Reklama, SEX

Sex napisałem żebyście obadali temat, manipulacja jak się patrzy.

https://www.youtube.com/watch?v=x0ZqQznblZo

To było na super bowl czy beka - mix reklamy Apple sprzed lat z wyśmiewaniem religii ?:>

Za trudne pytania mi zadajesz :) nie wiem skąd ta reklama, genezy jej powstania nie znam. :)

Bo myślę :D Zadaję duże pytania, które mają znaczenie. Tak jak w reklamie z racji, że sam jestem ateistą :)

Wielkie wow, świetna reklama. Ukazuje dokładnie jak naprawdę wygląda ateizm. To poszukiwanie wiedzy, posiadanie otwartego umysłu, nie ograniczonego przez doktryny religijne. Mimo, że jestem katolikiem to naprawdę spodobała mi się ta reklama :rolleyes:
@Edit: Ale brakiem sexu to ja jestem zawiedziony :lol:

Bo myślę Zadaję duże pytania, które mają znaczenie. Tak jak w reklamie z racji, że sam jestem ateistą

Obadałem na yt i nie zastanawiałem się jak powstała ta reklama. Będę musiał się temu przyjrzeć i zrobić research konkretny żebym nie musiał mówić "nie wiem" w przyszłości.

Wrzuć gołą babę, żeby sex był :D

Myślałem ,ze ateim to brak wiary w Boga :c Czyli jako katolik

nie mogę poznawać świata i nauki.

Chodzi o coś innego. To Bóg stworzył wszystko, a nie chemia, fizyka, zjawiska i reakcje. Łapiesz? Że religia utwierdza, że woda gazowana to gniew zamknięty w butelce (idiotyczny przykład), a ateiści, że to woda z dwutlenkiem węgla. Że na morzu martwym się unosisz z racji dusz ludzi, którzy tam umarli - podnoszą Cię na rękach, a ateiści, że to przez kiedyśnie pokłady soli na tym terenie, które wypłukała woda i wciągnęła w siebie. Może idiotyczne przykłady, ale powinieneś skumać.

Myślałem ,ze ateim to brak wiary w Boga :c Czyli jako katoliknie mogę poznawać świata i nauki.

Możesz proszę bardzo, tylko bądź konsekwentny na każdej płaszczyźnie i skoro chcesz dowodów na to że powinieneś być obciążony podatkami w takiej i takiej sumie, chcesz wiedzieć dlaczego twoje dziecko zachorowało i czy lek na pewno mu pomoże, skoro w innych dziedzinach życia kierujesz się logiką, wymagasz logicznych argumentów, w sądzie wymagasz dowodów, to dlaczego wierzysz w Jahwe gdzie nie ma podstaw żeby uznać go za prawdziwego i fałszywość jego istnienia można wykazać.

Geneza powstania każdej religi:

Brak możliwości ogarnięcia zjawisk/wydarzeń przez prosty lud ---------------> Bóg odpowiedzią na wszystkie pytania ( tak najłatwiej ) -----------------> Wybicie się inteligetnych duchownych ----------> Manipulacja = Religa

Sex napisałem żebyście obadali temat, manipulacja jak się patrzy.

https://www.youtube.com/watch?v=x0ZqQznblZo