Revival (Nazwa prototypowa) będzie to (przynajmniej w zamierzeniach twórców.) Sandboxowe mmo (szykuje nam się konkurencja dla ArcheAge?) gdzie każdy będzie mógł robić co mu się żywnie podoba. Gra tworzona jest na silniku CryEngine 3, więc wizualnie będzie dobrze (jak dla mnie nawet bardzo), co zresztą potwierdzają screenshoty.
Według twórców, nie będzie wielkiej, szczególnie skomplikowanej, zajmującej miliardy stron fabuły, gdzie gracz będzie musiał wykonywać questy. Będzie większa swoboda niż w standardach ustalonych przez większość mmorpg'ów. Jeśli nie lubisz PvP, to tego nie rób! Jeśli nie lubisz graczy, graj solo! Jeśli kochasz PvP i niszczyć wszystko co się rusza - droga wolna! (Coś dla Ciebie guru ) Jak to w sandboxach bywa.
Świat będzie posiadał tzw. Sezonalną progresję (Seasonal Progression) gdzie będzie się on rozwijał. Jeśli więc opuścisz grę i powrócisz po sześciu miesiącach, świat będzie zupełnie inny. Na pewno nie będzie to gra gdzie będą zmuszać gracza do grindowania aby osiągnąć cele. Wszystko to w prawdziwie fantastycznej oprawie Audio, gdzie każdy NPC będzie miał swój własny Voice Acting!
A teraz to, co wywoła uśmiech na Waszej twarzy: Gra będzie Free to Play, najpierw na PC a potem możliwie na PS4/XOne.
Gra jest jeszcze w bardzo wczesnej fazie developingu, więc nie spodziewałbym się tego wcześniej jak w 2015.
Czyżby szykował się prawdziwy next-gen? :>
Źródło: http://shogungamer.c...s/16107/revival (Z góry przepraszam jeśli coś przekręciłem, dopiero wstałem a chciałem się z Wami tym jak najszybciej podzielić )