Witam od dzieciństwa interesowałem się militariami i różnymi związanymi z tym rzeczami.
Na początku były to głównie niemieckie odznaczenia wojskowe czy to rosyjskie(które można kupić nawet na targu).
Toczyłem wiele bitew licytacyjnych i zebrałem ich ponad 20(większość w cenie jakiś ok. 300zł).
Po skończeniu osiemnastu lat zrobiłem papiery by móc kolekcjonować stare repliki(celowałem głównie w japońskie oficerskie miecze).
Razem z ojcem musiałem podpisywać stosy papierów by mogła być mi dostarczona przynajmniej jedna sztuka z U.S.A (po rozbrojeniu Japonii te katany przez pewien czas były rekwirowane i wiele sztuk w tym jeden legendarny zapraszam do obejrzenia o tym filmu dokumentalnego ,który do dziś nie został odnaleziony).
Zebrałem ich kilka gdyż takie przedmioty są strasznie drogie i wiele razy nie mogłem ich przewieść do Polski.
Mam zezwolenia na kolekcjonowanie i mam pytanie gdyż teraz nie chce takich replik z II WŚ.
Ogółem to chcę takie bronie do gabloty (chodzi mi o jakieś repliki w cenie tak 50-500zł).
Takie żeby nie strzelały prawdziwą amunicją tylko były na pokaz.
Wykonywane z tworzywa sztucznego (żeby przypominały i był wytrzymałe nie chce zabawek dla dzieci)
Coś typu ASG tylko ja nie chce tego do sportu ,a postawienia w domu.
Żeby była możliwość w nich naciągnięci i wystrzelenia samego powietrza.
Z wyjmowanym magazynkiem. Wie ktoś jak się tak bron nazywa?
Chce np: Desert Eagla ,który wygląda jak prawdziwy i tylko żeby nie strzelał ,ale można było go naciągnąć i wcisnąć spust.
Mogę kupować nawet te ASG tylko czy można je załadować tzw: powietrzem odbezpieczyć i pociągnać za spust bez żadnych kulek itp. Tak jak zabawka ,tylko z tworzyw sztucznych.
Nie chce plastikowego syfu.
Wiem ,że mogę dostać REPLIKI ASG i GUMOWE(na takie naboje). A ja chce takie nie prawdziwe na pokaz.
Jest coś takiego czy mogę tylko skupywać repliki albo ASG ( i czy na te ASG trzeba mieć jakieś papiery)
A nie chce replik z ograbionymi komorami za 5000zł.