Restarty,Artefakty?

No wiac od paru dni , gdy wlacze gre na max ustawieniach po chwili komp dostaje reset wyskkauja czasami artefakty?(pasy na moniotrze roznego koloru-caly ekran nic nie widac + restart lub zwiecha chwilowa.

Dodam ze normlanie w spoczynku nic sie nie dzieje lub na mneijszych ustawieniach.

okolo 2-3 tyg temu oddawalem karte do wymiany smaru na wiatraku-niespodiewanie gosc wymienil mi tez paste na rdzeniu chociaz o to nie prosilem bo karta sie nie grzala.

Karte wlozylem u kumpla do kompa i odpalilismy furymarka - wszystko dzialalo kilka inut bez problemu na 99% karty uzycia.

Wyjalem obydwie kosci raz jedna raz druga ram - dalej dzieje sie to samo

format-dalej to samo

zasilacz - stary jak swiat chieftec-400w

karta HD 4870 konkretna stara grzalka

procek i5 2500

dysk stary dziadek sagatae 250 gb

ram 4gb 2x2 1600 kingstone

plyta asrock p67 pro3

nic sie nie grzeje zbytnio

Spróbuj wsadzić kartę do piekarnika, poczytaj o tym na internecie, mojemu wujkowi pomogło.

czlowieku wymien ten zasilacz...

czlowieku wymien ten zasilacz...

zasilacz dobre 2 lata chodzil bez zazutow na tym sprzecie..

zasilacz dobre 2 lata chodzil bez zazutow na tym sprzecie..

Co do zimnych lutow...to raczej watpie ze to one :) u kumpla pisalem , chodzi normlanie na fury marku:)

PS jak ktos moze to prosze o polaczenie postow nie wiem czemu napisal sie drugi jak dalej edycje.

mod_ico.png
Nie rób posta pod postem... ~ NS

Ale zasilacz też ulega zużyciu, tym bardziej że jest on "marki nic". Mogły w nim puścić cewki, lub mogły się też ugotować kondensatory podczas skoku napięcia. Jeśli twój kolega ma jakiś lepszy zasilacz pożycz go od niego i zobacz czy to samo się dzieje. Ja mojego be quiet'a mam od 2008 roku (lub 2009, nie pamiętam dokładnie)i nie mam z nim żadnych problemów. Przedtem używałem jakiś Modecom'ów i miałem podobne problemy.

wedlug Ciebie chieftec to marka nic?...w tamtych czasach jak i obecnie jest to jedna z najlepszych marka zasilaczy:) a ze zasilacz bardzo mozliwe , i na to stawiam gdyz poprostu jest on juz bardzo leciwy:)

@Kryspeq lol Chieftec to jedna z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych marek w tym segmencie a ty piszesz ze to " nic" ? Zasięgnij troche wiedzy zanim się wypowiesz....

Co do tematu skoro karta działa u kumpla jedyny rozwiazaniem jest w takim razie zasilacz . Moze podczas max obciazenia nie wyrabia juz z dostarczaniem mocy i dlatego te problemy.

No wiac od paru dni , gdy wlacze gre na max ustawieniach po chwili komp dostaje reset wyskkauja czasami artefakty?(pasy na moniotrze roznego koloru-caly ekran nic nie widac + restart lub zwiecha chwilowa. Dodam ze normlanie w spoczynku nic sie nie dzieje lub na mneijszych ustawieniach.okolo 2-3 tyg temu oddawalem karte do wymiany smaru na wiatraku-niespodiewanie gosc wymienil mi tez paste na rdzeniu chociaz o to nie prosilem bo karta sie nie grzala.Karte wlozylem u kumpla do kompa i odpalilismy furymarka - wszystko dzialalo kilka inut bez problemu na 99% karty uzycia.Wyjalem obydwie kosci raz jedna raz druga ram - dalej dzieje sie to samoformat-dalej to samozasilacz - stary jak swiat chieftec-400wkarta HD 4870 konkretna stara grzalkaprocek i5 2500dysk stary dziadek sagatae 250 gbram 4gb 2x2 1600 kingstone plyta asrock p67 pro3 nic sie nie grzeje zbytnio

Po twoim poście wywnioskować można jedno czas na nową kartę graficzną ta co masz to już trup:)

Po twoim poście wywnioskować można jedno czas na nową kartę graficzną ta co masz to już trup:)

juz zostales zraportowany , prosze , nie wypowiadajcie sie jezeli nie macie zielonego pojecia na temat sprzetu . Karta trup dzialajaca w innym kompie? Przeczytaj cos uwaznie a pozniej pisz.

Dlaczego posiadaczu i5, masz taką przestarzałą kartę graficzną? Nie rozumiem tej rzeczy, ale jeśli chodzi o reset to mogą wystąpić 2 przyczyny, zasilacz albo karta. Artefakty to z pewnością karta graficzna. I jak podał ktoś wyżej nie wkładaj karty do piekarnika, bo to krótkotrwały efekt. A sprawdzałeś czy wentylator w karcie graficznej się kręci? Jeśli chodzi o zasilacz, to mogą być skoki napięcia, pożycz od kolegi zasilacz i sprawdź u siebie.

Dlaczego posiadaczu i5, masz taką przestarzałą kartę graficzną? Nie rozumiem tej rzeczy, ale jeśli chodzi o reset to mogą wystąpić 2 przyczyny, zasilacz albo karta. Artefakty to z pewnością karta graficzna. I jak podał ktoś wyżej nie wkładaj karty do piekarnika, bo to krótkotrwały efekt. A sprawdzałeś czy wentylator w karcie graficznej się kręci? Jeśli chodzi o zasilacz, to mogą być skoki napięcia, pożycz od kolegi zasilacz i sprawdź u siebie.

Poniewaz grafike mialem wczesniej niz procesor? plyte i ramy - a karta jest na obecne czasy i tak mocna :) Wiekszosc gier smiga na max detalach:) a Mocniejsza mi nei ejst zbytnio potrzebna:)

Bezsensowny zakup. Sprawdź zasilacz kolegi, jeśli będzie wszystko ok to jednak po stronie karty (w większości przypadków jednostek centralnej najszybciej pada karta).

Bezsensowny zakup. Sprawdź zasilacz kolegi, jeśli będzie wszystko ok to jednak po stronie karty (w większości przypadków jednostek centralnej najszybciej pada karta).

skad wziales takie statystyki :D....kolejny bezsensowny post w temacie.

Jeżeli każdy post masz zamiar traktować jako spam to nikt nie zechce Ci pomoc. Nikt z tu obecnych nie może zajrzeć Ci do blaszaka i od razu znaleźć problem. Skoro uznałeś, że post kvass1 i Jafademunas nie rozwiązują sytuacji to je po prostu zignoruj.

Jeżeli każdy post masz zamiar traktować jako spam to nikt nie zechce Ci pomoc. Nikt z tu obecnych nie może zajrzeć Ci do blaszaka i od razu znaleźć problem. Skoro uznałeś, że post kvass1 i Jafademunas nie rozwiązują sytuacji to je po prostu zignoruj.

NIe pooprostu ich wypowiedzi nic nie wnosza :) kazdy moze napisac ze o karta do kosza... :)

No wiac od paru dni , gdy wlacze gre na max ustawieniach po chwili komp dostaje reset wyskkauja czasami artefakty?(pasy na moniotrze roznego koloru-caly ekran nic nie widac + restart lub zwiecha chwilowa.

Dodam ze normlanie w spoczynku nic sie nie dzieje lub na mneijszych ustawieniach.

okolo 2-3 tyg temu oddawalem karte do wymiany smaru na wiatraku-niespodiewanie gosc wymienil mi tez paste na rdzeniu chociaz o to nie prosilem bo karta sie nie grzala.

Karte wlozylem u kumpla do kompa i odpalilismy furymarka - wszystko dzialalo kilka inut bez problemu na 99% karty uzycia.

Wyjalem obydwie kosci raz jedna raz druga ram - dalej dzieje sie to samo

format-dalej to samo

zasilacz - stary jak swiat chieftec-400w

karta HD 4870 konkretna stara grzalka

procek i5 2500

dysk stary dziadek sagatae 250 gb

ram 4gb 2x2 1600 kingstone

plyta asrock p67 pro3

nic sie nie grzeje zbytnio