Reflinki - gdzie macie problem?

Ale zrozumcie też, że wcześniej jak jeszcze Ty Salek i Dzz nie mieliście administratora, była o to kłótnia. I na koniec było tak, że można było wklejać reflinki jeżeli dało się w poście czysty normalny link do strony i jakoś z tym ludzie nie mieli problemu, nie było przecież płaczu bo użytkownik dawał refa + czysty link i wszyscy byli zadowoleni. Na raz jak Wy dochodzicie do Administracji to zmieniacie na gorsze.

Chamrus, przecież napisałem to we wcześniejszym poście, że można by było dawać reflinki + czysty link jak było wcześniej jeszcze przed tym jak Dzz i Salek dostali Administratora.

Ja osobiście jak siedziałem na forum to nie wiedziałem żeby jakiś użytkownik dał post z taką samą stroną jak jakiś poprzedni użytkownik.

Ależ też nie było adminów na forum więc coś się ruszyło ;p. Więc zmiany są nie ma co narzekać.

Ależ też nie było adminów na forum więc coś się ruszyło ;p. Więc zmiany są nie ma co narzekać.

Ale byli Moderatorzy ;) I nic się nie działo.

Masz rację była o to kłótnia. Teraz była normalna dyskusja wśród członków zespołu i zostało ustalone tak jak jest teraz.

To jeżeli wcześniej to nie sprawiało problemu i najwidoczniej aż do nowego regulaminu nie było z tym problemu to dlaczego to zmieniliście?

Przecież Chmarus napisał, że sprawiało to problem. Był głupi i chamski spam nimi bez uzasadnienia. Dlatego zostało to zmienione.

Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Przecież zarówno Chmarus jak i ja napisaliśmy Ci, że były problemy.

Savl zależy dla kogo na gorsze się zmienia. Jeżeli zamierzasz siedzieć na forum tylko po to, aby wciskać każdemu reflinki to powinieneś iść raczej na jakieś forum o zarabianiu. Coraz więcej tematycznych for blokuje możliwość dodawania ref linków i dobrze bo niepotrzebnie ludzie tylko spamują wszędzie (dasz palec wezmą całą rękę).

To nie można dodać małej rubryczki w regulaminie " Zakaz wklejania linków+reflinków jeżeli wcześniejszy użytkownik napisał takowy w swoim poście " - czy coś w tym sensie.

8. ZASADY UMIESZCZANIA LINKÓW:

8.1. Zabronione jest dodawanie w tematach, postach i podpisach linków do serwisów konkurencyjnych.

8.2. Zakazane jest umieszczanie w postach, sygnaturach, statusach i każdym innym miejscu linków referencyjnych. Treści takie będą kasowane, a użytkownicy zostaną ukarani ostrzeżeniem.

8.3. Spamowanie reflinkiem oznacza permanentną banicję danego użytkownika.

NIE! moim zdaniem admini czepiają sie! bo najeżdżając na link widzi sie scieżke tak ? nie wiedze sensu w blokowaniu refów bo trzeba być naprawde ułomnym żeby nie wiedzieć że klika sie na refa... a wiele os moze pomoc np grasz sobie w smite widzisz ktos zaczyna od nowa dajesz mu reff ale nieeeeeeee bo refy TO ZUO i oczywiście biedny użytkownik FFFCALE nie widzi że link jest długi i ma /ref/2152715 blokować to można ale linki redirect typu wchodzisz 5 sec AD i dopiero link

Savl zależy dla kogo na gorsze się zmienia. Jeżeli zamierzasz siedzieć na forum tylko po to, aby wciskać każdemu reflinki to powinieneś iść raczej na jakieś forum o zarabianiu. Coraz więcej tematycznych for blokuje możliwość dodawania ref linków i dobrze bo niepotrzebnie ludzie tylko spamują wszędzie (dasz palec wezmą całą rękę).

Kolego, dałem dziś pierwszy raz reflinka+normalnego linka w jednym poście, chciałem po prostu bo może kolega, który potrzebował takowej strony pomyśli o mnie, że mu pomogłem i się przez niego zarejestruje i mi to pomoże bo dostane na stronie kilka pkt przez które będę mógł oglądać jedne filmy bez ograniczeń a on będzie zadowolony bo ma fajną stronę do swoich zachcianek.

Ale jak widać administracji nie pasuje to, że użytkownik chce komuś pomóc a ten ma szansę mu się jakoś odpłacić rejestrując się przez jego reflinka niż jakiś głupi "Like" na forum, który nic nie daje.

A niby z jakiej paki użytkownik ma rejestrować/korzystać z kogoś kto wstawił reflinka?

Regulamin jest po to aby go przestrzegać i po kiego wała ktoś robi tematy gdzie jest czarno na białym napisane o tym. Człowiek nie będzie wbrew sobie korzystał z czegoś z czego nie ma zamiaru. Zakazane są reflinki i dobrze gra gitara a pytania dlaczego tak jest to tylko marnowanie czasu.

nie musi niech sobie link skróci da fak! co cieżko ? a może ktoś pomoże

Reflinki=spam. Pogodzcie sie z tym, bo jest to punkt regulaminu, ktory nie ulegnie zmianie. Nikt nie robi nikomu na zlosc, zwyczajnie sprawa wyglada tak, ze zakaz reflinkow jest dla Waszego dobra. Czyli dla dobra userow, ktorzy chca w przyjemny sposob spedzac czas na forum, gdzie moga swobodnie porozmawiac, a nie przebijac sie codziennie przez zwaly identycznych tematow. Juz nie pamietam, bo przestalem liczyc, ile to tematow musialem kasowac, poniewaz byly to zwykle duble, ze tak to ujme. Jedna gra miala po kilka tematow przedstawiajacych ja, pisanych przez roznych userow, po to tylko, aby umiescic w nich swoj link polecajacy. I takie tematy naplywaly codziennie. Nadal sie tak dzieje, ale w tej chwili mamy pelne prawo je usunac, a userow karac, co juz powoli skutkuje zmniejszeniem ilosci spamu.

Forum nie jest tablica do wywieszania reklam.

NIE! moim zdaniem admini czepiają sie! bo najeżdżając na link widzi sie scieżke tak ? nie wiedze sensu w blokowaniu refów bo trzeba być naprawde ułomnym żeby nie wiedzieć że klika sie na refa... a wiele os moze pomoc np grasz sobie w smite widzisz ktos zaczyna od nowa dajesz mu reff ale nieeeeeeee bo refy TO ZUO i oczywiście biedny użytkownik FFFCALE nie widzi że link jest długi i ma /ref/2152715 blokować to można ale linki redirect typu wchodzisz 5 sec AD i dopiero link

Nikt nie zabrania Tobie wysyłać ref linków poprzez prywatne wiadomości czy też maile. Dostaniesz możliwość wklejania ref linków na forum i co, zaraz stworzysz 10 tematów bo zaczynasz pykać w nową gierkę(zarabiaćna buxach, itd.) i podajesz ref linka? Wy chyba nie rozumiecie, że jak każdy zacznie atakować reflinkami to nie jest łatwe zadanie na bieżąco sprawdzać czy jakiś nie jest czasem fakiem.

To nie można dodać małej rubryczki w regulaminie " Zakaz wklejania linków+reflinków jeżeli wcześniejszy użytkownik napisał takowy w swoim poście " - czy coś w tym sensie.

I zaraz załóżmy równe pół zarejestrowanych użytkowników na tym forum zacznie umieszczać swoje ref linki (po 1-5 refów pewnie) to sobie policz jaki to idzie spam i moderuj to wszystko jeszcze.

Nie rozumiem dyskusji? Skoro na ten temat wypowiedział się główny admin to czego tu nie rozumieć? Jest regulamin i wyraźnie zawarty jest tam zakaz a użytkownik wchodzący do danej społeczności powinien przed wstąpieniem zapoznać się z zasadami. Jak widać jednak niektórzy włażą w butach bez jakiegokolwiek rozeznania w panujących tutaj ograniczeniach.

P.S

Nie podoba mi się przy okazji, że stałym bywalcem okazuje się być rewolucjonista walczący z regulaminem na siłę tak jak założyciel tematu.

@Kuroambry

Wg. twojego toku myślenia będzie wyglądało to tak:

XXX: Szukam gry MMO

takie wymagania

takie gralem i wgl takie cos, pomozecie?

YYY: Słuchaj no znam grę taką jak Maple Story i tutaj masz reflinka do strony z filmami/serialami, ale to wgl. nie ma sensu z tematem ale wpisuje żebyś tam wbił i się zarejestrował.

Jeszcze lepiej:

XXX: Szukam komedi

YYY: Znam Kac Vegas i tu masz refa wbij to jest reflink do strony z kotami nie ma sensu z tematem, ale wbij i się zarejestruj.

Ehh... jednak są użytkownicy, którzy mnie jeszcze zaskoczą :D

Napisze wam to jaśniej jak ja to widzę:

XXX: Szukam strony z filmami i serialami, znacie jakąś?

YYY: Jasne, łap ******* a tutaj masz reflinka *********. Pozdrawiam.

I raczej wiadomo że następny post nie może być z tą samą stroną jaką dał użytkownik YYY. A jak by dał to warn i tyle.

@Xaorus

Raczej od tego jest ten dział żeby napisać swoje zdanie na temat czegoś co wg. Ciebie się nie podoba, prawda?

Ja tam jakoś problemu nie widzę.

Ach jak widzę bicie piany dla samego bicia piany, to od razu mi się cieplej na sercu robi wieczorami.

Sprawa zablokowania możliwości wrzucania reflinków jest moim zdaniem w pełni uzasadniona i rozumiem, że osoba pokrzywdzona nieznajomością regulaminu ma ochotę trochę powojować z wiatrakami, ale po co? Regulamin raczej zmieniony nie będzie, a już na pewno nie z powodu tego, że ktoś ma ochotę wrzucać reflinki czy to od momentu rejestracji, czy też od napisania 100 postów. Może nie przeglądam forum zbyt dokładnie i nie wczytuję się w tematy zbyt skrupulatnie, jednakże pamiętam jak przed wprowadzeniem tego zakazu często wpadałem do tematów w których pierwszym postem było:

"Cześć, znalazłem super grę taką a sraką, sprawdźcie, nei zawiedziecie się

Tutaj link

TUTAJ REFLINK"

Teraz zostało to ograniczone i chwała bogu. Ja wiem, że dla wielu moderatorzy powinni być maszynami, którzy zapieprzają ile sił by tylko skupiać się na reportach i ciągłych czystkach, ale część z was musi zrozumieć, że to też są ludzie i userzy forum, którzy niekoniecznie chcą spędzać czas na ciągłym przeglądaniu raportów za kolejny temat o tej samej tematyce, czy o źle sformatowanym reflinku w temacie. Reflink jako reflink zły może i nie jest, bo ktoś może pomóc innej osobie, a potem może i jemu uda się "złapać" coś fajnego na swojego refa, ale właśnie to działanie refferali jest straszne i powoduje lawinę namnażających się poleceń na które ludzie chcą aby im wchodzić. Część osób może to uznać za pazerność na darmowe rzeczy (ach ci chciwi gracze z Poznania), ale pazerność to może i do końca nie jest, bo w końcu taki mechanizm oferuje gra. Z drugiej jednak strony reflink jest czynnikiem spamotwórczym, zostało to zakazane w regulaminie z którym każdy miał i nadal ma możliwość się zapoznać i zaakceptować zasady panujące na forum. A spam uderza w moderatorów, a moderator też człowiek i może mieć ochotę posiedzieć sobie spokojnie na forum i gdzieś coś skrobnąć, a nie tylko czytać kolejne raporty i zastanawiać się nad daniem warna czy też nie. Szanujmy się, szanujmy zasady i będziemy dużo szczęśliwsi, to tylko internet misie.

@KuroambryWg. twojego toku myślenia będzie wyglądało to tak:XXX: Szukam gry MMOtakie wymaganiatakie gralem i wgl takie cos, pomozecie?YYY: Słuchaj no znam grę taką jak Maple Story i tutaj masz reflinka do strony z filmami/serialami, ale to wgl. nie ma sensu z tematem ale wpisuje żebyś tam wbił i się zarejestrował.Jeszcze lepiej:XXX: Szukam komediYYY: Znam Kac Vegas i tu masz refa wbij to jest reflink do strony z kotami nie ma sensu z tematem, ale wbij i się zarejestruj.Ehh... jednak są użytkownicy, którzy mnie jeszcze zaskoczą Napisze wam to jaśniej jak ja to widzę:XXX: Szukam strony z filmami i serialami, znacie jakąś?YYY: Jasne, łap ******* a tutaj masz reflinka *********. Pozdrawiam.I raczej wiadomo że następny post nie może być z tą samą stroną jaką dał użytkownik YYY. A jak by dał to warn i tyle.@XaorusRaczej od tego jest ten dział żeby napisać swoje zdanie na temat czegoś co wg. Ciebie się nie podoba, prawda?Ja tam jakoś problemu nie widzę.

Serio?? Wypisujesz takie porównania kiedy Ty na forum o grach podajesz reflinka do strony z filmami/serialami? Coś jest nie halo według twojego rozumowania ale dobra hipokrytą się nie rodzisz tylko nabywasz potrzebną wiedzę z czasem.

Pewnie zaraz wyjedziesz tutaj, że jest jeszcze dział Offtopic ale muszę Ciebie zmartwić. Co prawda jest to dział do LUŹNYCH rozmów nie tylko na temat aktualnego forum ale nie do proszenia się o wejście w link żeby nabić punkty. Do takich celów są tworzone specjalne fora, które możesz znaleźć w internecie.

@Wawrzyn

Dobrze wytłumaczone. Niektórzy chyba myślą, że moderator nic nie robi to trzeba dorzucić mu zadań typu: "Co tam wypłaczmy się, że chcemy mieć coś wprowadzone na forum to wprowadzą, a jak będą jakieś skutki uboczne to moderator się tym zajmie bo to jego robota.".

@Moderator

Moim zdaniem temat można zamknąć bo robi się niepotrzebny spam, a autorowi tematu najwidoczniej nie można wytłumaczyć z jakich powodów zrezygnowano z reflinków. Może perswazja pomoże? :ph34r: