[RIDERS OF ICARUS] Szukam Gildi (Vezeroth)

Witam.

Od 2 dni toczy się moja przygoda w Riders of Icarus, gra bardzo mi się spodobała i czerpie z niej duzo przyjemności, jednakże obawiam się że wybrałem serwer gdzie nie ma wogóle Polskich graczy, ani tym bardziej żadnej gildi (serwer Vezeroth)

Dlatego piszę ten post z nadzieją że jednak nie jestem samotny i ktoś mnie zauważy, obecnie posiadam lv. 12, i spory zapał do gry.

Moje oczekiwania są proste fajna atmosfera i bez napięć i spin najlepiej +16/+18 :)

Liderów/ oficerów gildi (jeżeli takie istnieja) proszę o pozstawianie nicków w odpowiedzi a na pewno się skontaktuje.

up

Większość polaków gra na Koroshimo z tego co pamiętam ; )

Nie mam zamiaru od nowa bawić się w wbijanie 12lv - pewnie to nie dużo kiedy się już gra jakiś czas, ale dla początkującego jest to zbyt kłopotliwe. By przerywać poznawanie gry. Pozostaje mi szukać dalej.

No faktycznie ciężko byłoby jeszcze raz przebrnąć przez farmę LC i CM, żal tych wszystkich złapanych smoków (pierwszy gdzieś koło 18-20 lvla) i zgromadzonego golda, pomarańczowych itemków na +13... Uwierz mi, że na 12 lvl to ty nic nie stracisz przenosząc się gdzieś indziej ; )

Poza tym, im będziesz dalej tym niestety gierka zacznie tracić swój urok, ale to chyba zresztą musisz zobaczyć sam. Powodzenia w szukaniu ; 3

Jasne, masz racje. Natomiast kwestia jest taka, co daje gildia takiego że faktycznie warto zmienić ten serwer tylko dla gildi, nie wiem czy rozumiesz do czego zmierzam. Chodzi mi o to że gildia to komunikacja, jakaś tam pomoc i wspólne wypady, ale czy jest coś w grze czego nie zrobie z ludzmi z LFG, a zrobie z gildią?

Bo ja nie neguje że fajnie by było zagrać z Polakami, ale być może za jakiś czas jak gre wiecej ludzi pozna to być może, więcej też się pojawi na moim serwerze i problem sam zniknie. Widze że znasz się co nieco na grze, dlatego jak masz chęci możesz mi to wytłumaczyć. :)

z tego co widziałem to raczej większość ludzi na forum gra na karoshimo servie :P

Przebywanie w gildii zależnie od jej poziomu daje nam buffy:

Level 1: Team Mentality: Passive - Increases max health and mana by 5% and increases all stats by 30.
Level 2: Ardent Training: Passive - Increases max health and mana by 5%
Level 3: Swift Conditioning: Passive - Increases walking and mounted move speed by 5%
Level 4: Money Handling: Passive - Increases drop rate by 10%
Level 5: Vicious Sparring: Passive - Increases attack, defense, and resistance during PvP by 3%
Level 6: Survival Training: Passive - Increases physical attack, magic attack, physical critical rate, and magic critical rate by 10% and all character attributes by 25

Poza tym łatwiej znaleźć ludzi do dungów (w RoI nie ma Dungeon Findera), znaleźć pomoc (im dalej w las tym mobki/q bossowie trudniejsi, solo ciężko się gra tak po 16-17 lvlu) itd. Nie wiem jak tam z dalszymi aktualizacjami, ale gildie będą dość ważną częścią gry (sojusze, PvP te sprawy). Ja już i tak nie gram bo gierka niestety P2W, poza tym straszne drewno. Czekam na Revelation Online xD

Czekam na Revelation Online xD  

No raczej :)

nie gram bo gierka niestety P2W, .... Czekam na Revelation Online xD  

Dobra gram teraz z nudów w RoI czekając też na Revelation i chciałbym się dowiedzieć gdzie w RoI jest P2W bo z tego co ja widze to sklep jest strasznie ubogi i niema tma nic P2W to już sklep Revelation w CN zabija udogodnieniami sklep w RoI. Ale w sumie gram od niedawna i mam tylko 21 lvl moze do P2W nie dotarłem.

Z tego co pamiętam, to enchantowanie powyżej określonego poziomu jest łatwiejsze z pomocą sklepu :P

@ghoulas - Nie wiem jak jest teraz, znaczy po ostatniej aktualizacji bo przedtem:

Na chwilę obecną chyba najbardziej ingerującymi w sprawiedliwą rozgrywkę przedmiotami z samego IS są miksturki podnosząca szanse na udane ulepszenie przedmiotu o 10% oraz te regenerujące całe zdrowie i manę gdyż dzięki nim możemy bezpieczniej mierzyć się z bossami. Jeden łyk i wracamy do pełni sił (w przypadku Guardiana to aktualnie nawet 10k życia, przy czym zwykłe miksturki na 25 poziomie regenerują 750 z 30 sekundowym cooldownem). 

Niestety mamy też jedną, bardzo obrzydliwą opcję przy ulepszaniu przedmiotów kamyczkami która skreśla Riders of Icarus z listy grywalnych, darmowych produkcji. Mianowicie przy ulepszaniu danego itemka, zależnie od jego typu, użytego kamyczka oraz od poziomu na który chcemy go ulepszyć mamy sporą szansę aby się nam to nie udało (już wbijając +9 można mieć z tym problem). Jeżeli ulepszamy powyżej +9 np. już na +13 to przy nieudanej próbie poziom naszego przedmiotu spada do +9. Szansy na wbicie przedmiotu na +20 nie mamy praktycznie żadnej. I tutaj z pomocą przychodzą dobre duszyczki z Nexona. Za jedynie 10 Ellun, jednorazowo możemy zabezpieczyć swój przedmiot przed stratą poziomu przy nieudanej próbie ulepszenia. Dzięki wielkie. Teraz mała kalkulacja. Aby zrobić cały set na +20 dla Berserkera (hełm, naramienniki, pancerz, rękawice, buty, broń dwuręczna, kusza, lanca) będąc największymi szczęściarzami na świecie gdzie od +10 do +20 nie spalimy przedmiotu ani razu to przy zabezpieczeniu każdej próby będziemy musieli wydać zaledwie 640 Ellun. Największy pakiet Ellun jaki można dorwać w IS to 462 Elluny za 49,900 NX Cash. Koszt 50,000 NX Cash to zaledwie 50$. Wnioski chyba wyciągniecie sami. Ale przecież mamy achievementy z darmowymi Ellunami! Jednorazowe. No to questy dziennie! 1 Elluna za quest bez posiadania statusu Premium. Questów mamy całe trzy. A to może całe te +20 nie robi różnicy? Robi ogromną, jeżeli ktoś wbije cały ekwipunek na maksymalny poziom to możemy mu jedynie wypolerować miecz/laskę/sztylet.          

Nie wiem czy to usunęli czy też nie. Od napisania recki nie wbiłem już do gry.

Dzieki wielkie za informacje. Faktycznie do tego momentu jeszcze nie dotarłem. Fakt P2W nawet bardziej niz w AA

Dla mnie potki regenerujace x% hp tak samo jak enchanty z is czy jakies zapobiegacze by item sie nie spalil, spadlo mu ulepszenie to rzecz, ktora jest w duzej ilosci mmo ale to moje zdanie. Zreszta obstawiam, ze w revelation tez beda potki i enchanty, poza tym juz widac premke w founder's pack ale mi to nie przeszkadza, chyba do tego przewyklem

Moze niech kosiauke sie wypowie odnosnie potkow/enchantow by oghren byl od razu swiadomy.

Witam.

Od 2 dni toczy się moja przygoda w Riders of Icarus, gra bardzo mi się spodobała i czerpie z niej duzo przyjemności, jednakże obawiam się że wybrałem serwer gdzie nie ma wogóle Polskich graczy, ani tym bardziej żadnej gildi (serwer Vezeroth)

Dlatego piszę ten post z nadzieją że jednak nie jestem samotny i ktoś mnie zauważy, obecnie posiadam lv. 12, i spory zapał do gry.

Moje oczekiwania są proste fajna atmosfera i bez napięć i spin najlepiej +16/+18 :)

Liderów/ oficerów gildi (jeżeli takie istnieja) proszę o pozstawianie nicków w odpowiedzi a na pewno się skontaktuje.