Revelation Online

Dziś pewnie wbije 43 na ruskim i powiem szału nie ma dalej są questy typu f spacja f spacja razy 10 i później zabij 3moby dungi są fajne pvp też plus kilka innych ciekawych rozwiązań, ale jak dla mnie to za mało, co do party z automatu na dungi bardzo ciężko znaleźć team szczególnie na te niskopoziomowe, więc jak ktoś zacznie później to to zauważy, podobnie z wysokopoziomowymi i pvp trzeba czasem poczekać tyle że się odechciewa.

Jak ktoś napisał to są główne sposoby xpienia, a skoro questy są denne i na resztę musisz czekać to się odechciewa ja najnormalniej wyłączam czasem gre bo nie mam już siły tyle siedzieć i czekać

Naadir - niestety moja miesięczna pensja nie pozwala na zakup gamingowego lapka za 6 tysi (na kompa nie mam miejsca) :(:(:( Choć muszę zacząć myśleć powoli nad zakupem.

Ukryty - ja samych questów dużo nie robię, skupiam się na instancjach, dużo z nich jest expa. Na europejskim CBT nie ma problemu z party. Myślę, że niechęć do gry wynika również z braku zrozumienia gry, Grasz na ruskim, więc pewnie dużo masz rzeczy nieprzetłumaczone. Podczas CBT1 większość było w krzaczkach i o wielu rzeczach/ możliwościach gry porostu nie wiedziałam, zresztą cały czas czegoś nowego się dowiaduję. Dnia mi nie starcza aby wszystko zrobić.

Naadir - niestety moja miesięczna pensja nie pozwala na zakup gamingowego lapka za 6 tysi (na kompa nie mam miejsca)  Choć muszę zacząć myśleć powoli nad zakupem.

No ja jestem trochę staroświecki i nie uznaję laptopów do gier :P A no i nie miałem tu na myśli takiego kompa jaki na przykład mam ja bo jest troszkę droższy niż przeciętna pensja ale nie oszukujmy się za 2,5k bez monitora to można już naprawdę złożyć fajny sprzęt, który pozwoli na przyjemne granie w każdy dostępny na rynku tytuł.

Nadir ja też zdecydowanie wole komputer i jest on tańszy niż laptop tej samej klasy. Ale niestety mieszkam na 32 m2 i jeden komputer z dużym monitorem już stoi, niestety jest on obsługiwany przez męża. Jak już miała bym kupować, to wolałabym lepszy, aby przez parę lat dawał radę. Obecnie niestety wiele gier mi za dobrze nie działa Blade and Soul mi klatkuje już, a tu przy RO wszystko ładnie działa. Na pvp też nie ma problemu, no i zauważyłam, że przy CBT2 poprawili optymalizację bo mi skoczyło 20 FPS do góry.

Nie wiadomo co się stanie gdy gra dostanie ten update graficzny. Nie wiem czy zmieni to wymagania sprzętowe ale wydaje mi się, że wszystko może pójść trochę do góry.

@Yuya tylko ze pula sartowa graczy na ruskim i tak jest prawdopodobnie wieksza niz bedzie na eu więc wiesz :) na eu cbt2 tez gralem do 40lvla i questy wygladaja tak samo i mimo ze nie robilem tam wysokopoziomoych instancji to z tymi low tez byl problem ze znalezieniem party

@Yuya tylko ze pula sartowa graczy na ruskim i tak jest prawdopodobnie wieksza niz bedzie na eu więc wiesz  na eu cbt2 tez gralem do 40lvla i questy wygladaja tak samo i mimo ze nie robilem tam wysokopoziomoych instancji to z tymi low tez byl problem ze znalezieniem party

Problem w tym, że nie lubię ruskich - w DOTA mi się przez nich odechciało grać :) Dlatego wybrałam wersje EU i naprawdę nie mam problemu ze znalezieniem pt, jak nikt w danym momencie nie rekrutuje do pt, wówczas sama je tworzę. Fakt, że automatyczne formowanie grupy nie jest najlepsze.

Musisz się również liczyć z tym, że mogą zablokować IP - ruscy lubią dawać embarga na wszystko:)

Nie będzie blokady IP na RU.

Obecnie u Rosjan jest masa graczy, bo to OBT, każdy może wejść. My dalej mamy CBT do którego dostęp jest ograniczony. Na CBT1 mentoring robiło się tylko z altami bo już nikt nowy nie wchodził do gry :(

Ma ktoś te pliki do zangielszczenia ruskiej wersji?

Ma ktoś te pliki do zangielszczenia ruskiej wersji?

na poprzedniej stronie. gui.pg nie kopiuj

A oto jaką anty reklamę zrobiono grze na serwisie gry online autor grał do 25 poziomu po tym zrobił zapowiedź która zmiażdżyła grę. tu link do zapowiedzi http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=11747

A oto jaką anty reklamę zrobiono grze na serwisie gry online autor grał do 25 poziomu po tym zrobił zapowiedź która zmiażdżyła grę. tu link do zapowiedzi http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=11747

Niestety problem jest taki ze większość ludzi skończy swa znajomość z RO właśnie jak pan od artykuliku. Pogra kilka godzinek wbije 29 lvl i zrezygnuje. Niestety gra ujawnia swoje walory na 49 lvl'u na pierwszych God moda'ch i dopiero wtedy mamy dostęp do całosci swojej postaci. Dlatego nie dziwię sie fali krytyki dla gry od ludzi którzy potraktowali ja pobieżnie bo z wierzchu to faktycznie kolejne azjatycke mmo.

Zastanawia mnie tez czy przypadkiem wszyscy marudzący na to iz nie mogą znaleźć dobrego MMORPG nie traktują tak przypadkiem wszystkich tytułów powierzchownie z tad ich negatywne opinie o grach ;)

CBT 3 juz 19 stycznia.

Zwiększony lvl cap

3 nowe dungeony, areny 3v3 5v5 i wiele więcej.

https://ro.my.com/en/news/announcements/cbt3-january-19th-spiritshaper-cgi-trailer

ghoulas, a moim zdaniem takim ludziom nie można się dziwić. Ciężko oczekiwać, żeby ludzie na siłę dobijali do endgame'u, skoro gra odrzuciła ich po kilku godzinach. To byłby masochizm. Dla przykładu Blade & Soul od początku próbuje zatrzymać gracza ciekawą fabułą i systemem walki, który sprawia, że nawet bicie mobków na niskim levelu jest przyjemne. W RO tego zabrakło.

Ile ludzi tyle opinii, każdy woli co innego, dla przykładu tydzień temu robiłem 4 podejście do Black desert, pobierałem ja 8 godzin żeby po 3 queście usunąć. I co dziwne jestem chyba jedyną osobą której nie pasuje coś w grafice

Ciężko oczekiwać, żeby ludzie na siłę dobijali do endgame'u, skoro gra odrzuciła ich po kilku godzinach.

Bede powtarzal do znudzenia 49lvl wbija sie gora tydzien. Jak ktos wyrabia sobie opinie o grze po 4 godzinach grania i mu sie nie podoba to spoko. Tylko niech taka osoba potem nie płacze że niema sensownej gry MMORPG na rynku. Jak kazdej z nich poswięciła 5h to niech (przeprawszam za kolokwializm) sp***dala na szczaw a nie płacze na forach. (absolutnie nic personalnego).

Nie namawiam żeby na siłe próbować jesli ogólny klimat nie odpowiada ale mówienie że cała gra jest banalna, łatwa, prowadzi gracza za rączke po przejściu tutorialu woła o pomste do nieba.

To tak jakby ocenic film po trailerze. Mozna na niego nie isc bo trailer nie odpowada ale krytykowac po nim nie wypada.

Nie podoba mi się porównywanie do traileru. Trailer ma za zadanie pokazać najlepsze sceny z filmu w takiej formie, żeby zachęcić odbiorcę do zobaczenia całości, nie jest początkiem produkcji, z którą widz realnie obcuje. Wiesz, ja kiedyś wyznawałam zasadę, że aby coś ocenić, muszę to poznać do końca, więc męczyłam się, oglądając filmy i czytając książki, które w ogóle mnie nie interesowały i które najchętniej odłożyłabym po piętnastu minutach seansu / lektury. Oczywiście to byłoby niepoważne, gdybym w takiej sytuacji próbowała wyrazić opinię na temat całości danego dzieła, ale mam prawo powiedzieć, że zrezygnowałam z dalszego czytania / oglądania, ponieważ nie wciągnęła mnie fabuła lub widzę mnóstwo potknięć w redakcji, korekcie czy montażu. I ja tak mam z RO - nie oceniam endgame'u, bo do niego zwyczajnie nie dotarłam. Oceniam to, co widziałam, a jeśli gra nie potrafiła wciągnąć mnie do 28 levelu, to jest ona dla mnie po prostu słaba (i zaznaczam, że mówię tutaj o osobistych preferencjach).

@Blath nic nie tracisz dobiłem do 45, grałem na 3 wersjach gry i dalej jest to samo, czyli badziew, jeśli więc zabawa zaczyna się na samym endgame 49, to halooo to chyba jakaś pomyłka jest, a wchodzić aby tylko zrobić rzeczy z listy, to mi się nie widzi.

Pewnie zagram w cbt3 i zobaczę, co tam dodali/poprawili i napiszę jeszcze raz co o tym myślę, bo póki co zgadzam się z recenzją, a pograłem trochę dłużej. :)

@Always1987 patrząc po avku chyba wiem czemu grafika ci nie pasuje :)

@Always1987 patrząc po avku chyba wiem czemu grafika ci nie pasuje 

Po części masz tu racja, z 2 strony jestem fanem gier takich jak diablo2 czy Mu online w ta 2 gram od początku bety do dzisiaj i żadna gra jeszcze mnie tak nie wciągnęła

49 to nie endgame tylko koniec samouczka end game to jest 79. RO jest na tyle skomplikowane że tyle on zajmuje ja sam po dwóch cbt ogarniam dopiero z 90% mechanik. Zwyczajnie rozwój postaci i to co jest w tej grze do zrobienia wymaga sporo czasu żeby wprowadzić to stopniowo a nie zrzucić to na głowę gracza za jednym zamachem. Dla przykładu jak ktoś korzysta z tego co gra oferuje na 49 lvl ma Gear score w okolicach 80 k, jeśli ktoś korzysta tylko z tego prowadzącego za rączkę easy q trackera ma połowę albo i mniej tego. Więc jak ktoś mi mówi że gra jest easy bo udało mu się przejść samouczek to gratuluję. Ta gra dla tych co tego chcą oferuje dużo. Tylko do tego trzeba być ogarniętym graczem a nie współczesnym casualem którego dowolna mechanika której nie zna z wowa przerasta. I warto grać z ludźmi jak to ostatnio raczej rzadko się zdarza w mmo, gdzie inni potrzebni są tylko do instancji.