Rift - a mój PC (pvp,raid)

Witam. Wgrałem Rifta i z PVE nie mam problemu na moim PC na low (niestety), więc się tym nie przejmuję. Aczkolwiek zastanawia mnie kwestia PVP i Raidów - jak sobie moja maszyna na nich poradzi?

PC to Athlon 64 x2 4200+, 4gb ramu i 8600gt 256mb :)

Przy większych encounterach będzie Ci cięło, strasznie cięło.

Mi na low przy:

Intel Duo Core 2x 2.81, 4 gb ram i GTS250 na raidach CZASAMI spada do 10 fps, na PvP przy wiekszych akcjach także, na Conquestach mam milusie slajdy :P

Ale można coś zawsze działać? Jako mage dps stoję z dala i castuję spelle, więc dużo na ekranie chyba się nie dzieje :) Tak, wiem, że Rift ma raidy, które wymagają uciekania, biegania, unikania, ale chyba dam radę z takim PC :)?

Ja na raidach na i5 3570k i GTX660 oraz 8GB ramu mam z 10 FPS na medium, każdy ma takie lagi na raidach bo silnik graficzny nie wyrabia no i serwery również przy takim natężeniu danych w jednym miejscu. Każdy ma lagi kogo nie spytasz nie martw się tym.

Cóż tutaj można smiało powiedzieć że gra ma fatalna optymalizację, tak jak panowie wyżej niezależnie od sprzętu zawsze masz spadki FPS :(

Niebawem mają pojawić się aktualizacje z optymalizacją silnika, bodajże 2.6, 2.7 albo może o 3.0, ale gdzieś na forum było.. :P

Podziałamy, zobaczymy :) 10 Lvl Rogue Marksman, więc nie jest źle. Za 5 lvli pierwszy Dungeon, więc zobaczymy jak klatki będą się prezentować :)

Witam. Wgrałem Rifta i z PVE nie mam problemu na moim PC na low (niestety), więc się tym nie przejmuję. Aczkolwiek zastanawia mnie kwestia PVP i Raidów - jak sobie moja maszyna na nich poradzi?

PC to Athlon 64 x2 4200+, 4gb ramu i 8600gt 256mb :)