RIFT - Jak zacząć, czyli kwestia dodatków i abonamentu

Witam, planuję "powrócić" do rifta. Mam konto jeszcze z czasów P2P, gdzie grałem tylko 1 miesiąc. I tutaj pytanie:

1. Z tego co się orientuję, konta które powstały przed F2p mają jakieś bonusy? (mam chyba soule z 1 dodatku?)..

2. Jak wygląda sprawa dodatków? Czy trzeba je w jakiś sposób "kupić"??? Widzę, że mam zablokowaną jedną ścieżkę rozwoju w każdej klasie czyli brakuje mi chyba najnowszego DLC? Czy jeśli dodatek trzeba kupić, jest to niezbędna czynność żeby móc w pełni korzystać z kontentu jaki oferuje gra?

3. Kolejna sprawa. Czy abonament oferuje graczowi z patronem jakąś sporą przewagę? Jakoś nie uśmiecha mi się płacenie abo, chyba bym już wolał wydawać na subskrypcję w wowie.

4. Dalej... Jak sprawa ma się z rozwojem postaci i aktualnymi "tierami"?? Bo widzę że jest dużo.... baaardzo dużo możliwości budowania postaci. Czy są jakieś topowe buildy z których najlepiej korzystać? Jeśli tak to gdzie je znajdę?

5. Ostatnia sprawa, jaka w tym momęcie przychodzi mi do głowy to serwer i Polska gildia.. Który najlepiej wybrać? Jest jakaś topowa grupa Polskich graczy która wyróżnia się na tle innych?

Jeśli przypomni mi się jeszcze jakaś wątpliwość odnośnie tej produkcji to nie omieszkam jej tu umieścić :D

Na koniec "log" z mojego konta, który prawdopodobnie określa jaki kontent posiadam..

854abce888e04d20.png

EDIT. Kolejny print screen.

ce4fcf5d6e40e811.png