Mam problem przy rejestracji, bo nie wiem, co wpisać w "Name" wiem, że to imię, ale wpisuje i nic wyskakuje "Last name must contain at least 2 characters.", co mam robi, podajcie mi przykłady, co wy wpisaliście.
Last name must contain at least 2 characters
tłumaczenie:
Nazwisko musi zawierać co najmniej 2 znaki
5 znaków wpisałem, mówię, podajcie mi przykłady to, co wy podaliście.
A spróbuj wpisać np. po 4 litery z imienia i nazwiska (w jakiejś grze było tak że jak za dużo liter - filed register)
czyli np:
Name : Krzy Last Name: Kudl
Nie wpisuj żadnych cyfr, znaków typu @#$%^&*() itp tylko to działa _
Np. Kaziu 2000
Nie wpisuj żadnych cyfr
Np. Kaziu 2000
*klaszcze*
Czy na pewno nie przeoczyłeś okna do wpisania "Last Name"? Powinno być w pobliżu name, jeśli nie, wpisz nazwę dwuczłonową [imię][spacja][nazwisko], jedno albo drugie.
Ravy, nie powinien, bo jeśli to pole przeoczy, a było oznaczone gwiazdką to go nie za rejestruje. A co do zwrotów dwuczłonowych polecam:"_"lub"-", bo spacje nie zawsze są tolerowane.
podkreślenie i myślnik nie oddzielą dwóch części nazwy, sprawiając że będzie jednoczłonowa.
W ten sposób nie będzie drugiej części, która ewentualnie zostałaby potraktowana jako nazwisko.
Jak dokładnie czytasz posty?
Edit
*Heddesk*
@Red
kurna, facet, toż napisałem, że jeśli gość nie znajdzie pola Last Name, to aby wtedy wpisał po spacji drugi człon nazwy aby formularz był czytany jako posiadający imię i nazwisko(wpisane po spacji, bo jedno członowa nazwa zawiera tylko imię), czy to takie ciężkie do zrozumienia!? Jak masz z tym problemy to przeczytaj ten temat jeszcze kilka razy, aż się go na pamięć nauczysz.
dla mnie rejestracja nie byla wogole trudna. Upewnij sie czy wypelniles poprawnie pola i wypelnij pola name i last name. Pamietaj, by nie dawac polskich znakow typu ś ć ź itd.
Ravy, ale spacje nie są tolerowane na ogół. Więc jak ci "-" nie pasuje to musisz zastosowac opcję bez spacji np.KaziuDwatysiące.Co do polskich znaków to nie ma ich na zagranicznych rejestracjach, więc sie ich nie używa (po prostu np.alt+S nie będą miały zastosowania).
Mam problem przy rejestracji, bo nie wiem, co wpisać w "Name" wiem, że to imię, ale wpisuje i nic wyskakuje "Last name must contain at least 2 characters.", co mam robi, podajcie mi przykłady, co wy wpisaliście.