Rift czy Path of Exile

Cześć.
Od razu mówię że nie wiedziałem gdzie utworzyć temat więc dałem tu. ;)

Zastanawiam się nad granie w jedną z tych gier i chciałbym się co nie co dowiedzieć, którą polecacie ??

Do tego gdzie będzie grało trochę polaków, IS gdzie jest tani i nie daje wielkiej przewagi no i gdzie będzie grało się lepiej tzn. exp nie jest za wolny, ciekawe questy i grind całkiem całkiem ciekawy (skille), a do tego gdzie bardziej wciągnie gracza ??

Z góry dzięki wam za pomoc :)

ale porownywac PoE do RIFT to głupota, przeciez to dwa bieguny...

PoE to hack'n'slash, RIFT to MMORPG pelna geba

guru

Ale ja wiem że są to inne gry ale chodzi mi bardziej tu o atmosferę w grze i ciekawość, gdzie będzie mi się lepiej expiło, dużo graczy gdzie będzie na to że to inne gry nie musicie patrzeć to dużo nie daje, ja chciałbym tylko się dowiedzieć gdzie będzie się dało fajnie pograć z innymi :D

RIFT - standard MMO

PoE - H'n'S, expisz w większości czasu sam, ew. z party. Miło się sieka mobki. Nie jest aż tak rozbudowany jak RIFT.

To wybieraj Rifta jak chcesz integracje z graczami ;)

A czy rift będzie mi zacinał na low przy 1 GB RAM ??

Bede z toba szczery. Rift jest dobrą alternatywa dla osob ktorym nudzi sie AION. IS daje przewagę i widac to na kazdym kroku mimo to gra sie miło a grajac jakis miesiac spotkalem tylko paru polakow mimo iz pewno to przypadek. Sadze ze RIFT jest tez grą taka jak kazde inne MMO. Klasycznie z paroma rzeczami wyróżniającymi go z tłumu.

POE jest jednym z nielicznych tytulow w ktorym IS nie ma nic wspolnego z statystykami, sa tam jedynie przedmioty stylistyczne do skilli, personalizacji postaci, roznego rodzaju pety etc.

jezeli chodzi o grind no to milo sie wybija potworki ale granie z kumplem to w ogole inna sprawa ktora sprawia ze gra jest duzo lepsza i milsza.

questy jak questy, ale klimat w POE sie znacznie wybija ponad inne tytuły. Laznie pelne krwi, trupy ponabijane na paly i mroczny klimat trzymajacy sie przez calą grę. Zero słodyczy, zadnych slodkich dziewczynek, cycuszków, piersiątek i klasa pełną parą.

Leveling i skille to chyba jednak najwazniejsza część tej gry. Łączenie skilli ktore są w gemach i tworzenie postaci poprzez gigantyczne drzewko ktore sądze ze widzialeś bo inaczej bys nie pomyslal o tej grze nawet.

Proponuje POE. Oczywiscie to moje zdanie. A co do party to sie nie zgodzę. Granie w HARDCORZE, to jest party. Normal, oczywiscie jego brak. Odpowiednie przygotowania by pojsc na bossa a jak masz jakiegos kolege/kolezanke c: z ktorymi mozesz pograc to mozecie uzupełniać swoje postacie tworząc je by wspomagały siebie nawzajem.

Wątpie że wgl ruszy Ci Rift na 1GB ramu ;)

Bede z toba szczery. Rift jest dobrą alternatywa dla osob ktorym nudzi sie AION. IS daje przewagę i widac to na kazdym kroku mimo to gra sie miło a grajac jakis miesiac spotkalem tylko paru polakow mimo iz pewno to przypadek. Sadze ze RIFT jest tez grą taka jak kazde inne MMO. Klasycznie z paroma rzeczami wyróżniającymi go z tłumu.POE jest jednym z nielicznych tytulow w ktorym IS nie ma nic wspolnego z statystykami, sa tam jedynie przedmioty stylistyczne do skilli, personalizacji postaci, roznego rodzaju pety etc.jezeli chodzi o grind no to milo sie wybija potworki ale granie z kumplem to w ogole inna sprawa ktora sprawia ze gra jest duzo lepsza i milsza. questy jak questy, ale klimat w POE sie znacznie wybija ponad inne tytuły. Laznie pelne krwi, trupy ponabijane na paly i mroczny klimat trzymajacy sie przez calą grę. Zero słodyczy, zadnych slodkich dziewczynek, cycuszków, piersiątek i klasa pełną parą.Leveling i skille to chyba jednak najwazniejsza część tej gry. Łączenie skilli ktore są w gemach i tworzenie postaci poprzez gigantyczne drzewko ktore sądze ze widzialeś bo inaczej bys nie pomyslal o tej grze nawet. Proponuje POE. Oczywiscie to moje zdanie. A co do party to sie nie zgodzę. Granie w HARDCORZE, to jest party. Normal, oczywiscie jego brak. Odpowiednie przygotowania by pojsc na bossa a jak masz jakiegos kolege/kolezanke c: z ktorymi mozesz pograc to mozecie uzupełniać swoje postacie tworząc je by wspomagały siebie nawzajem.

odnosząc sie do twojej odpowiedzi, nie strasz ludzi, is nie daje przewagi jakiejkolwiek chyba ze nazywasz tak kostiumy i mounty wiewiórki >.>, is daje boosty dla osob ktore maja malo czasu na gre i chca dostawac wiecej expa/marków. tyle.

a co z boxami? osobiscie sam dostalem wysoko lvlowy gear i mounty za zakup digitala Defiance. To nie sa same mounty i kostiumy. Jezeli to bylby tez sam EXP BOOST to okej. Ale tutaj mamy rowniez BOOST na wszystko. Zarowno na loot jak i instant do pewnych funkcji i tokeny do Raidow.

Bede z toba szczery. Rift jest dobrą alternatywa dla osob ktorym nudzi sie AION. IS daje przewagę i widac to na kazdym kroku mimo to gra sie miło a grajac jakis miesiac spotkalem tylko paru polakow mimo iz pewno to przypadek. Sadze ze RIFT jest tez grą taka jak kazde inne MMO. Klasycznie z paroma rzeczami wyróżniającymi go z tłumu.POE jest jednym z nielicznych tytulow w ktorym IS nie ma nic wspolnego z statystykami, sa tam jedynie przedmioty stylistyczne do skilli, personalizacji postaci, roznego rodzaju pety etc.jezeli chodzi o grind no to milo sie wybija potworki ale granie z kumplem to w ogole inna sprawa ktora sprawia ze gra jest duzo lepsza i milsza. questy jak questy, ale klimat w POE sie znacznie wybija ponad inne tytuły. Laznie pelne krwi, trupy ponabijane na paly i mroczny klimat trzymajacy sie przez calą grę. Zero słodyczy, zadnych slodkich dziewczynek, cycuszków, piersiątek i klasa pełną parą.Leveling i skille to chyba jednak najwazniejsza część tej gry. Łączenie skilli ktore są w gemach i tworzenie postaci poprzez gigantyczne drzewko ktore sądze ze widzialeś bo inaczej bys nie pomyslal o tej grze nawet. Proponuje POE. Oczywiscie to moje zdanie. A co do party to sie nie zgodzę. Granie w HARDCORZE, to jest party. Normal, oczywiscie jego brak. Odpowiednie przygotowania by pojsc na bossa a jak masz jakiegos kolege/kolezanke c: z ktorymi mozesz pograc to mozecie uzupełniać swoje postacie tworząc je by wspomagały siebie nawzajem.

Od razu pierwsze zdanie. Czyli co lepszą od RIFT grą byłby AION ?

ALe tam tez IS jest przesadzony

Oj ja nw czy AION też ci zadziała :wacko:

zdecydowanie wybierz rifta. POE równie dobrze mogłby być SP i wiele by to nie zmieniło

Wątpie że wgl ruszy Ci Rift na 1GB ramu

ruszy ale będzie się strasznie ciąć

Nie chcę mi się komentować tego użytkownika. Spróbuj zagrać w Rift, grę możesz odpalić już po pobraniu kilkuset mb. IS nie daje żadnej przewagi, nie ma grindu, ale jest sporo Polaków na każdym English serwerze (Bloodiron[PVP], Zaviel, Gelidra, Typhiria). Jeżeli chcesz więcej info zapraszam do gry na serwerze Typhiria, nick mam taki sam jak na forum, a wyjaśnię jeszcze więcej, bo założyłem to konto tylko ze względu na to co napisał użytkownik, którego cytuje.

@UP
Nie ma grindu ?? :wacko: Czyli gra opiera się tylko na questach ?? :(

@UPNie ma grindu ?? Czyli gra opiera się tylko na questach ??

Nie, ale na pewno nie na grindzie mobów.

Cześć.
Od razu mówię że nie wiedziałem gdzie utworzyć temat więc dałem tu. ;)

Zastanawiam się nad granie w jedną z tych gier i chciałbym się co nie co dowiedzieć, którą polecacie ??

Do tego gdzie będzie grało trochę polaków, IS gdzie jest tani i nie daje wielkiej przewagi no i gdzie będzie grało się lepiej tzn. exp nie jest za wolny, ciekawe questy i grind całkiem całkiem ciekawy (skille), a do tego gdzie bardziej wciągnie gracza ??

Z góry dzięki wam za pomoc :)