Renesansowe Królestwa

Witam: chciałbym was zainteresować grą Renesansowe Królestwa wyprodukowaną przez Celsius Online. W grze zaczynamy jako biedak i za zadanie mamy przeprowadzenie nas przez drabinę społeczną aż do bogactwa. Dróg i prac jest tu mnóstwo i o wiele się otrzecie: chłop , piekarz , kowal ,cieśla - to tylko niektóre z zawodów. Co nie znaczy ,że nie możemy naginać prawa bo możemy zostać również bandytą i łupić podróżnych , napadać na miasta i obalać wybraną władzę. Z czasem zostaniemy kimś znaczącym(o ile starczy nam wytrwałości i poparcia innych) np. wójtem miasta , właścicielem własnego okrętu , rektorem na uniwersytecie czy jeszcze kimś innym. W grze trzeba codziennie jeść jedzenie. W przypadku całego dnia głodówki tracimy statystyki ,a po kilku dniach możemy nawet umrzeć(na szczęście jeśli nawet zginiemy to możemy się "odrodzić" z tym jedynie ,że spadną nam nieco statystyki). Item shop w grze jest ,ale nie daje zbytniej przewagi: można kupić złoto ,ale ilość jest dość mała i nie sądzę aby komuś bardzo pomogła. Jeśli lubicie gry z naciskiem na rp to gra może się wam spodobać: są rody szlacheckie , biesiady w karczmach , czasem gry i zabawy. Gracze oprócz tego tworzą różne organizacje są np. grupa najemników , grupa ,która obrała za cel obronę miasta w czasie buntu ,a nawet partie polityczne. W naszym królestwie nie jesteśmy sami: są też inne kraje .które również się rozwijają: m.in Francja czy Cesarstwo Niemieckie - to największe państwa. Kraje zawierają umowy jak np. Unia Bałtycka(należy do niego jedynie księstwo Mazowieckie). Mimo ,że są oprócz nas inne kraje nie toczymy raczej wojen jak w e-republik czy e-sim gdzie walki toczą się nieustannie. Ciekawe wydarzenia zdarzają się niezbyt często co czyni grę bardziej realistyczną. W tamtym roku mieliśmy już atak grupy z innego Kraju na Kraków czy zimną wojnę między Małopolską i Wielkopolską. Głównym problemem RK gry jest to ,że traci ona graczy polskich. Jest zapewne trochę za słabo zareklamowana i liczba ludności sporo spadła. Zapewne komuś z was gra się spodoba i zachęcam do grania.

mmob.jpg

mmorp.jpg

Poniżej macie link i jeżeli chcielibyście mi podziękować za to ,że naprowadziłem was na grę to wpiszcie w polu mecenas mój nick: Garendil

Dostanę za to 10 talarów - nie jest to dużo ,a będzie dobrze wiedzieć ,że ktoś dzięki mnie się zarejestrował i ,że jakoś pomogłem rozreklamować grę.

http://www.krolestwa.com