcą spędzać czas na ciągłym przeglądaniu raportów za kolejny temat o tej samej tematyce, czy o źle sformatowanym reflinku w temacie. Reflink jako reflink zły może i nie jest, bo ktoś może pomóc innej osobie, a potem może i jemu uda się "złapać" coś fajnego na swojego refa, ale właśnie to działanie refferali jest straszne i powoduje lawinę namnażających się poleceń na które ludzie chcą aby im wchodzić. Część osób może to uznać za pazerność na darmowe rzeczy (ach ci chciwi gracze z Poznania), ale pazerność to może i do końca nie jest, bo w końcu taki mechanizm oferuje gra. Z drugiej jednak strony reflink jest czynnikiem spamotwórczym, zostało to zakazane w regulaminie z którym każdy miał i nadal ma możliwość się zapoznać i zaakceptować zasady panujące na forum. A spam uderza w moderatorów, a moderator też człowiek i może mieć ochotę posiedzieć sobie spokojnie na forum i gdzieś coś skrobnąć, a nie tylko czytać kolejne raporty i zastanawiać się nad daniem warna czy też nie. Szanujmy się, szanujmy zasady i będziemy dużo szczęśliwsi, to tylko internet misie.