Witam, od wielu lat gram w MMO (dokładnie od 10), ostatnio przez 5 lat grałem w wowa na globalu, teraz szukam jakieś innej dobrej gry MMO nastawionej na raidy i na mocny rozwój postaci, zastanawiałem się nad dwoma tytułami a mianowicie Rift i Forsaken World co o nich sadzicie?
Rift czy Forsaken World
Jeśli chodzi o rifta, to jest to totalna powtórka z rozrywki z WoW'a, nie licząc jedynie raidów na Rifty i ogólnie Rifty. Przynajmniej ja czułem dziwne Deja Vu grając w ten tytuł..
Co do FW to jest to żmudna, nudna itp. gra, jednak ma to coś co potrafi mnie przyciągnąć. Także jest nastawiona na Instancje (nie ma Raidów, ale za to są Arenki 3v3 i 6v6). Niedługo wychodzi kolejny dodatek.
Rift jest płatny, Forsken World nie.
Jeśli nie sprawi Ci problemu płacenie abonamentu to jak najbardziej RIFT
Grałem 5 lat w wowa na globie więc przyzwyczaiłem się do abonamentu
Jeśli nie przeszkadza Ci płacenie abonamentu to odpowiedź jest prosta - Rift.
Jeśli już od najmniejszych lvli chcesz być megakoxem inwestując w Item Shop to polecam Forsaken World. Sam pisałeś, że płacenie abonamentu to dla ciebie nie problem. Wybierz więc, płacić za abonament i być na równi ze wszystkimi, czy płacić za listki (leafs-waluta we Forsaken World) i być megakoxem ze wspaniałymi gemami. Your choice.
Prosta Odpowiedź
gry z PW - Forsaken World
Gra z Chińskiej produkcji Kopia WoWa, Tery i SWTOR w jednym - RIFT
Prosta Odpowiedź gry z PW - Forsaken WorldGra z Chińskiej produkcji Kopia WoWa, Tery i SWTOR w jednym - RIFT
Z chińskiej produkcji to może jest Twój nick - RIFT to bardzo trafny tytuł, bardzo mocno można się związać z fabułą, wiele tego typu questów i specyficzny klimat, cała otoczka. Dla mnie bardzo dobra gra.
Rift nie ma nic wspólnego z Chinami. Jest połączeniem wszystkich lepszych gier, wyszło to na dobre, więc śmiało możesz spróbować, pobierz triala - 14 czy 12 dni, tyle, że do 12 lvl jeśli dobrze pamiętam i zobacz czy Ci się spodoba.
Odpowiedz jest bardzo prosta Rift poniewaz jest w niej wiecej mozliwosci i jest bardziej rozbudowana. Jezeli chodz o FW to szkoda slow gra w ktora graja nudni ludzie i tyle. Jezeli ktos gra w FW to naprawde musi nudzic sie i miec male wymogi co do gier. Rift-Win
A jak wypada Aion na tle Rift?
Prosta Odpowiedź gry z PW - Forsaken WorldGra z Chińskiej produkcji Kopia WoWa, Tery i SWTOR w jednym - RIFTHaha, to się uśmiałem ^^
akurat pw, jd, boi, woi, w tym FW jest chińską produkcją - dokładnie od Wanmei
Rift z tego (jeśli się mylę to przepraszam) co pamiętam jest produkcji koreańskiej, tak samo jak L2, Aion, Terra i inne topowe tytuły
co do pytania zawartego w temacie: Rift czy Forsaken World
ofc Rift, chociaż gdybym miał do wyboru z wszystkich gier f2p i p2p, to na pewno nie byłaby to żadna z nich ;p
A jak wypada Aion na tle Rift?
Czemu po prostu nie zagrasz w traile tych gier?
Haha, to się uśmiałem ^^
I odpowiednio się uśmiałeś, JUPI nareszcie mam władzę nad truskawkowymi Ziemniakami
Grałem w Aiona około 2 miesiące i nie przypadł mi do gustu ;p
Grałem w oba tytuły i szczerze mówiac tak.. Aion trochę chyba tam już podupada, bo graczy mało.. Rift zaś jeszcze jest oblegany, ale bodajże end-game jest nudny.. Spróbuj Rifta, bo nie wiem jaka jest dokładna teraz sytuacja z Aionem.
Obydwie gry posiadają Trial'e, pobierz i sprawdź. O Aion'ie słyszałem tylko, ze podupada i wiem, że strasznie długo zajmuje tam osiągnięcie czegoś. Po wbiciu max lvl czeka Cię robienie kolejnych questów i farmienie itemów, które jest tu żmudne. Rift oferuje coś nowego, trochę dynamiki, a jest na tyle podobny do WoW'a, że nie będziesz miał problemów z zadomowieniem się, różni się na tyle, że daje dobrą odskocznię. Podobno wiele osób zrezygnowało z WoW'a i przeszło na Rifta.
Nie chce zakładać nowego tematu to się zapytam tutaj, która grę uważacie za lepszą aion czy l2?
Przy l2 spedzilem wiele czasu a przy aionie ledwo kilka miesiecy, wiec mysle ze l2. Jesli l2 to tylko prywatne serverwy, granie na globie jest bezsensowne, zas z aionem jest odwrotnie, tylko global. Polecam ci l2, nic sie nie wykosztujesz, chyba ze na donate przy privach (co i tak jest bezsensowne) a na pewno milo spedzisz czas.
A czemu l2 na globie sie nie opłaca? Szczególnie niedługo jak będzie za free?