Rift i dodatek

Witam, chciałbym powrócić do gry w Rift, lecz nie posiadam pieniędzy na dodatek, chwilowo jedynie na pre-paid.

Czy jest sens gry bez dodatku. Czy dodaje on jedynie content po maksymalnym lvlu z podstawki? Dodatek ten działa tak jak w WoW'ie, ze bez żadnego problemu mogę się bawić na contencie z podstawki?

Dodatek do Rift dodaje nowe soule:

http://stormlegion.riftgame.com/en/souls/

Ale da się bez nich żyć, to po prostu fajna odmiana.

Oprócz max capu, nowe raidy, dunegony, nowe lokacje, moby, bossy, NPC - standard.

W dodatku dostajemy jeszcze housing system (tutaj nazwy się do dimensions), to takie skrawki lokacji, do twojej dyspozycji. Oczywiście niektóre lokacje są dostępne w dodatku, więc bez niego nie mamy dostępu do nich, ale sam system jest dostępny BEZ DODATKU. Nie wiem jak u Guardians, ale po stronie Defiance, jest jakiś obóz zaraz za lokacją startową (tą po przeniesieniu się w czasie). Jak z tego obozu idzie się prosto, to trafia się do Kelari Refuge, a wcześniej jeszcze się bahmi kręcą.

Co do drugiego pytania, możesz sobie spokojnie grać bez tego dodatku.

Ok, bardzo dziękuję za pomoc. Właśnie nie wiedziałem czy przypadkiem nie będę miał jakiś problemów z wylevelowaniem mojej starej postaci, którą nie wbiłem jeszcze lvl capa z podstawki. ;)

Robię double posta tylko po to, aby odświeżyć temat, bo mam kolejne pytanie i nie chcę tworzyć nowego tematu.

Czy kupienie dodatku przedłuża ważność konta czy trzeba kupić dodatkowy pre-paid?

Musisz kupić pre-paid.

no co ty gadasz jak ja chciałem kupić to pod nazwą dodatku było + 30 dni gry

Rift: Planes of Telara, nie było dodatkiem. Tak kiedyś nazywała się podstawka.

Natomiast co do pytania, jak już ruszkos napisał, trzeba kupić pre-paid. 30 dni darmowych było wliczone JEDYNIE w podstawkę.

Ok, dziękuję bardzo za odpowiedzi. :)

Jest jeszcze wersja Infinite, która zawiera podstawkę, dodatek i 30 dni. Ale można jej użyć tylko przy zakładaniu nowego konta. Zapewne o nią chodziło Ukrytemu.

Jbc gram na serwie Icewatch. Nick: Dahav

Witam, chciałbym powrócić do gry w Rift, lecz nie posiadam pieniędzy na dodatek, chwilowo jedynie na pre-paid.

Czy jest sens gry bez dodatku. Czy dodaje on jedynie content po maksymalnym lvlu z podstawki? Dodatek ten działa tak jak w WoW'ie, ze bez żadnego problemu mogę się bawić na contencie z podstawki?