Rework

Pogadajmy o reworku postaci jakie powinny być ?. Kto pierwszy ?. Kto bardziej op ?. Kto powinien być znerfiony ?. Kto powinien być osłabiony ?. A kto może wzmocniony ?.

rk4obwowi28b.jpg ???.

Kto ?.

jak to noobowska lol :D na midzie Yi kosi wszystko :D tu masz o Yi http://www.leagueoflegends.pl/news/631/nowy-master-yi-nadciaga

Właśnie z tego co czytałem to może być bardziej op, chociaż leczenie mu troche znerfią tak rozumiem, no i czy mu ult zwiększą kosztem ulta, to znaczy teraz jak zabił z ulta to mu ult się regenorował, a teraz tylko skille ?. Poczekam zobaczę na razie nie czaję tego, ale napisali iż ma teraz być bardziej elastyczny zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja na razie nim na junglę chodzę xd.

dobre jest jeszcze to ze jest tani :D ekipa odemnie czesto nim gra tez go sobie chyba kupie i potestuje jak zmienia mu skille ;) fajnie jakby odswiezyli wszystkie stare chary

Dobra, podsumuję zmiany na szybko.

Double Strike - pasywka - zamiast jednego podwójnego AA co 7 uderzeń mamy jedno podwójne co 4 uderzenia, ALE wyjście z walki resetuje licznik.

Alpha Strike - traci szansę na wielkie bonusowe dmg dla minionów (w zamian dostaje stałe dmg), teraz ma przelicznik na AD, a przelicznik na AP łapie się tylko wtedy kiedy trafimy z crita (tak, Q może teraz walić kryty).

Meditate - zamiast flat bonusu do armora i mresa Yi dostaje redukcję dmg o 40-60%, dwa razy słabsza przeciw turretom. Liczby wydają się mniejsze, ale to nie ma sensu skoro AP build stracił rację bytu.

Wuju Style - zwiększa dmg o jakiśtam procent AD, włączenie tego skilla powoduje zmianę tych obrażeń na true dmg, z tego co zrozumiałem (mogę się nieco mylić).

Highlander - tutaj dość ciekawa zmiana. Do tej pory skrócenie CD odbywało się tylko gdy ult był włączony. Teraz zostało to przeniesione na pasywkę i skraca CD o pewną konkretną wartość (mniejszą niż CD na Meditate, swoją drogą - nie zawsze będzie można użyć W zaraz po killu). Asysty oczywiście skracają to o połowę wartości. Włączone zwiększa MS, AS i nie pozwala na slowy - tak jak do tej pory. Różnica jest w tym, że zabicie wroga powoduje wydłużenie ulta o 4 sekundy.

Krótko mówiąc: adios AP Yi crapie, witaj melee carry Yi, czyli taki jaki miałeś być w założeniach.

Powiem tak w sezonie pierwszym grałem nim tylko i wyłącznie AD i wtedy był naprawdę bestią od sezonu 2 leciałem nim już prawie tylko w AP a teraz po reworku nie będzie to już chyba możliwe :/// Także moim zdaniem riot zabił AP Yi ale za to podkręcił jego AD więc może znowu będzie można się nim pobawić i zgarnąć parę razy quadrę bądź pentę :) Aczkolwiek w dalszym ciągu czekam na dokładne numerki co jak i ile i wtedy się wypowiem co o tym naprawdę myślę bo na obecną chwilę możemy tylko spekulować.

Szkoda, AP Yi dawał wielką frajde. Nawet na rankedzie raz nim zagrałem :)

Powiem tak w sezonie pierwszym grałem nim tylko i wyłącznie AD i wtedy był naprawdę bestią od sezonu 2 leciałem nim już prawie tylko w AP a teraz po reworku nie będzie to już chyba możliwe :/// Także moim zdaniem riot zabił AP Yi ale za to podkręcił jego AD więc może znowu będzie można się nim pobawić i zgarnąć parę razy quadrę bądź pentę Aczkolwiek w dalszym ciągu czekam na dokładne numerki co jak i ile i wtedy się wypowiem co o tym naprawdę myślę bo na obecną chwilę możemy tylko spekulować.

I dobrze że zabił AP Yi, bo to był jeden z najbardziej irytujących champów przeciw któremu można było grać. AP Yi, podobnie jak garstka innych champów (kto wie, ten wie - nie będę wymieniał bo zaczną się pojawiać jak grzyby po deszczu), to postacie bardzo toksyczne i psujące zabawę w grze (a niech ktoś mi powie że gra AP Yi nie jest prosta to przegryzę kabel od internetu).

EDIT: Konkretne numerki z PBE:

Q - 10/45/80/115/150 (+1.1AD), dodatkowe 75/100/125/150/175 przeciw minionom/monsterom, crit zadaje dodatkowo 1.1AP dmg, AA redukują CD o sekundę, 80/90/100/110/120 mana, 18/17/16/15/14sek CD.

W - 20/45/70/95/120 (+0.3AP) HP co sekundę przez 4sec, zwiększone o 1% za każdy brakujący 1% HP, redukcja jak mówiłem, koszt 50/65/80/95/110, CD flat 35sec

E - 10/12,5/15/17,5/20% AD jako dodatkowe dmg pasywnie, aktyw zmienia to na true dmg na 5 sekund, skill na CD = bez pasywki, CD 18/17/16/15/14, nic o manie nie widzę.

R - kille redukują CD o 18 sec, asysty o połowę (wszystko to pasywnie), aktyw daje 25/35/45% AS i 20/40/80% MS na 10 sec, kille/asysty wydłużają aktyw o 4 sec, koszt many flat 100 i CD flat 75.

Cały kit nowego Yi.

(Btw. Czemu 90% polskich graczy których słyszałem wymawiając jego imię mówią "Master Dżi"?)

Łoj tam ap mogą mu zabrać, bo nie grywałem nim pod ap. Dobrze, iż idzie pod ad przynajmniej będzie wiadomo co i jak. A do jungli nadal będzie można nim iść, wiem że są lepsi. jednak coś mnie ciągnie to tego mastera.

jak to noobowska lol na midzie Yi kosi wszystko tu masz o Yi http://www.leagueofl...ter-yi-nadciaga

jeżeli Yi kosi all na midzie to soraka ad kosi jayce... wystarczy ze wiesz mniej więcej jaki cd ma q Yi i juz z Tobą przegrał a nawet jeżeli mówisz o ad to też nie ciężko z nim wygrać typowy basic attack champion...

Pograłem nim troche by ogarnąć co się w nim ludziom podoba :P no i niby wszystko fajnie, ale co racja to racja... to jedna z postaci psujących rozgrywkę.

Ciekawe jak to będzie teraz wyglądać po zmianie i czy dalej będzie wkurzał

Ja uważam że Master został osłabiony z powodu wprowadzenia trybu ARAM.

Grałem nim sporo gier na ARAMIe i byłem w stanie zrobić bez problemu 5 trupów, jeśli w przeciwnym teamie mieli mało CC.

Odświeżenie MASTERA YI uważam za przykrywkę ponieważ był bardzo dobry i zmiany w skillach były niepotrzebne.

Gralem nim po zmianie i powiem tak w 1 grze 21/5/xx kosa jak hooy i Q bazuje cale na AD nawet crity ulti jak kogos zabijesz podczasz przedluza sie o 4 sec a tak to na pasywie resetuje ci skille nawet jak jest na cd assysta polowa cd a kill pelny reset do tego co basic atack zmienjsza ci sie cd na alpha strike

Gralem nim po zmianie i powiem tak w 1 grze 21/5/xx kosa jak hooy i Q bazuje cale na AD nawet crity ulti jak kogos zabijesz podczasz przedluza sie o 4 sec a tak to na pasywie resetuje ci skille nawet jak jest na cd assysta polowa cd a kill pelny reset do tego co basic atack zmienjsza ci sie cd na alpha strike

Oddychaj spokojnie i pisz mniej chaotycznie. Mi się cały rework Yi podoba. Meditate już nie będzie tak denerwujące więc skończy się Mid Yi. Jednak w głębi duszy wolałbym rework Heimego.

Ja i tak chodzę z nim na junglę, i co daje radę. Chociaż nim uzbieram sobie na javrana. Osłabią ap zmocnią ad, ale znowu nie będzie płacz zbyt op ?.

I dobrze że zabił AP Yi, bo to był jeden z najbardziej irytujących champów przeciw któremu można było grać. AP Yi, podobnie jak garstka innych champów (kto wie, ten wie - nie będę wymieniał bo zaczną się pojawiać jak grzyby po deszczu), to postacie bardzo toksyczne i psujące zabawę w grze (a niech ktoś mi powie że gra AP Yi nie jest prosta to przegryzę kabel od internetu).EDIT: Konkretne numerki z PBE:Q - 10/45/80/115/150 (+1.1AD), dodatkowe 75/100/125/150/175 przeciw minionom/monsterom, crit zadaje dodatkowo 1.1AP dmg, AA redukują CD o sekundę, 80/90/100/110/120 mana, 18/17/16/15/14sek CD.W - 20/45/70/95/120 (+0.3AP) HP co sekundę przez 4sec, zwiększone o 1% za każdy brakujący 1% HP, redukcja jak mówiłem, koszt 50/65/80/95/110, CD flat 35secE - 10/12,5/15/17,5/20% AD jako dodatkowe dmg pasywnie, aktyw zmienia to na true dmg na 5 sekund, skill na CD = bez pasywki, CD 18/17/16/15/14, nic o manie nie widzę.R - kille redukują CD o 18 sec, asysty o połowę (wszystko to pasywnie), aktyw daje 25/35/45% AS i 20/40/80% MS na 10 sec, kille/asysty wydłużają aktyw o 4 sec, koszt many flat 100 i CD flat 75.Cały kit nowego Yi.(Btw. Czemu 90% polskich graczy których słyszałem wymawiając jego imię mówią "Master Dżi"?)

Hmm patrząc na te numerki stwierdzam że moja ulubiona postać na mida została kompletnie wykastrowana, aczkolwiek pod ad też go trochę osłabili między innymi jego podstawowy dmg na E teraz będzie 10% czyli powiedzmy mając z runami i masteriesami 80 dostaniemy tylko 8 na start a teraz jeszcze w dalszym ciągu dostajemy na start całe 15 ad aczkolwiek to że Yi będzie miał na tym E true dmg po aktywowaniu trochę ratuje sprawę.Jego W też zostało ostro znerfione moim zdaniem na obecną chwilę będzie prawie bezużyteczne bo czas trwania skrócili tylko o sekundę za to strasznie zmniejszyli regenerację moim skromnym zdaniem powinni zmniejszyć czas trwania do 2 sekund wtedy ten skill byłby dalej dobrą opcją. Tak samo nie wiem co myśleć o tym Q wcześniej było 100dmg+1.0ap a teraz zaczynamy od 10dmg+1.1ad!!! Nie wiem jak będzie wyglądało critowanie skoro wszystko wskazuje na to że powinniśmy składać jak najwięcej ad ale same crity na Q mają przelicznik ap więc sorki ale coś jest nie halo. Poza tym riot nie zauważył że ludzie przestali grać ad yi ponieważ wystarczył jeden stun i Yi był trupem bo samym doskokiem z Q ch**a się robiło bez dużej ilości ap a żeby zabić z łapy to trwało to troszeczkę dłużej i w wielu przypadkach yi padał zaraz po wejściu do akcji. Także jeśli o mnie chodzi nowy Yi jest spalony aczkolwiek będę musiał go przetestować i wtedy powiem więcej bo teoria teorią a praktyka praktyką :)

Czekamy na rework heimera (wieżyczki itp.), Olafa i nie pamiętam kogo jeszcze mają reworkować. Podobno Barona.

Ja uważam że Master został osłabiony z powodu wprowadzenia trybu ARAM.Grałem nim sporo gier na ARAMIe i byłem w stanie zrobić bez problemu 5 trupów, jeśli w przeciwnym teamie mieli mało CC.Odświeżenie MASTERA YI uważam za przykrywkę ponieważ był bardzo dobry i zmiany w skillach były niepotrzebne.

Rly? Nikt nie balansuje championów pod względem niszowego trybu gry. Co z tego, że robiłeś pente, skoro każdym innym championem wychodzi to równie łatwo? Jak napisałeś to jest odświeżenie Yi,a nie osłabienie. AP Yi miał nigdy nie istnieć, on był stworzony na melee adc, więc nie ma tu mowy o żadnym osłabianiu mid Yi, tylko o jego wykluczeniu.

Czekamy na rework heimera (wieżyczki itp.), Olafa i nie pamiętam kogo jeszcze mają reworkować. Podobno Barona.

No i mojej Sivir oczywiście! : D

Sivir miała już 1 rework i nie zapowiada się na więcej.