Renger, powrót do gry

Witam,

chciałem dzisiaj powrócić do tytułowej gry path of exile, mam pare postaci 75 ranger 60+ duelist i 60+ templara. Chciałbym dalej grać tym rangerem albo duelistą np. pod LA, lecz kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać, ponieważ nie grałem jakieś pół roku i widzę, że wiele się zmieniło. Czy jest ktoś kto pomógłby mi się ogarnąć lub chciał zacząć zupełnie od początku grać? Jak coś to prv.

Pozdrawiam

Od nowa nie warto zaczynać, bo niedługo (20.08) wychodzą nowe ligi = nowa ekonomia (wszyscy zaczynają od zera).

Dodatkowo zapowiedziano reset drzewek, więc możesz eksperymentować. Osobiście polecam rangera pod deszcz., gra się całkiem przyjemnie...

Ja własnie czekam na premierę i będę pykał od nowa po 2 miesięcznej przerwie, też ci tak radzę :)

Może mi ktoś po krótce wytłumaczyć, jak wygląda tutaj życie z innymi graczami? Jakieś PvP? Arenki i battlegroundy? Jak tu się wgl spotyka graczy?

Może mi ktoś po krótce wytłumaczyć, jak wygląda tutaj życie z innymi graczami? Jakieś PvP? Arenki i battlegroundy? Jak tu się wgl spotyka graczy?

Na wszystkich mapach(oprócz miast) jesteś sam dopóki nie wejdziesz do jakiegoś party, pvp tylko na arenach, battlegroundów brak. Są wyjątki takie jak liga cutthroat gdzie gracze mogą wchodzić do siebie na mapki i zabijać siebie.

Od nowa nie warto zaczynać, bo niedługo (20.08) wychodzą nowe ligi = nowa ekonomia (wszyscy zaczynają od zera).

Nie chce nowego tematu zakładać, więc zapytam, czy zawsze jak wchodzi nowa liga to postać zostaje zresetowana? W sensie lvl/itemy wszystko zostaje usunięte a nam zostaje goła postać?

Nie chce nowego tematu zakładać, więc zapytam, czy zawsze jak wchodzi nowa liga to postać zostaje zresetowana? W sensie lvl/itemy wszystko zostaje usunięte a nam zostaje goła postać?

Jeżeli miałeś postać na starej lidze to ta postać przenosi się na ligę standard/hardcore zależnie na jakiej lidze grałeś. Przenosi się też skrzynka. Wszystko się przenosi.

Czyli nie opłaca się też zaczynać na standarcie przed updatem tak?

Drzewko zostaje resetowane zazwyczaj jak są na nim jakieś większe zmiany wraz z patchem. Reszta tak jak kolega napisał.

Tak się wtrącę, jak nie grałem jeszcze w Poe, to dobrą datą na start jest 20 ? Dobrze wyczytałem wasze posty ?

Tak się wtrącę, jak nie grałem jeszcze w Poe, to dobrą datą na start jest 20 ? Dobrze wyczytałem wasze posty ?

Tak. 20 startuję nowa liga i wszyscy chętni zaczynają na niej od zera.

To co, jest ktoś kto chce zacząć od nowa gre?

Witam,

chciałem dzisiaj powrócić do tytułowej gry path of exile, mam pare postaci 75 ranger 60+ duelist i 60+ templara. Chciałbym dalej grać tym rangerem albo duelistą np. pod LA, lecz kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać, ponieważ nie grałem jakieś pół roku i widzę, że wiele się zmieniło. Czy jest ktoś kto pomógłby mi się ogarnąć lub chciał zacząć zupełnie od początku grać? Jak coś to prv.

Pozdrawiam