Komunikacja:
user -> jr mod/mod -> gł. mod -> admin
Prosiłbym o niepomijanie takiej kolejności. Rozpiszę to na przykładzie co by łatwiej było dla wszystkich.
X dostał warna od moderatora Y, ma jakieś zastrzeżenia. Co robi?
Pisze wiadomość do moderatora Y (tak, tego samego, od którego dostał warna) jeśli wymiana zdań do niczego nie dąży (różnice poglądów) do albo moderator Y albo użytkownik X (wolałbym jednak samego usera) pisze do głównego moderatora.
Treść wiadomości ma być czytelna, nie mogą to być wrzaski, bluzgi i inne głupoty na moderatora od warna, ma to być zwięzłe przedstawienie sytuacji z INFORMACJĄ o tym, że rozmawiało się już z moderatorem, który przyznał warna.
Od tej wiadomość to moderator główny bada całe zajście jeśli dojdzie do wniosku, że wszystko jest w porządku i warn jest słuszny to musicie albo to zaakceptować albo kontaktować się już bezpośrednio z adminem. Aczkolwiek odradzam to, skoro moderator stwierdził, że była to dobra decyzja ja bądź Dzz nie będziemy pewnie mieć innej opinii na dany temat. Wiadomości do Nas proszę słać już w wyjątkowych sytuacjach.
Jeszcze gwoli wiadomości do Mnie/Nas, nie chcę pm w stylu "znasz jakieś fajne mmo?", "chce być stałym siedze tu długo", "dostałem warna od żałosnego moda, cały serwis jest żałosny" - Takie wiadomości olewam. Jeśli uważacie, że zasługujecie na stałego bywalca (jeszcze odnośnie tego) to na pewno go kiedyś dostaniecie. Jakoś wydaję mi się, że większość jednak uważa, że powinien dostać, więc lipa.
Restrukturyzacja pracy moderatorów/jr mod:
Global/Główny moderator - crracked - odpowiada za pracę moderatorów, jeśli macie jakieś wątpliwości i sugestie możecie śmiało do niego pisać.
Modzi:
NorthenStar - INNE/STRONA GŁÓWNA/FORUM
Might Tay - MMO Zone
Leman - INNE/STRONA GŁÓWNA/FORUM
Blaumro - Gry MMO
Jak widzicie moderatorzy odpowiadają za konkretne "duże" działy. W razie problemów kontaktować się z odpowiednim moderatorem.
Jr Modzi (działy - wybrałem parę najbardziej popularnych, nie sądzę by w każdym dziale byli potrzebni):
Kawa na ławę - PlainLazy (already done)
Sprzęt komputerowy - XarduneK (already done)
Społeczność/Hydepark -
Film/Muzyka/Książki (jako całość) -
Gry/INNE Gry MMO (jako całość) -
Gildie/Klany -
MOBA - chciałbym kogoś kto się zna -
Nadchodzące MMO - też mile widziana osoba, która w temacie siedzi -
Rekrutacja zostanie otwarta niedługo.
Największy wpływ na wybór jr moda, mają sami modzi, każdy jr mod będzie miał nad sobą któregoś z moderatorów, który w jakiś sposób będzie sprawował nad Nim pieczę więc decyzja należy w dużej mierze do samych moderatorów.
Co do kar, zmieniłem już wszystko w regulaminie, także zostaje tylko czekać na 1 lutego.
Na tę chwilę wygląda to w ten sposób, tak jak już powiedziałem, rekrutacja otwarta wkrótce (będzie pewnie 1 lub 2 miejsca) dzięki i pozdro!