Dla mnie oczywiście L2 gram w niego od C1(od początku istnienia gry do dnia dzisiejszego)na dzień dzisiejszy jest to najlepsza gra mmorpg w której znajdziesz wszystko i na pewno coś dla siebie(pvp,grindy,siege,craft itemów,questy,fajne instancje,zróżnicowanie mobów w danych lokacjach itp)
Rift czy Forsaken World
Mi l2 nie przypadl w zadnym razie do gustu, nie polecam go. Grafika nie jest zbyt fajna jak na tyle "graci" oraz updateow... Skile nudne i monotonne. Poprostu "C'mon babe QWER, QWER, QWER" Are you kidding me? C'mon hejterzy na mnie
Grałem w FW, napaliłem się i powiem jedno - straszna marnota, typowy, tani, chiński crap
Jeżeli chodzi o Aiona to gra jest nieskończona pod względem EQ. Sytuacja wygląda następująco:
Wbijasz lv, chcesz zabijać/bronić się przed inną frakcją (gra jest bardzo wkurzająca pod tym względem), mieć itemy za AP (AP dostaje się za zabijanie graczy wrogiej frakcji i za robienie odpowiednich questów), żeby zabić kogokolwiek musisz też już mieć nienajgorszy sprzęt, czyli robisz daily questy lub crafcisz - zajmuje to bardzo długi czas. Masz już w miarę dobre eq wbijasz AP i w międzyczasie LV. EQ znowu robi się za słabe i znowu kombinujesz i tak w nieskończoność - zawsze znajdzie się ktoś lepszy. Aion ogólnie jest nastawiony na PVP (nierzadko wymuszone), więc jeśli masz doświadczenie w gnojeniu wrogów z innych mmo tutaj napewno się nie znudzisz ;] Do tego dochodzi podbijanie terenów/fortec, zdobywanie artefaktów, mass-pvp, instancje, rozsławione latanie, rifty [przechodzenie na mapy wrogiej frakcji], dość fajna fabuła (sporo filmików). Ogólnie gra jest bardzo rozbudowana i co najważniejsze ciągle rozwijana. U nas w Europie i Stanach jest do d. jeżeli chodzi o liczbę graczy na globie, na privach odziwo gra sporo ludzi, w Korei ponad 3mln opłacanych kont.
Jeżeli chodzi o L2 - na dzień dzisiejszy nie polecę tej gry nikomu, poprostu nie przypadła mi do gustu. Można powiedzieć, że Aion jest duchowym spadkobiercą L2.
Witam, od wielu lat gram w MMO (dokładnie od 10), ostatnio przez 5 lat grałem w wowa na globalu, teraz szukam jakieś innej dobrej gry MMO nastawionej na raidy i na mocny rozwój postaci, zastanawiałem się nad dwoma tytułami a mianowicie Rift i Forsaken World co o nich sadzicie?